«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. VAKIFBANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

VAKIFBANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

Vakıfbank Döviz Hesabı

VAKIFBANK Döviz Hesabı Açma

Doğru banka ve doğru hesap türünü seçmediğiniz sürece yabancı para birimleri ile yapacağınız işlemleri yönetmek karmaşık olabilir. Önerilen ve çoğunlukla verimli seçenekler, bir Vakıfbank döviz hesabı sahibi olmaktır. Bir çoklu para birimine sahip banka hesabı açtığınızda, büyük olasılıkla birkaç para biriminde işlem yapmayı düşünüyorsunuz demektir. Vakıfbank’ta bir döviz hesabı açma, genellikle farklı para birimlerinde ayrı hesapların bir arada tutulmasına neden olur. Uluslararası müşterilere yönelik birçok banka kesinlikle gerekli para birimlerini sağlayacaktır, ancak hepsi bu işlemleri gerçekleştirmeniz için en etkili yolu garanti etmemektedir. Bankacılık esnekliği ve giderleriniz, ticari başarınıza katkıda bulunacak en iyi bankayı seçmenize yardımcı olacaktır.

Makale İçeriği

  1. Vakıfbank Döviz Hesabı Açma
  2. Vakıfbank Döviz Hesabı Nasıl Açılır
  3. Vakıfbank Döviz Hesabı Nedir
  4. Vakıfbank Döviz hesabı açmak için gerekli belgeler
  5. Vakıfbank döviz hesabı özellikleri nelerdir
  6. Vakıfbank Euro-Dolar Hesabı Nasıl açılır

Vakıfbank Döviz Hesabı Nedir?

Çok para birimli hesap açma yoluyla, bir hesap numarası altında TL hesabınızı ve bir yabancı para hesap kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Çoklu para hesapları size döviz esnekliğinin tüm avantajlarını sunar. Bununla birlikte, aynı hesapta farklı para birimlerinde bakiyeleriniz bulunur ve hiçbir kısıtlama veya sınırlama olmaksızın uluslararası SWIFT transferleri dahil olmak üzere herhangi bir para biriminde para alıp verebilirsiniz.

Vakıfbank dolar hesabı ve Euro hesabı için yaptığınız harcamalar normalde farklı birimler için bankacılık işlemleri yapmaya kıyasla daha uygundur. Herhangi bir alt limit – üst limit kısıtı bulunmadan, aynı para birimleri arasında yapacağınız transferler için ücret ödemeden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Çok para birimli bir Vakıfbank döviz hesabı ile normal olarak ABD Doları, EUR, GBP ve diğer ana para birimleri de dahil olmak üzere istediğiniz kadar para birimini kullanabilirsiniz. Vakıfbank’ta USD, EUR, DKK, SEK, CHF, GBP cinsinden vadeli ve vadesiz döviz hesapları desteklenmektedir.

Vadesiz hesaplar sıklıkla para yatırma ve çekme işlemleri için kullanabileceğiniz ya da faiz getirisine sahip olmak istemediğiniz durumlarda avantajlıdır. Eğer döviz birikimlerinizi ekstra kazanca dönüştürmek istiyorsanız 1, 3, 6, 12 ay vade seçenekleriyle ya da kırık vadeli döviz hesabı açma sonucunda artı kazanç elde edebilirsiniz. Ayrıca vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli olan hesaplar için, 1 yıldan uzun vadeli hesaplar için isestopaj vergisi alınmaktadır.

Vakıfbank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Farklı para birimlerini destekleyen bir Vakıfbank döviz hesabı açma işlemi normal bir TL hesabı açmaktan daha zor ya da farklı değildir. Hatta zaten bir Vakıfbank hesabınız mevcutsa, şubeye gitmenize bile gerek olmadan birkaç saniye içerisinde Euro dolar hesabı açma işlemlerinizi kendiniz tamamlayabilirsiniz. Vakıfbank’ta bir hesabınız varsa:

Mobil uygulama ya da internet bankacılığını kullanarak hesap açma adımlarını tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz 0850 222 0724 numaralı Vakıfbank müşteri hizmetleri numarasından temsilci ile görüşerek de dolar hesabı, Euro hesabı ya da desteklenen başka bir birimde hesap açma talebinizi dile getirebilirsiniz.

Bu şekilde açmış olduğunuz hesap, anında aktif hale gelerek kullanıma açık olacaktır. Hesabınızı yurtdışı ATM’lerinde para yatırıp çekmek için kullanmak adına çağrı merkezi ile görüşerek döviz hesabınızı banka ya da kredi kartınıza bağlı ana hesap olarak tanımlatmanız gerekmektedir.

Vakıfbank’ta henüz bir hesabınız yoksa; size en yakın şubeye giderek bireysel müşteri hizmetleri bölümünden seçtiğiniz para biriminde hesap açma talebinizi aktarabilirsiniz. Bireysel müşteri danışmanı talebinizi yerine getirmek için sizden gerekli belgeleri talep ederek, hesap açım adımlarını memnuniyetle tamamlayacaktır.

Vakıfbank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Mevcut bir hesabınız varsa ve internet bankacılığı kullanarak ya da telefon bankacılığı üzerinden bir Vakıfbank döviz hesabı açmak istiyorsanız; bunun için tarafınızdan hiçbir belge istenmeyecektir. Yalnızca ticari işlemleriniz için ya da maaş hesabı olarak bir çok para birimli hesap açtırmak istediğinizde, hesap işletim ücreti ödememek adına ilgili belgeleri şubeye teslim etmeniz gerekir.

Hesabınız yoksa ya da müşteri danışmanı aracılığıyla hesap açtırmak isterseniz, yakınınızda bulunan herhangi bir şubeye giderek talebinizi iletmeniz yeterli olacaktır. Bankaya giderken yanınızda mutlaka geçerli bir kimlik belgesi bulundurmayı unutmamalısınız. Bu belge yeni ve fotoğraflı bir T.C. Nüfus Cüzdanı, Ehliyet ya da Pasaport olabilir.

Ayrıca adres beyanında bulunmak için ikametgah belgesi ya da güncel herhangi bir fatura sunmanız istenecektir. Banka gerekli gördüğü durumlarda hesap türünüze bağlı olarak gelir belgenizi de talep edebilir. Özellikle de çalışanlarınız ya da ticari işletmeniz için bir döviz hesabı açma talebinde bulunuyorsanız, ticari faaliyetlerini beyan etmeniz ekstra önemlidir.

Vakıfbank Döviz Hesabı Özellikleri

Birkaç para biriminde işlem yaptığınızda ve her para birimi için ayrı hesaplar tutmanız gerektiğinde, hepsini bir bankada tutmak, çeşitli nedenlerle mükemmel bir çözüm olacaktır:

  • Farklı bankalarda açmaya kıyasla her Euro dolar hesabı açma için hazırlamanız gereken evraklar açısından hayatınızı kolaylaştırır;
  • Döviz dönüşümünü basitleştirir ve döviz risklerini minimuma indirir. Para biriminden para birimine geçme ve para birimi çeşitlendirme stratejisini ekonomik çıkarlarınıza en iyi şekilde uygulamak için ekstra esneklik elde edersiniz;
  • Kural olarak, tüm hesaplarınızı tek bir İnternet bankacılığı oturumunda yönetebilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra, uygun olmayan ve güvensiz olabilecek ayrı şifreler ve giriş bilgileri saklamak yerine tüm dolar hesabı ve Euro hesabı seçeneklerine erişiminiz bulunur.

Ayrıca tek bir hesabınız üzerinden farklı kurlarda işlem yapmanın bankacılık harcamalarınızı katladığını unutmayın. Bu açıdan bakıldığında, bir Vakıfbank döviz hesabı sahibi olmak daha iyi bir çözüm olabilir.

Vakıfbank Döviz Hesabı İle Nasıl Kazanç Sağlarım

Vakıfbank döviz hesabı açma işlemini tamamladıktan sonra döviz hesabını kullanan banka müşterileri internet bankacılığı üzerinden dolar alım ve satış işlemlerini yaparak döviz hesaplarındaki birikimlerini çok daha artırabilmektedir. Vakıfbank döviz hesapları ile müşterilerine yüksek faizler vermektedir. Vakıfbank müşterisi olarak döviz hesabı olan kişiler döviz hesaplarını Eoro veya Dolar cinsinden ayrıca bütün döviz cinslerinden açabilmektedirler. Döviz hesabı olan banka müşterilerinin ve Vakıfbank döviz hesabını kullanarak kazançlarını yükseltmek isteyen kişilerin kazançlarını yükseltmesi için günlük olarak vakıfbank döviz hesaplarına girmeleri ve günlük döviz kurlarındaki düşüş ve yükselişleri takip etmesi gerekmektedir. Döviz hesapları herhangi bir siyasetçinin kullanmış olduğu kelimelerden etkilene bilmektedir. Herhangi bir siyasetçinin ağzından çıkan bir söz döviz hesaplarında hareketlilik olmasını sağladığı için döviz kurları düşüş veya yükseliş bandına da geçebilmektedir.

Ayrıca Ülkeler arasında yaşanan siyasi ve ticari gerginliklerde dövizin düşüşüne veya çıkışına sebep olabilmektedir. Ülkeler arasındaki siyasi gerginliğe örnek verecek olursak eğer Amerika ve Çin arasındaki ticari gerginlik, döviz hesaplarında hareketliliği sağlayan nedenlerin başında geliyor.Bir başka örnek ise Türkiye, Rusya, İran ve Amerika arasında yaşanan Suriye politikalarındaki siyasi gerginlik yine Döviz kurlarında iniş ve çıkışlara sebep oluyor. Burada bahsetmiş olduğumuz faktörleri çok iyi takip etmeli ve ineternet bankacılığı üzerinden Döviz alımınızı yaşanan olayları takip ederek almalısınız. Sayın okurlarımız döviz düşer düşmez alma hedefinde olmamalı biraz daha sabırlı davranarak dövizin haftalık yönlerini takip etmelisiniz. Takiplerini ve tespitlerini doğru yapan kişiler mutlak suretle kazançlı çıkacaklardır. Ayrıca Vakıfbank Döviz hesabı açarak bankanın dövize vermiş olduğu yüksek faizler sayesinde kazancınızı daha çok katlaya bileceksiniz.

 

Vakıfbank döviz hesabı nasıl açılır, döviz hesabı özellikleri ve avantajları nelerdir, vakıfbank döviz hesabı açmak için gerekli olan evraklar nelerdir, vakıfbank şubeden döviz hesabı açma, vakıfbank internet bankacılığı üzerinden döviz hesabı açma ve Vakıfbank döviz hesapları ile yüksek kazanç elde etmek hakkında olan sorularınızı Vakıfbank Döviz Hesabı Nasıl Açılır başlıklı haberimizin sol alt köşesinde yer alan cevap yaz kısmından bizlere sorularınızı sorabiliyorsunuz. Döviz hesabı açma işlemleri hususunda Vakıfbank müşteri hizmetlerini aramanız doğrultusunda faiz güncellemeleri yaşandığı için vakıfbank müşteri hizmetleri sizlere en sağlıklı bilgileri verecektir. Vakıfbank müşteri hizmetleri telefon ve iletişim numaraları, sitemiz banka haberleri içerisinde mevcut olmaktadır. Sitemizin haber arama kısmına vakıfbank müşteri hizmetleri numarası, diye yazmanız dahilinde haberimiz direk olarak karşınıza çıkacaktır…

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *