«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Katılım Bireysel Emeklilik İptal Etme

Ziraat Katılım Bireysel Emeklilik İptal Etme

ZKM

Ziraat Katılım Bankası BES İptal Etme

Ziraat katılım bireysel emeklilik sistemi ile yaptığınız tasarruflara devlet katkı payının da eklenmesi ile birikime dönüşmesidir. 55 yaşını doldurmuş kamu veya özel şirketin çalışanı iseniz Ziraat Katılım bireysel emeklilik sisteminden yaralanabilirsiniz. Belirlenen devlet ek katkı payı yüzde 25 olarak belirlenmiştir. Yapılan devlet katkı payları her ay düzenli olarak uygulanmamaktadır. Devletin verdiği katkı paylarını 3 aylık, 6 aylık ve 12 aylık uygulanacak şekilde alabilirsiniz. Bu süreleri seçerken Ziraat Bankanın uygulayacağı maaş kesinti miktarını kabul etmiş olacaksınız. Sürelere göre uygulanacak maaş kesintilerini siz belirleyemezsiniz.

Ziraat Katılım bireysel emekliliğinizi açmadan önce hesap işletim kesintisi, fon kesintisi ve portföy yönetimi kesintilerine maruz kalabilirsiniz. Gördüğünüz gibi avantajları ve dezavantajları bulunan bir sistemdir. Dezavantajları sizin için daha fazla ise Ziraat Bankası bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Sorun yaşamadan bireysel emekliliğinizi iptal etmek istiyorsanız Ziraat Katılım Bankası şubelerine gitmelisiniz. Bu yöntem ne kadar yorucu olsa da sonradan ortaya çıkacak engellerle karşılaşmazsınız. Ziraat Katılım şubelerine gitmektense daha kısa sürede bireysel emekliliğinizi iptal edeceğiniz yöntemleri seçebilirsiniz. İnternet üzerinden veya Ziraat Mobil üzerinden birkaç dakikada iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ziraat Katılım Bankası BES İptali başlıklı yazımızda, Ziraat Katılım Bankasından açılan Bireysel emeklilik programının nasıl iptal edildiğini görebilir ve buna uygun olarak sizler de BES iptal işlemi gerçekleştirebilirsiniz. BES iptal etme yöntemlerini ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz.

Ziraat Katılım Şubeler ile BES İptali

Size en yakın Ziraat Katılım şubesine giderek bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. Ziraat Katılım şubelerine hafta içi günlerinde saat 08.00 – 17.00 saatlerinde gitmelisiniz. Ziraat Katılım şubesini ziyaret ettikten sonra iptal etme isteğinizi yazılı olarak dile getirmelisiniz. Ziraat Katılım bireysel emeklilik iptal etme dilekçeniz, T.C. kimlik numaranız ve imzanız ile anında iptal edebilirsiniz. Bireysel emekliliğinizi anında iptal edebilirsiniz ama birikimde olan paranızı hemen alamazsınız. Bu zamana kadar uygulanan devlet katkı paylarından mahrum olarak alabilirsiniz. Eğer bireysel emekliliğinizi 3 ay dolmadan iptal edecekseniz. Herhangi bir devlet katkı payı uygulanmadığından sadece maaş kesintilerinizi alabilirsiniz. Bireysel emekliliğinizde bulunan birikiminizi en geç 30 gün içerisinde alabilirsiniz.

Ziraat Katılım İnternet ile BES İptali

Ziraat Katılım internet sayfasına girerek bireysel emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Her bankada olduğu gibi bankacılık işlemleriniz için ilk önce bireysel giriş yapmalısınız. Ardından ‘Ziraat Katılım Bireysel Emeklilik’ sayfasını üst menülerden seçebilirsiniz. Sayfaya giriş yaptığınızda bireysel emeklilik sisteminizi iptal ederseniz alacağınız tutarı görebilirsiniz. İşleminizi devam edebilmek için en aşağıda bulunan cayma formunu doldurup onaylamalısınız.

Ziraat Katılım Mobil Bankacılık ile BES İptali

Telefonunuza indirdiğiniz Ziraat Katılım mobil uygulaması içerisinden ‘bireysel emeklilik’ menüsünü seçmelisiniz. Açılan sayfanın en alt kısmına gelerek cayma formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Formunuz onaylandıktan sonra Ziraat Katılım bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *