«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Finans Katılım Temassız Ödeme Nasıl Açılır

Finans Katılım Temassız Ödeme Nasıl Açılır

Kredi Kartı Temassız Özelliği Açma

Finans Katılım Kredi Kartı Temassız Özelliği Açma

Finans Katılım; Türkiye Finans Bank’ ın katılım bankası olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sayede sizler de Türkiye Finans Banasına ait bir katılım bankası arıyor ise Finans Katılım Bankası’ na yönelebilirsiniz. Bu bankanın aynı zamanda Finans Katılım Kredi Kartı Temassız Özelliği Açma işlemlerini öğrenebilmek adına yazımızdan sizler de yararlanabilirsiniz. Finans Katılım müşterisi iseniz, Finans Katılım bankasına ait temassız özellikli bir kredi kartı kullanıyor iseniz, ilk etapta size temassız özelliği kapalı şekilde gönderilen kredi kartı olacaktır. Bu kredi kartının temassız özelliğini sizin açmanız gerekmektedir. Nasıl açılacağına dair aşağıdaki adımları uygulayabilir ve kartınızı kullanıma açarak, temassız özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Finans Katılım Kredi Kartı Temassız Özelliği Nasıl Açılır

Temassız özelliği bulunan kredi kartı demek ödeme yaparken tüm cihazlar ile uyumlu şekilde POS cihazlarına bağlanabilen sistem anlamına gelmektedir. Akıllı cep telefonunuz üzerinden ya da kartınızı POS cihazına takmadan direkt okutabilme özelliğine sahip olan kredi kartı sistemlerini ifade etmektedir. Yeni nesil teknoloji ile geliştirilmiş şekilde sizler de kredi kartınızın bu özelliğinden yararlanabilirsiniz. Finans Katılım Bankasının kredi kartı ürünlerinde temassız özelliği mevcuttur. Ancak güvenlik nedeni ile müşteriye bu özellik kapatılmış halde kart teslimi yapılmaktadır. Kredi kartı temassız özelliğini açabilmek ise Finans Katılım Bankası kredi kartı kullanan müşterilerin, kartı ilk aldıklarında yapacakları işlerden biridir. Ancak her ne kadar temassız özelliğini açmış olsa dahi ilk işlemi güvenlik nedeni ile şifre girişi ile yapması gerekmektedir. İlk işlemde kart POS cihazına takılır ve POS cihazı üzerinden şifre ile alışveriş yapılır. Bir sonraki alışverişlerde ise açılmış olan temassız özelliği kullanılmaktadır. Finans Katılım Bankası kredi kartı temassız özelliği maksimum kullanım limiti 90 TL olarak belirlenmiştir. 90 TL ye kadar olan harcamalarınızda temassız özelliğini kullanabilir ve bunun üzeri için şifre girişinde bulunarak alışveriş yapabilirsiniz.

Finans Katılım Kredi Kartı Temassız Özelliği Açma Yöntemleri

Finans Katılım Kredi Kartı Temassız Özelliği Açma işlemi için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden hangisi sizin için ideal ise o yöntemi belirleyebilir ve bunun üzerinden sizler de Finans Katılım kredi kartını en aktif hali ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Tarafınıza gönderilen kredi kartını teslim aldıktan sonra şube aracılığı ile temassız özelliği açabilirsiniz. Ancak bu sık kullanılan bir yöntem değildir. Daha çok internet bankacılığı ya da mobil bankacılık yöntemi kullanılmaktadır. İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık şifreleri aynıdır. Kendi oluşturmuş olduğunuz şifreniz ile ister internet bankacılığına ister mobil bankacılığa giriş yaparsınız. Burada kredi kartlarım bölümüne giriş yaparsınız. Sahip olduğunuz kredi kartı orada görülmektedir. Kredi kartı logosuna tıkladıktan hemen sonra özellikler belirir. Buradan kredi kartı ayarlarınızı görürsünüz. İnternet alışverişi, temassız özelliği, kredi kartı ödemesi gibi adım adım işlemler yer almaktadır. Bu işlemler içerisinden kredi kartı temassız özelliği kategorisini tıklar ve kredi kartınızın temassız özelliğini bu alanda açabilirsiniz.

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.