«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

ziraat_bankasi

Ziraat Bankası 2019 yılına girerken ev almak hayalini kuran vatandaşlara müjdeli haber vermiştir. Bu müjdeli haber şu şekilde gerçekleşmiş olup komoyuna duyurulmuştur. Hemen hemen hergün ayrı ayrı bankalardan 2019 yılı için başlattıkları haberleri geliyordu. Bunlara bir yenisi de bizden olsun diyen Ziraat Bankasından gelmiştir. Ziraat Bankası 2019 yılı için başlatmış olduğu kampanya dahilinde ev alacaklara müjdeli haberi vererek konut kredilerini 0,98 indirdiğini duyurmuştur.

Ziraat Bankası kendileri ile çalışan konut üreticilerinden alınacak evler ile vatandaşlara daha imkanlı bir şekilde 0,98 kredi faizi ile konut kredisi kullandıracağını açıklamış olup vatandaşlara yeni yıl müjdesini bu şekilde yapmıştır. Günümüz şartları ve koşullarında Bankalar arasında konut kredisi faizi en düşük olan Banka Ziraat Bankasıdır. Ziraat Bankası başlatmış olduğu bu yeni atılım ile diğer Bankaların konut kredisi kapsamında zaten önünde iken şimdi bir adım daha öne çıkmıştır. Değerli okuyucularımız şu zaman aslında kredi çekmek için hiç uygun bir zaman değildir.

Ülkemizin koşullarına bakıldığı zaman ev sahibi olabilmek artık mucizelere kalmış duruma gelmiştir. Ülkemizde konut kredisi en düşük olan banka Ziraat Bankası olmasına rağmen Avrupa ve Dünya genelinde en yüksek konut kredisi % 0,62 ile yüzde 0,68 arasında olmaktadır. Yani bu demek oluyorki bunda da kredi faizlerinin yüksekliği konusunda da birinciyiz Ülke olarak. En yüksek faizli dünya Ülkesi konumundayız. Hepinizin de malum olduğu üzere Ziraat Bankası bir Devlet Bankamızdır. Avrupa Ülkelerinde devlet bankalarının verdiği konut kredi faizleri yüzde 0,35 ile yüzde 0,42 arasında olurken bizim Ülkemizde Kampanya yapıldığı takdirde yüzde 0,98 olmuştur. Daha öncede söylediğimiz üzere zaman hiçde büyük kredi borçlarının altına girilecek bir zaman değildir.

Kampanyanın Asıl Maksadı Ev Alacaklar İçin Değil Ev Satacakları Rahatlatmak İçin

Daha öncede söylediğimiz üzere Ziraat Bankası bir Devlet Bankasıdır ve vatandaşlar için isterlerse gerçekten hükümet ile beraber hareket ederek bu yüksek faizleri daha aşağı seviyelere 0,62 lere kadar çekebilirler. Bu yapılan kampanya haberi ve müjde ile duyurulan haberde asıl maksat ise gariban vatandaş değil ev üstüne eve üretenler ve uçuk rakam isteyen mütahitler için yapılmış mütahitlerin ellerinde birikmiş olup alıcı bulamadıkları için yani yine onları rahatlatmak için yapılmıştır. Eğer vatandaşlarımızı düşünülerek yapılsa idi kredinin faiz oranı 0,5 ve 0,6 olurdu.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *