«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Albaraka Kur Korumalı Katılma Hesabı Açma

Albaraka Kur Korumalı Katılma Hesabı Açma

Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

Albaraka Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Nedir

Katılım bankacılığının öncülerinden olan Albaraka Türk Katılım bankası son günlerin en popüler katılma hesabı ile müşterilerine hizmet vermektedir. Kur Korumalı Katılma hesabı nedir, kur korumalı TL katılma hesabı nasıl açılır soruları haberimizin içerisinde bulunmakatadır.

Kur korumalı TL Katılma hesabı (USD/EUR/GBP) gibi döviz kurlarının yükselişlerinde ve düşüşlerinde Türk Lirası cinsinden yapmış olduğunuz tasarruflarınızı koruyan ve güvence altına alan katılma hesabıdır. Döviz kurlarında düşüş olması halinde hesabın özelliği olan kar payı oranı ile yatırımızı korumaktadır. Ayrıca Döviz kurlarında yaşanan yükseliş olursa hem kar payı oranından hem kur farkından yatırımcıya kazanç sağlayan hesap olmaktadır. Kur korumalı TL katılma hesapları Hazine ve Maliye Bakanlığının güvencesi altındadır.

Albaraka Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Özellikleri

Hesaplar 3 ay, 6 ay ve 12 vade ile açılır. Hesapta ara veda bulunmaz.

Katılım Bankacılığı esaslarına uygun olarak getiri oranı vade sonunda belli olmaktadır.

Hesaptan sadece yurtiçi yerleşik gerçek kişiler yararlanabilir.

Hesap için vade sonunda ürüne özel olarak uygulanacak stopaj oranı sıfır (0)’ dır

Albaraka Kur Korumalı TL Katılma Hesabı açılış alt limiti 250 TL’ olaarak belirtilmiştir.

Hesapla ilgili tüm ödemeler Türk Lirası olarak yapılır.

Albaraka Kur Korumalı TL Katılma hesabında para çekme ve hesap kapatma işlemleri saat 11:00’den sonra gerçekleştirilir.

Kur değişim oranı, vade başlangıç ve hesap kapanış tarihleri arasında TCMB tarafından saat başı yayınlanan döviz veya gram altın alış kuru baz alınarak hesaplanır.

Kur değişim oranı kâr payı getirisinden düşük olması halinde hesap sahibine vade sonunda kâr payı getirisi ödemesi yapılır.

Kur değişim oranı hesap kâr payı oranından daha yüksek ise hesaba kâr payı banka tarafından, kur değişim oranı ile kâr payı oranı arasındaki fark ise; fark hesap sahibinin hesabına yansıtılmak üzere bankaya TCMB tarafından Türk Lirası cinsinden nemalandırılır..

Albaraka kur korumalı TL Katılma hesabında  vade öncesinde çekim yapılamaz. Vade tarihinden önce çekim yapılması halinde ise hesap otomatik olarak kapatılarak cari hesaba dönüşmektedir..

Kur Korumalı TL Katılma Hesabı vade tarihinden önce kapatılması halinde oluşabilecek senaryo;

Hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’de TCMB tarafından ilan edilen ve yayımlanan USD alış kurunun hesabın açıldığı gün saat 11:00’de TCMB tarafından ilan edilen USD alış kurundan düşük olması halinde hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanarak ilan edilen USD alış kurundan hesap bakiyesi güncellenir.

Bu hususta; hesaptan kar payı getirisi elde edilemeyeceği gibi kurlar arasındaki oluşan fark, banka tarafından Hazineye aktarılmak üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilgili Türk Lirası hesabına aktarılır. Böylesi bir durumda vadeden önce kapama yapılması halinde, döviz kurunda yaşanacak düşüşten dolayı anaparanızda düşüş olabilmektedir.

Hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nca ilan edilen kurun vade başında esas alınan kurdan yüksek olması durumunda TCMB tarafından kur farkına ilişkin ödeme yapılmayacağından hesaba ilişkin kâr payı ve kur farkı getirisi talep edilmez.

kur korumalı tl katılma heabı için URL: https://www.albaraka.com.tr/tr/bireysel/hesaplar/katilma-hesaplari/kur-korumali-tl-katilma-hesabi

Albaraka Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Nasıl Açılır

Kur korumalı TL katıma hesabı Albaraka Türk Katılım bankasının bütün şubelerinden yapılıyor. Ayrıca bankanın dijital kanalları olan mobil bankacılık ve internet bankacılığı üzerinden de açılmaktadır. Müşterek hesaplar yalnızca banka şubelerinden açılmaktadır. Müşterek hesap açmak isteyen tasarruf sahiplerinin paydaş evraklarını eksiksiz olarak tamamlaması ve banka şubelerine başvuru yapması gerekmektedir.

Albaraka Türk İletişim Hattı

Albaraka Türk Katılım bankası müşteri hizmetleri iletişim hattı 365 gün 7 / 24 hizmet vermektedir Albaraka Kur Korumalı TL katılma hesabı nedir, kur korumalı TL katılma hesabı nasıl açılır bilgilerini iletişim hattını arayarak müşteri temsilcilerinden en güncel bilgileri alabilirsiniz.

Albaraka Türk iletişim hattı direk bağlanma URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/albarakaturk-musteri-hizmetleri-direk-baglanma/.html

İlginizi çekebilecek diğer hususlar

Albaraka Döviz hesabı nasıl açılır URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/albaraka-turk-doviz-hesabi-nasil-acilir/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.