«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Maaşı Kredi Kartına Yatırıp Geri Çekmekten Nasıl Kurtulunur

Maaşı Kredi Kartına Yatırıp Geri Çekmekten Nasıl Kurtulunur

Borç kapatma

Söz konusu olan kredi kartları artık hepimizin hayatında olan bir gerçek olmuş, ödemelerimizi kolaylaştıran ve ödeme şekillerine sürat katan bir etken olmuştur. Bunun için kredi kartı kullanmanın inceliklerini ve püf noktalarını iyi bilmek gerekmektedir.

Maaşı Kredi Kartına Yatır Tekrar Kredi Kartından Harca Dönemi Nasıl Biter

Bundan daha önceki zamanlarda yurt dışında yapılmış olan bir araştırma yayınlanmıştır. Bu araştırma da Kredi kartı borcunun tamamını ödeyemeyenlerin ortalamasını paylaştılar. Biz de siz değerli okuyucularımız için BKM’den Türkiye için geçerli olan ortalama rakamlar için talepte bulunduk. Bu talepten gelen rakamlar Risk Merkezi verilerine göre Türkiye’de kredi kartı sahipliği oranı %48.i bulmuş ve BKM’ nin yaptığı araştırmanın neticesine göre ülkemizde kredi kartı ekstresinin tamamını ödemeyenlerin oranı %45 gibi belirtilmiştir. Açıklanan bu neticelere göre Ülkemizde yetişkin nüfusun %20’si kullandıkları kredi kartına faiz ödemek zorunda kaldığı ortaya çıkmıştır.

Bu ortaya çıkan rakam ve oranlar gösteriyor ki kredi kartı kullanıcıları içerisinde %45’lik bir bölümü kullanmış oldukları kartın ekstresinin tamamını ödeyemiyor.Bu konuda dikkatli olmanız gereken hususların başında kartınızdan ödeye bileceğiniz kadar limit kullanmak olmalıdır. İkinci bilinmesi gereken husus ise Kredi kartından harcadığınız paranın sizin olmayan ve ödemek zorunda olduğunuz bir borç olduğunu unutmamalısınız ve ödeye bileceğiniz aylık ekstreyi geçmemelisiniz. Şuan ki koşullarda bir çok insanımız aldıkları maaşları önce kredi kartlarına yatırıyor sonra tekrar harcamak zorunda kalıyor. Bu olaya nasıl son verilir birde buna bakalım.

Maaşınızı çektiğiniz de kredi kartı borcunuzun tamamını faiz ödememek ve borcunuzun artmasını engellemek için tamamını ödemelisiniz. Sonra ise yine kredi kartınızı kullanın fakat yatırdığınız tutardan % 20 olacak şekilde daha az harcama yaparak borçlanın ve bir sonraki ay o %20 lik bölüm den kurtulmuş olacak ve biraz daha rahatlayacaksınız. Bundan sonraki aşamada ise ihtiyacınız olmayan hiçbir şey için fuzuli kart harcaması yapmamanız gereklidir. Bunun kolay yolu ise alacağınız ürünün size ne kadar lazım ve ne kadar ihtiyacınız olan bir ürün olduğunu düşünmeniz yeterli olacaktır. Bir sonraki ay ise yine kartınızın borcunun tamamını ödeyin ve faiz ödemediğiniz için borcun azaldığını göreceksiniz. Sonraki aşamada buna tekrar edin ve yine tamamını ödediğiniz kartınızdan % 20 daha az harcayın ve bir sonraki ay biraz daha borç yükünden çıktığınızı fark edeceksiniz. Bu aşama sürerken taksitli olan kampanyalı olan hiç bir ürüne aldırış etmeyin ve kartın ödenmesinin sizin bir göreviniz olduğunu unutmayın. Kartı ödemek için söylediğimiz gibi yüzdelik dilimlerdeki oranı kendiniz bütçenize göre belirleyin. Özellikle de İhtiyacınız olmayan ürünlerden uzak durup taksitli alış verişlere borcunuz bitene kadar ara verin. Bu aşamada kalite ve marka tutkunuz var ise eğer belli bir müddet buna da ara verirseniz kartınızın borcunuzun günden güne azaldığını göreceksiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *