«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Nakit Avans Çekebilmek İçin Gereken Koşullar

Nakit Avans Çekebilmek İçin Gereken Koşullar

nakit

Söz konusu olan nakit avans çekile bilmesi için gereken koşullar nelerdir hangi şartları oluşturduğunuz da nakit avans kullana bilirsiniz bunlara açıklık getirelim. Bilindiği üzere nakit avans kredi kartlarının içine tanımlı olan bir kredi çekme sistemidir. Bu sistemden yararlana bilmeniz için öncelikle sistemin oluşturduğu şartlara uymak ve en önemlisi bu işlemi gerçekleştire bilmeniz için bir kredi kartınızın olmasıdır. Nakit avans kullanmak ihtiyacı duysanız bile bankaların uyguladığı bazı prosedürlere de uymanız gerekecektir. Bankalar tarafından uygulanan prosedürlere bilgi sahibi olmak için biraz göz atmamız gerekmektedir. Bu uygulamalar istenen şartlar da bankalar arasında farklılıklar göstere bilmektedir. Şimdi bunları hep birlikte göz atalım.

İlk başlarda yapacak olduğunuz nakit avans işlemlerinde eğer ki bu çekeceğiniz avans taksitli olacak ise işlem masrafı genelde ödenmeyecektir. Fakat bu işlemi gerçekleştirdiğiniz zaman da kredi kartınızın son bir yıl içerisinde her zaman % 50 den fazlasını ödemiş olmanız gerekecektir. Bu sayede işlem masrafı diye bir sıkıntınız olmayacaktır. Lakin son bir yıl içerisinde kredi kartınızın borcunu % 50 nin altında ve 3 defa buna maruz kalacak şekilde ödeme yapmış iseniz nakit avans çekme işleminizi gerçekleşmeyecek olup bu sistemin sunmuş olduğu hizmeti kullanamayacaksınız. Söz konusu olan nakit avans çekme işlemini kullana bilmeniz için kredi kartı borcunuzun tamamının ödenmesini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Diyelim ki kartınıza borcunuz yok ve nakit avans kullanmak istiyorsunuz. İşte burada da kredi kartınızın limiti çok önemlidir. Çünkü nakit avans limitleri kullanmış olduğunuz kredi kartınızın limitinin % 25 i kadar olacaktır. Nakit avans çekimi yaparken de kullanacağınız limiti bilmeniz sizin için iyi olacaktır. Neden diye sorulacak olursa ATM ye gidip 10000 bin TL kredi limitim var 5000 bin TL çekeyim diye gittiğiniz de şok yaşamamanız için. 10000 bin TL kredi limitiniz varsa çekebileceğiniz nakit avans 2500 TL olacaktır. Tabi ki kartınızın bütün limitleri dolu değilse. Söz konusu olan nakit avansı kullandınız ve taksitlendirmiş iseniz her ay gelen kredi kartı ekstrenizde göreceksiniz. Her ay ödemiş olduğunuz taksitler dahilinde de ödemiş olduğunuz taksit tutarı kadar limitiniz tekrar açılacaktır. Çünkü ödemiş olduğunuz taksitler borcunuzdan düşecek ve ödemiş olduğunuz oranlarda limitinizin açılmasını sağlamış olacaksınız.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *