«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Kartı Borcu Nasıl Yapılandırılır

Kredi Kartı Borcu Nasıl Yapılandırılır

kart borcuuu

Söz konusu olan kredi kartlarının borçlarının yapılandırılması mümkün mü diye düşünüldüğünde aklımıza birçok soru takılıyor. Acaba yapılandırıla bilir mi nasıl ve neler yaparsak bu işlem gerçekleşir gibi sorular geliyor. Şimdi yazımızda bu merak edilen ve aklımıza takılan sorulara birer birer açıklık getirelim. Nasıl kredi çekip ödemediğiniz de kredinizi yapılandıra biliyorsanız kredi kartı borcunda da mümkündür. Her ne amaçlı kullanılsa da sonucun da bir kredi sistemi gerçekleştirilen bir araçtır. Örnek verecek olursak yaptığınız alışverişler taksitlendiriliyor veya nakit avans çektiğiniz de üzerine faiz konuluyor ise bunun da bir nevi kredi olduğu alenen açık bir şekilde görünmektedir. Peki bu kadar önemli ve gerekli olan bir ödeme aracı neden kullanıcısını sıkıntıya düşürüyor. Burada dikkat edilmesi gereken kredi kartının suçlamak değil doğru olan suçu kendiniz de aramaktır. İnsanlarımız cebinden nakit çıkmadığı için o kadar çok kolay harcama yapılıyor ki sanki geri ödemeyecekmişiz gibi harcamalar hatta ve hatta lüzumlu ve lüzumsuz bütün harcamaları kartlara yüklüyoruz sonrada sıkışmamız son derece normal olacaktır. Halbuki kredi kartı cebinizde kalsa sadece ve sadece ay sonunda paranızın tükendiği anda bir başkasından borç istemek yerine karttan kullanıl yapılsa bu sıkıntılar olmayacak örnek verecek olursak paranız bitti ay sonu geldi ödenmesi gereken elektrik ve su faturalarınız var burada kredi kartını devreye sokarsınız ve ödemenizi yaparsınız. Aylık aldığınız da bunun ödemesini gerçekleştirirseniz kredi kartı kullanımın da kesinlikle hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
Şimdi konumuzun asıl başlığını detayları ile açıklayalım. Nasıl kredi çekip ödenmediği durumda kredi yapılandırılması yapılıyor ise kredi kartınızda da aynı durum geçerli olacaktır. Öncelikle Kredi kartı borçlu olduğunuz bankanın bu konudaki yetkili personeli ile görüşmeniz gerekecektir. Sonraki adımlar ise kredi kartınızı ödeyemediğinizi söyleyecek uzun vadeli aylık taksitlere bölünmesini talep edeceksiniz. Aksi takdirde ödeme yapamayacağınızı bildirmeniz de bankayı devreye sokacaktır. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde vade farklarından ve faiz den dolayı borcunuzda artış mutlaka olacaktır. Fakat aylık ödediğiniz tutar azaldığı için daha kolay bir ödeme yapabileceksiniz. Örnek verecek olursak aylık 1500 TL yerine 750 TL ödemek mutlak suretle size ödeme kolaylığı sağlayacaktır.
Başka bir ayrıntı ise bankanız bu işlemi gerçekleştirmedi veya siz bu işlemi yapmadınız diyelim. Toplam ödemediğiniz gün sayısı 90 günü geçtiği takdir de borcunuz varlık fonlarına aktarılacak ve bu varlık fonlarına aktarılan borcun tamamını da yapılandırmanız mümkün olacaktır. Bu kısımda da ödeme yapamaz iseniz yasal takip devreye girecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *