«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıfbank Konut Kredilerini Düşürdü

Vakıfbank Konut Kredilerini Düşürdü

vakıfffffffffff

Konut Kredisi Faiz Oranları Bankalar Tarafından Düşürülmeye Başladı

Geçtiğimiz hafta Türkiye Ziraat Bankası 2019 yılına girerken Konut kredisini düşürdüğünü açıklamış müşterilerine sevinçli haberi vermişti. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımızın gözü kulağıda konut kredisi faizlerinin düşmesinde olacak ki başka bankalarda da konut kredilerinde indirim yapılacak mı diye internette bu tarz haberlerin aranma oranı artmıştı. Şimdi ise vatandaşlarımızın beklediği oldu ve 2019 yılına sayılı günler kala konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için Vakıfbank’tanda sevindirici haber geldi. Vakıfbank 2019 yılına girerken konut kreedisi faiz oranlarını düşürdüğünü açıkladı.

2019 Yılına Girmeden Konut Kredisi Kampanyaları Başladı

Vakıfbank konut kredisi faizlerini düşürdüğünü açıkladı. 2019 yılının yaklaşması ile Bankalar konut kredisi faizlerini düşürmeye başlamıştır. Piyasalardaki darlığın ve para döngüsünün olmaması bankaları da etkilemiş olacak ki bankalar konut kredisi faiz oranlarında indirime giderek kampanya yapmaya başladılar. İlk açıklama geçtiğimiz hafta Ziraat Bankası tarafından yapılmış ve Ziraat Bankası konut kredisi faizlerini düşürdüklerini açıklamıştı. Şimdi ise aynı hususta Vakıfbank’ta adım atarak konut kredisi faizlerinde indirime gittiğini açıkladı.

Söz konusu olan konut kredisi faiz indirimini başlatan Vakıfbank aynı Ziraat Bankasının izlediği yolu takip ederek kendileri de faiz indirimlerini başlattı. Vakıfbank kredi müşterisi inşaat firmalarının hazırlamış oldukları projelerde yıllık yüzde 0.98 faiz ile 120 ay vade zarfında 500.000 Bin TL’ ye kadar konut kredisi kullandıracağını beyan etmiştir. Söz konusu olan konut kredisi kullanımın da Vakıfbank aktif kredili müşterisi olan firmaların yapmış oldukları konutlardan satın almak isteyen bireysel müşterilerine kampanyaya dahil olan firmalarında katkıları ile yıllık yüzde 0,98 faizle 120 aya kadar 500.000 Bin TL konut kredisi kullandıracağını açıkladı. Daha önce bu uygulamayı ilk Ziraat Bankası başlatmış ve şimdide aynı uygulamayı Vakıfbankası yapmıştır. Vatandaşların beklentisi ise diğer bankalarında bu tarz uygulama içerisine girmeleri ve doğacak rekabet sonucunda konut kredisi faizlerinin biraz daha aşağılara çekilmesini beklemektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *