«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıf Katılım Bireysel Emeklilik İptal Etme

Vakıf Katılım Bireysel Emeklilik İptal Etme

VK

Vakıf Katılım BES Nasıl İptal Edilir

Vakıf Katılma Bankasında ‘Katılım Emeklilik’ adı altında bireysel emeklilik hesapları açabilirsiniz. Hesaplı emeklilik sistemini, huzurlu emeklilik sistemini, güzel emeklilik sistemini ve özel emeklilik sistemini oluşturabilirsiniz. Bu bireysel emeklilik sistemleri kendi içlerinde uygulanacak maaş kesintileri miktarı ve devlet katkı payı zamanları farklılık göstermektedir. Bunların yanında Vakıf Katılım bankasının bireysel emeklilik sistemi içerisinde uygulayacağı kesintiler de farklılık göstermektedir. Bireysel emeklilik sisteminizi istediğiniz zaman sistemden cayma hakkına sahipsiniz. Düzenli maaş kesintileri ve Vakıf Katılım bankasının sistem içerisindeki kesintileri sizi zamanla zor durumda bırakabilir. Bu durumdan mustaripseniz Vakıf Katılım bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Hangi bireysel emeklilik seçeneğini nasıl iptal edeceğinizi açıklamalı olarak bu yazımızda bulabilirsiniz.

Vakıf Katılım Çağrı merkezi ile BES İptali

0 850 202 1 202 numarası ile Vakıf Katılım çağrı merkezine bağlanabilirsiniz. Müşteri temsilcinize açık ve anlaşılır halde bireysel emeklilik sisteminizi neden iptal ettiğinizi açıklamalısınız. Kişisel bilgilerinizi doğru bir şekilde verdikten sonra bireysel emeklilik sisteminiz iptal edilecektir. Bireysel emekliliğinizdeki ana paranızın yatırılacağı zaman SMS yoluyla bilgilendirileceksiniz. Ana paranız sadece Vakıf Katılım Bankasına yatırılmaktadır.

Vakıf Katılım Şubelerinden BES İptali

Bütün bireysel emeklilik sisteminizi Vakıf Katılım şubelerinden iptal edebilirsiniz. Bunun için şubelere Vakıf Katılım banka kartınızla ve nüfuz cüzdanınız ile gitmelisiniz. Güler yüzlü Vakıf Katılım müşteri temsilcinizin size verdiği ‘Bireysel Emeklilik İptal Formu’ nu doldurmalısınız. İptal formunu doldurduktan ve bireysel emeklilik iptal sözleşmenizi imzaladıktan sonra bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Vakıf Katılım bireysel emeklilik sözleşmeniz 1 hafta içerisinde yürürlüğe girmektedir. Bireysel emeklilik sisteminizin iptali halinde bilgilendirme mesajı alacaksınız.

Vakıf Katılım İnternet Aracılığı ile BES İptali

Vakıf Katılım Bireysel Emeklilik iptal etme işlmelerinden en kolay olarak bilinen yöntem internet bankacılığı ile vakıf katılım bireysel emeklilik iptal etme seçeneği olmaktadır. İnternet bankacılığı içerisinde işlem yapmak için www.vakifkatilim.com.tr adresinden giriş yapmalısınız. Vakıf Katılım bireysel emeklilik sayfasına giriş yaptıktan sonra hangi sistemi kapatacaksanız onu seçmelisiniz. Bireysel emeklilik sistemi iptal formunuzu doldurduktan sonra hesabınızı kısa sürede kapatabilirsiniz. Birikiminiz üzerinden uygulanan yüzde 25 devlet katkı payını alamazsınız. Vakıf Katılım banka hesabınıza para yatırıldıktan sonra bilgilendirme mesajınızı alacaksınız.

Vakıf Katılım Mobil Bankacılık ile BES İptali

AppStore’ dan ve Google Play Store’ dan ‘Vakıf Katılım Mobil’ adı altında ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Mobil uygulama üzerinden hesaplı emeklilik sisteminizi ve huzurlu emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Diğer bireysel emeklilik sisteminizi iptal etmek için diğer yöntemleri seçebilirsiniz. T.C. kimlik numaranızla ve internet bankacılığı şifrenizle bireysel giriş yapabilirsiniz. Mobil uygulamanın ana yüzünden sol tarafındaki menüler kısmını seçmelisiniz. ‘Bireysel emeklilik ‘menüsünün seçeneğine tıklamalısınız. Açılan sayfandan hangi bireysel emeklilik sisteminizi kapatacaksanız onu seçmelisiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *