«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Notu Yükseltmenin Yolları 2019

Kredi Notu Yükseltmenin Yolları 2019

Kredi-Notu-Yükseltme-

Kredi Notu Yükseltmenin Gerekli Yolları

Değerli okuyucularımız günümüz şartları her bir bireyi o kadar çok zorluyor ki ister istemez hepimiz de kredi çekme ihtiyacı duyuyoruz. Bazen istenmeden oluşan şartlardan dolayı kredi çekme sorunu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Karşı karşıya kaldığımız sorun ise hepinizin de malum olduğu üzere kredi notunun düşük olma sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Findeks kredi notu artık hepimiz için vazgeçilmez olarak hepimizin hayatında çok önemli bir yer temsil etmektedir. Bilindiği üzere herhangi bir bankadan kredi alabilmeniz için en önemli husus olan kredi notu ve bu kredi notunu yükseltmek için yapılması gerekenler vardır. Şimdi hep beraber hepimiz için önemli olan kredi notu nasıl yükseltilir ve kredi notunun yükseltmemiz için neler yapmalıyız onlara hep birlikte bakalım.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir

Daha önceleri çekmiş olduğunuz krediler ve bu kredinin düzensiz ödenmesi kredi notunuzu en çok etkileyen ve düşüren faktörlerden biridir. İkincisi ise kullanmış olduğunuz kredi kartları çok önemli olup ödemesinin gecikmesi veya asgari tutarının dahi yatmaması kredi notunu etkileyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Yukarıda belirtilen durumlara önem gösterelim ve ödemelerimizi gününde yapalım zamanla kredi notunuz yükselecektir. Ayrıca ikide bir kredi başvurusu ve kredi kartı talebinde bulunmamalısınız. Çünkü ret gelen kredi ile kredi kartı talepleri sizin kredi notunuzun düşmesine neden olacağı için kesinlikle kredi notunuz yükselene kadar kredi veya kredi kartı talebinde bulunmamalısınız. Kredi çekmeniz için kredi notunuzu 1400 lü seviyelere çıkarmalısınız. Bunu kredi çekmeden de öğrene bilirsiniz. Bu yüzden kesinlikle kredi notunuzu öğrenmeden biraz öncede söylediğimiz üzere kredi ve kredi kartı talebinde bulunmayın.

Eğer banka veya varlık şirketlerine borcunuz var ise mutlaka bunlardan kurtulmalı ayrıca kredi kartınızı ve banka kartınızı aktif şekilde kullanmalısınız. Daha sonra ise Bankanızın internet şubesini de aktif şekilde kullanmanız da kredi notunuzun yükselmesini sağlayacaktır.

Blokeli Kredi Çekme İşlemi

Bir başka yol ise blokeli kredi işlemidir. Bu işlemde ise örnek verecek olur isek diyelim 2500 TL banka hesabınıza yatırabilir bankanın müşteri temsilcisine bu paranın bloke de kalmasını isteye bilir. Daha sonra da yüksek miktarda olmamak şartı ile kredi talebin de buluna bilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *