«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Devlete Ait Olan Bankalar

Devlete Ait Olan Bankalar

devlet_bankalari

Hangi Bankalar Kamuya Aittir

Değerli okuyucularımız bir çok vatandaşımız tarafından bilinse de bazı vatandaşlarımız bu konu hakkında net bilgiye sahip değildirler. Bu husus bir çok vatandaşımız tarafından da merak konusu olmuş ve merak konusu olmasının sebebi ise başta bütün vatandaşlarımızın bankalara güven arzından dolayı olmaktadır. Vatandaşlarımız genellikle Devlet Bankaları ile çalışmayı tercih etmekte olup Devlet bankalarının daha güvenli olmasından dolayı ise bu tercihi yapmaktadırlar. İşte bu sebeplerden dolayı bir çok vatandaşımız tarafından hangi bankalar kamuya ait diye vatandaşlarımızın arasında sorulmakta ve merak edilmektedir. Bizde bu hususta akıllarda hiç bir merak ve bilinmeyen soru kalmasın diye bugün ki yazımızda bu haberimizi gündemimize aldık. Şimdi bütün merak edilen soruların cevaplarınız açıklayalım.

İşte Kamuya Ait Bankalar! Devlet Bankaları

Değerli okuyucularımız Ülkemizde hizmetine devam eden ve kamuya ait olan bankalar şu şekilde olmaktadır. Sizlerin de bildiği üzere Ülkemizde 3 adet mevduat bankası 2 adet katılım bankası 3 adet ise yatırım bankası bulunmakta olup toplamı 8 Banka olmaktadır. Söz konusu olan bu bankalar kredi faaliyet işlemlerini kamu kurum ve kuruluşları ile yapmaktadırlar. Bu hususta örnek verecek olursak misal belediyeler gibi kamu kurumlarına kredi tahsis ederek yapılan projelerin tamamlanmasını da sağlamaktadırlar. Ayrıca kamu Bankası olarak hizmet veren 3 banka ve 2 de katılım bankası bulunmaktadır. İşte aşağıda bütün bu bankaların listesini siz değerli okuyucularımız için derledik ve bütün merak edilen soruları yanıtlamış olduk. Sizlerde merakınızın gitmesi için lütfen aşağıda belirtilen yazının devamını okuyun.

Ziraat Bankası

Ziraat Katılım Bankası

Vakıfbank

Vakıf Katılım Bankası

Halkbank

Türkiye Kalkınma Bankası

Türk Eximbank

İller Bankası

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *