«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. 2020′ De Euro Artacak Mı’ Euro Ne Kadar Olacak?

2020′ De Euro Artacak Mı’ Euro Ne Kadar Olacak?

euro 2020

2020 Yılında EURO Artacak Mı?

Türk lirası son yıllarda birçok para birimi karşısında değer kaybetti. Daha da kötüsü döviz kurlarındaki bu ani dalgalanma ne yazık ki geçici bir süreliğine değildi. Değer kaybı hala sürerken birçok kişi de 2020 yılında Euro ne olacak diye doğal olarak merak etmeye başladı. Atılan ekonomik adımlar, uygulanan bir takım yöntemlerle Euro’nun 2019 senesi boyunca değerinde zaman zaman düşmeler yaşansa da bu düşüşler sadece anlık etkiye sahip oldu. Resmin bütününe baktığımızda ise Euro’nun değerinin düzenli olarak arttığı rahatça görülebilmektedir. Peki bu, 2020 yılında da Euro artacak anlamına mı gelmektedir?

2020′ de EURO Yükselecek Mi?

5 Kasım 2019 Salı günü itibariyle EURO – Türk Lirası kuru 6.379 olup, verilerimiz döviz kurunun son 1 yıldan beri, hatta Euro para birimi ortaya çıktığından beri yükselme eğiliminde olduğunu göstermektedir. EURO/ Türk lirası yükseliş eğilimi gösteriyor. Bu nedenle, benzer piyasa segmentlerinin bu zaman diliminde daha çok popüler olacağına inanıyoruz. Yeni yıla dair Euro – Türk lirası kur dönüşüm oranları hesaplama araçları, kişilerin EUR / TRY’nin gelecek için iyi bir portföy olup olmadığına karar vermelerine yardımcı olan özel bir algoritma kullanmaktadır. Bu tahminler, hacim değişiklikleri, oran değişiklikleri, piyasa döngüleri gibi çeşitli değişkenleri dikkate alır.

Gelecekteki para birimlerinin tahmin sistemine göre EURO’nun 2020 yılında 9.778 TL olacağı ve % 26.442 artış yaşayacağı tahmin edilmektedir. Bu, şu anlama gelmektedir: eğer şimdi 100 Euro tutarında bir yatırım yaparsanız, şu andaki yatırımınız 05 Kasım 2020 Perşembe günü 126,442 Euro değerinde olabilir. Bu da, paritenin yükseliş piyasaları her zaman çok daha kolay olduğu için Euro / Türk Lirası bazında yatırım yapmanın portföyünüze yeni bir ek olarak uygun olduğu anlamına gelir.

2020 Yılı Euro Yorumları

Tarihsel olarak, Türk Lirası İngiliz Sterlini, Fransız Frangı ve en son olarak ABD Doları gibi para birimlerine bağlı hale gelmiştir. Yatırımcılar, kriz öncesi koşullar sırasında bu parite ile ilgili yüksek oynaklığa dikkat çekmektedir. O zamandan bu yana Euro Bölgesi’nde fiyat istikrarını sürdürmeyi amaçlayan para politikası nedeniyle oynaklık azalmıştır. Yine de Euro kurunun değerinin artış hızının azalması, EURO yeni yılda yükselecek mi endişelerini ortadan kaldırmak için yeterli değildir.

2020 Yılında EURO Kurunda Beklenen Gelişmeler

Önde gelen bir İskandinav Bankasındaki analistler beklentilerinde haklıysa ve İngiltere’nin bir başka Brexit uzatması daha talep etmesi durumunda Pound-EURO döviz kuru 1.11’e gerileyecek.  Danske Bank analisti tarafından ölçülen değerlendirme, GBP / EUR değerinin 1,1086’dan 1,15’e yükseldiğini gösteren sterlinin değerinde bir yükseliş izlemektedir. İngiliz Sterlini, İngiltere ve AB’nin Brexit anlaşmasına ulaşma şansı arttıkça, Avro karşısında şimdiye dek % 2.0’dan fazla değer kaybetti ve İngiltere ve İrlanda liderleri arasında bir görüşme yapılmasının ardından bir anlaşmaya varacağına dair net bir yol olduğunu kabul etti.

Anlaşmaya varılmaması durumunda EURO’nun İngiliz Sterlini karşısındaki düşüşünün devam etmesi bekleniyor. Bu durumun 2020 yılında EURO – Türk Lirası kurlarını da düşürmesi muhtemel. Ancak öte yandan da Türk lirasının Amerikan doları karşısında sürekli değer kaybetmesi söz konusu. Dolayısıyla bu iki parametrenin Euro – Türk lirası dengesine nasıl yansıyacağı hala belirsiz. Brexit sürecinin de belirsizliğini korumayı sürdürmesi, 2020 yılında EURO kurunda beklenen gelişmeler noktasında net bir şey söylenememesine yol açıyor. Öte yandan birçok ekonomi uzmanı da Euro’nun değer kaybetmeyeceği, yalnızca değerinin daha fazla artmasının durabileceği inancına sahip. Sonuç olarak yatırımlarınızı Euro bazında değerlendirmek istiyorsanız, 2020 sizin için her açıdan karlı bir yıl olacak demektir.

2020 Yılında EURO Yükselir Mi EURO Ne Kadar Olur?

2020 Yılında EURO Yükselir Mi yoksa euro düşer mi sorusu bütün vatandaşlarımızın aklında soru işareti bırakmaya devam ediyor. www.finanshaberi.net olarak siz değerli okurlarımızın bilgilerine sunmak amacı ile konunun uzmanları, araştırmacıları ve ekonomistlerin 2020 yılı için yapmış oldukları euro tahminlerini sizlere aktarmak istiyorum. 2020 Yılında Euro yükselir mi sorusuna bütün ekonomist ve araştırmacıların yorumları euronun yükseleceği şeklinde olmaktadır. Ekonomist ve araştırmacıların tahmini yorumları birbirine oranla çok küçük farklılıklar göstermiş olsa dahi ortak fikirleri 2020’yılında euro’nun yükseleceği yönünde olmaktadır.

Yine bütün vatandaşlarımız tarafından merak edilen bir hususa değinecek olursam eğer bu hususta 2020′ yılında EURO ne kadar olacak sorusu olmaktadır. 2020 yılında euro’nun konunun uzmanlarına göre 7,550 TL’ ye kadar yükseleceği ve euro’daki bu yükselişin 2020 Yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşeceği yönündedir. Bir çok ekonomist ise 2020′ yılında ilk çeyrekte EURO’nun 7.00 TL. olacağını belirtmektedir. Yine ekonomistlere göre 2020 yılının ikinci çeyreğinde euro’nun 7.20 TL. ye kadar yükseleceği yönünde yorumlanmaktadır. 2020 Yılının son çeyreğinde ise araştırmacılara göre EURO’nun 8.75 TL. olacağı tahmin edilirken, ekonomistlere göre ise euro’nun 2020 yılının son çeyreğinde EURO en yüksek 9.80 TL. ye kadar artış göstereceği yönünde olmaktadır…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *