«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Kartı Limiti Nasıl Yükseltilir

Kredi Kartı Limiti Nasıl Yükseltilir

limit

Kredi kartı limitini artırmak çok zor bir durum değildir. Şuan ki günümüz koşulları dahilinde hemen hemen hepimizin 1 veya 2 kredi kartı mevcuttur. Borçlanmamak için hala kredi kartından uzak duranlar olsa da düzenli kullanıldığı yani amacı için kullanıldığında en yakın arkadaşınız bile olabilmektedir. Önemli olan kredi kartı kullanımında ki incelikleri ve püf noktaları bilmek ve bu püf noktaların dışında kullanım yapılmaması olacaktır.

Söz konusu olan kredi kartı limit artırımı için çok kolay ve basit işlemler gerçekleştirmeniz yeterli olacaktır. Şimdi kredi kartının limitini yükseltmeniz için yapılacak işlemler nelerdir onlar hakkında bilgiler verelim. Öncelikle hali hazırda kullanmış olduğunuz kredi kartının ödemelerini muazzam ve titizlikle yapmanız gerekecektir. Burada yapmamanız gereken bir şeye değinelim kesinlikle kredi kartınızın limitini yükselmek istiyorsanız kredi kartının son ödeme tarihini asla ve asla geçirmeden ödemeniz gerekir. Bu hususta çok dikkatli olmanız da yarar vardır. Ödemelerinizin düzenli olması sizin banka nezdinde kredi notunuzun yükselmesini sağlayacak bir faktör olacaktır. Kredi notunuz ne kadar yükselirse kredi kartı limitiniz de o kadar yükselecektir.

Fakat bu işlemin daha hızlı olmasını istiyor iseniz bazı ayrıntılar daha gerekecektir. Bu ayrıntı şu şekilde olmaktadır. Kredi kartınızı hangi bankadan almış iseniz o bankada bir vadesiz hesap açtırmanız bunun için iyi olacaktır. Fakat bu işlem sadece hesap açtırmakla yeterli olmayacağı ve sizinde bir an önce kredi kartı limitinizi yükseltmek gibi amacınız olduğu için bankanıza açtırmış olduğunuz vadesiz hesabınıza bir miktar para yatırmanız gerekecektir. Bir kaç ay bu işlemi takip ederseniz açtırmış olduğunuz hesaptan paranızı çeker 2 veya 3 gün sonra tekrar yatırmanız da faydalı olacaktır. Bankanıza açtırmış olduğunuz vadesiz hesapta bir kaç fatura otomatik ödeme talimatı bırakmanız da işinize yarayacaktır. Bu sayede siz bankanın temel müşterisi sınıfına gireceksiniz. Ayrıca vadesiz hesabınız da bulunan para da banka nezdinde sizi güvenli müşteri sınıfına sokacağı için otomatik olarak kredi notunuz da yükseliş gösterecektir. Bu işlemleri daha önce de yazdığımız gibi bir kaç ay yapmanız yeterli olacaktır. Bundan sonraki aşamalar da ise istikrarlı kredi kartı ödemelerinizi sürdürmeye devam edin. Fakat geçmişte kredi kartı veya kredi ödeme gibi sıkıntılarınız oldu ise işlemleriniz biraz daha zaman alacaktır. Çünkü banka size biraz daha güven duyma ihtiyacı hissedecektir.

Burada yazmam gereken başka bir husus ise örnek 3000 bin TL maaşınız var ise gidip 20000 bin TL lik bir limit istemeniz de yanlış olacaktır. Fakat maaşınız 3000 bin TL ise 10000 bin TL limit istemeniz daha mantıklı olacaktır. Ödemeleriniz de belli bir istikrar sağlamış vadesiz hesabınızı da etkin kullanmanız bunlar için çok önemli olacaktır. Siz bu işlemlere devam ettikten sonra gerisi işin en kolay kısmı.

Kredi kartını kullandığınız bankaya gidip limit artırımı için müracaat edebilirsiniz. Fakat bu işlemi bankaya gitmeden ATM lerden ve telefon bankacılığı veya internet üzerinden de gerçekleştire bilmeniz mümkün olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *