«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. 2020′ Yılında Altın Yükselir Mi’ Altın Ne Kadar Yükselir?

2020′ Yılında Altın Yükselir Mi’ Altın Ne Kadar Yükselir?

2020 altın

2020’De Altın Yükselir Mi Düşer Mi?

Değerli metaller, insana yüzyıllardır çeşitli şekil ve formlarda hizmet vermektedir. Özellikle altın, politik ve ekonomik belirsizlik, piyasa oynaklığı ve yüksek enflasyon dönemlerinde yatırımcılar için uzun zamandan beri güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilmiştir. Yani, yatırım portföyünüze biraz metalik ışıltı eklemeyi düşünüyorsanız, ama yine de tereddütlüyseniz 2020 yılında altın ne kadar olacak diye merak etmeniz çok normal. Bu yazıda, 2020 ve sonrası için altın fiyat tahmini konusunda ne bekleyebileceğimizi tartışacağız.

2020’De Altın Yükselecek Mi?

Mali krizden bu yana, birçok kişi bu altına yatırım yapmayı seçerek onu son on yılın en popüler ve en sağlam pazarlarından biri haline getirdi. Ancak, geçen yıl Ağustos 2018’de, altının fiyatı iki buçuk yılda ilk kez ons başına 1200 ABD Dolarının altına düştü ve 2013’ten bu yana en büyük zararı aldı. Bununla birlikte, o zamandan bu yana altın, 3 Eylül 2019’da ons başına 1548,70 dolara ulaştı ve sadece bu yıl % 20’lik bir fiyat artışı gösterdi. Bu kazanımlar, altını son altı yıldaki en iyi performansları için hızlandırdı. Bu gelişmelere göre altın fiyatları daha da yükselecek mi bir bakalım.

Altın fiyatı neredeyse bir yıldır sürekli bir yükseliş gösteriyor. Bu, 2020 altın fiyatlarında daha da artış göreceğimiz anlamına gelebilir. 2020 altın tahminlerine odaklanmadan önce, altın fiyatının gerçekte ne olduğunu anlamak önemlidir. Günümüzde altın fiyatlarını yukarı doğru iten birçok faktör bulunur. Orta Doğu’da artan gerilimler, ABD-Çin ticaret savaşı, Brexit ve yavaşlayan bir küresel ekonominin korkuları dahil olmak üzere jeopolitik ve ekonomik meselelerin bu güvenilir güvenli ciro kaynağını etkileyerek altın fiyatlarını artırdığını daha önce gördük. Altın fiyatlarındaki devam eden hızlı yükseliş piyasa katılımcıları arasındaki yüksek riskten kaçınmanın bir ifadesi olarak görülebilir. Altın, mevcut piyasa ortamında güvenli bir bölge olarak hala talep görmektedir.

2020 Yılı Altın Yorumları

Dünyaca ünlü ekonomistlerin birçoğu altının 2020 yılında yükselmeye devam edeceğini düşündüklerini belirtti. Genel olarak, birçok faktör altın fiyatında dalgalanmalara neden olabilir. Bu faktörler, olağan arz ve talep durumu, enflasyon, faiz oranları, siyasi istikrarsızlık ve döviz piyasası hareketlerini içerir. Bu nedenle, eğer altına yatırım yapmak için istekliyseniz ve 2020 yılında altın ne kadar olacak diye merak ediyorsanız, mevcut durumun kesin analizini yapabilmek için global haberleri ve eğilimleri her zaman takip etmek önemlidir.

2020 Yılında Altın Kurunda Beklenen Gelişmeler

Altının 2018 ve 2019 yıllarındaki hareketlilikleri uzman görüşlerini ikiye ayırmış durumda. Bir kısım altın fiyatlarının çok daha yüksek seviyelere çıkabileceğini iddia ediyor. Öte yandan, bir grup ekonomi uzmanı da altın fiyatlarındaki bazı artışlara rağmen, analistlerin temkinli yaklaşması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor. Son altın fiyat artışının aşırıya kaçtığı düşünülüyor. Dolayısıyla altın fiyatlarındaki yüksek dalgalanma yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmamalıdır. Altın fiyatlarındaki ani yükseliş, küresel belirsizliğin artması nedeniyle verilen spekülatif alımların sonucu olabilir.

Ancak altının 2020 yılında ons başına 1700 dolara kadar ulaşabileceğini düşünenlerin sayısı da az değil. Öte yandan altın bir yıl boyunca çok önemli bir dirence imza attı ve 1.400 dolara ve hatta daha altına bile düşüşün yolunu açtı.  31 Ağustos 2024’te ons başına 1717.47 dolar fiyat tahminiyle altın için uzun vadeli bir artış beklenmektedir. Bu nedenle, bugün altına yatırım yaparsanız, gelirinizin % 5 ile % + 10.49 arasında olmasını umabilirsiniz. Bir başka popüler tahmin ise altının 2023 yılına kadar ons başına 2.020 dolara ulaşmasını bekliyor. Tabii, altının dolar karşısında değer kazanması, Türk lirasının dolara karşı değer kaybetmesinden ötürü altının lira fiyatı bakımından apayrı bir öneme sahip.

2020 Altın Fiyatları İçin Ekonomist Yorumları

2020’de ekonomist ve araştırmacılara göre gram altın için yapılan yorumların hepsi altının yükseleceği yönünde olmaktadır. 2020 Yılında ekonomist ve konunun uzmanları ile Altın yatırımcılarının söylemleri hep aynı yönde olurken 2020 yılının ilk çeyreğinin sonunda altın fiyatlarının rekor seviyelere çıkacağı söylenmektedir. Sayın www.finanshaberi.net okuyucuları sizler için yapmış olduğumuz altın fiyatlarındaki araştırmalar ekonomist ve altın yatırımcılarının yorumları olmaktadır. Sizlerde yatırım yapmak isterseniz eğer biraz daha milli duygularınızı öne çıkartarak dolar ve euro yerine altın yatırımını seçmeniz Ülkemiz adına çok daha iyi olacaktır. Sizlerinde bildiği üzere dış güçler sürekli ekonomimize saldırarak Ülke ekonomisini yıpratmak ve Ülkemizde ekonomik kriz çıkartmak istemektedirler. Bu nedenlerden dolayı özellikle uzun vadeli yatırımcıların 2020 Yılında altına yatırım yapmaları hem kendilerinin hemde Ülkemizin yararına olacaktır…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Yücel Dalkılıç

    2020 altın fiyatları yazinizdan faydalandım teşekkür ederim bizleri aydınlattığıniz icin

  2. Recep

    Müthiş bir anlatım tebrik ederim severek takip ediyorum

  3. Mehmet

    Iyı aksamlar tesekkur ederim altının yukselmesı konusunda tum bılgıye ulaştım

  4. HÜLYA

    İyi akşamlar 2020 altının yükselmesi konusunda takıldığım herşeyi yazınızda ulaştım gerçekten aydınlatıcı oldu çok çok teşekkür ederim Uğur Aydın Bey diğer yazılarınız da okuyorum gayet başarılı teşekkür onlar için de.yazınızda başarılarınızın devamını diliyorum bizi bilgilerinden konusunda eksik birakmayin

  5. SERPIL

    Merhaba Uğur bey 2020 altın ne durumda olacağı hakkında bilginiz için gerçekten teşekkür ederim hem aydınlatıcı oldu hemde istediğim gibi kafamdaki sorulara cevap buldum teşekkür ederim tekrar tekrar saolun

  6. eflal

    Merhaba 2020 altınının yükselmesi ile ilgili tüm bilgilere ulaştım teşekkür ederim aydınlatıcı bir yazı olmuş

  7. Bilgin

    İyi akşamlar 2020 altınin nasıl olacağı hakkındaki tüm bilgiye ulaştım şimdiden teşekkür ederim

  8. METE

    İyi akşamlar altın 2020 yükselmesi için paylaştığınız yazı çok yararlı olmuş Sayın Uğur Aydın bey teşekkür ederim

  9. Meryem Taşkesen

    Teşekkür ederim 2020 altın yükselme oran ne kadar olur , nasıl tür bir artış olur yazınızı güzel yazmışsınız http://www.finashaberi.net ekibinde çalışan başta Uğur Aydın Bey e teşekkür ederimm ve bu yazıda paylaşımlar için de böyle güzel bilgiler içinde ayrı ayrı sağolun sitenizi gerçekten takip ediyorum beni aydinlatiyorsunuz her konuda aradığım haberi sayfanızda hemen görmekte güzel inşallah 2020 güncel haberlerinizi atarsanız bizde burdan sizi takip ederiz teşekkür ederim tekrar .

  10. Emrah Alsan

    Tavsiyeniz için teşekkürler yatırım için altın bencede en iyi seçenek.