«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. VAKIFBANK BANKA HESABI NASIL KAPATILIR

VAKIFBANK BANKA HESABI NASIL KAPATILIR

vakifbank-hesap-kapatma

VAKIFBANK Hesap Kapatma

Eskiden Türkiye Vakıflar Banka’sı adıyla hizmet veren, günümüzde Vakıfbank olarak anılmaktadır. Vakıfbank, Ankara’da 1945 yılında kurulmuştur. Vakıfbank hem özel hem de devlete bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Vakıfbank müşterileri vadeli, vadesiz hesaplar, kredi kartı hesabı ve altın hesabı gibi hesaplar açtırabilirsiniz. Çoğu kişiler çeşitli nedenlerle bu hesaplarını kapatmak isteyebilir. Eğer bu hesaplarınızı nasıl kapatacağınızı bilmiyorsanız ‘Vakıfbank Hesap Kapatma’ yazımızdan faydalanabilirsiniz. Size en uygun yolu seçerek hızlıca Vakıfbank hesabınızı kapatabilirsiniz.

 1. Vakıfbank Şubeden  Hesap Kapatma

Vakıfbank hesabınızı şubelere giderek gerekli işlemler doğrultusunda hesabınızı kapatabilirsiniz. Vakıfbank Hesap kapatma talebinizi belli şartlara uygun oluşturabilirsiniz. Vakıfbank Banka hesabınızın bakiyesi sıfır olması gerekmektedir. Diğer şart ise bu bankaya ait borcunuzun bulunmaması gerekmektedir. Bu iki şartı da sağlıyorsanız hesap kapatma dilekçenizi oluşturabilirsiniz. Vakıfbank çalışanına verdiğiniz kimlik belgesi ve banka kartı ile hesabınızı doğrulayabilirsiniz. Size verilen örnek dilekçe formunu doldurarak talebinizi oluşturabilirsiniz. Talebinizi oluşturduktan sonra gün içerisinde hesabınızı kapatabilirsiniz. Eğer mesai bitimi saatlerine yakın bir saatte talepte bulunmuşsanız, hesabınızın kapatılması diğer güne yansıyabilir. Şubelere giderken mesai saatlerine ve çalışma günlerine bakarak gidebilirsiniz. Talep oluşturduktan sonra kartınız çalışamaz hale gelmektedir. Çok kısa sürede banka hesabınızı kapatabilirsiniz. Vakıfbank avantajlarından yararlanmak için tekrardan banka hesabınızı açabilirsiniz.

 2. Vakıfbank Müşteri Hizmetlerinden Banka Hesabı Kapatma

Vakıfbank Çağrı Merkezi sayesinde 7 gün 24 saat bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Çağrı merkezini aramadan önce telefon bankacılık şifresine sahip olmalısınız. Eğer telefon bankacılığı şifreniz yoksa şubelerden, internetten veya mobil uygulamasından şifre edinebilirsiniz. Çağrı merkezini arayarak ister banka hesabınızı isterseniz ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Yurtiçinden 0850 222 0 724 ü tuşlayarak çağrı merkezine bağlanabilirsiniz. Yurt dışından aramak isterseniz 0090 850 222 0 724 tuşlayabilirsiniz. Ülkeye ve operatörünüzden dolayı farklı ücretlenmelerle karşılaşabilirsiniz. Vakıfbank müşteri temsilcinize bağlanarak hesap kapatma isteğinizi dile getirebilirsiniz. Eğer kartınızda borç ve para bulunmuyorsa size birkaç güvenlik soruları sorabilirler. Belirli güvenlik sorularına doğru cevap vererek hesabınızı kapatabilirsiniz. Engelli Vakıfbank müşterileri için tuşlama süresi artırılmış sesli yanıt sistemi sunmaktadır. İşitme engeli Vakıfbank müşterileri, resmi internet adresinden hesaplarını kapatabilirler. Bilgisayarınızdan www.vakifbank.com.tr adresine girmelisiniz. Ana sayfadan sağ alt köşede ‘Canlı Destek Hizmetinden’ yararlanabilirsiniz. Canlı Destek köşesinden Vakıfbank müşteri hizmetiyle iletişime geçebilirsiniz. Hesap kapatma talebinizden sonra kolayca hesabınızı kapatılacaktır. Vakıfbank Hesap Kapatma talebinizden sonra gün içerisinde banka hesabınız kapatılacaktır.

3. Vakıfbank Mobil Bankacılık ile Bank Hesabı Nasıl Kapatılır

Vakıfbank mobil bankacılık ile hesap kapatma işleminizi cep telefonunuzdan halledebilirsiniz. İnternet bankacılığını kullanan tüm Vakıfbank müşterileri, uygulamayı cihazlarınıza yükleyerek, gerekli aktivasyon aşamalarını tamamladıktan sonra mobil bankacılık hesabınızı kullanabilirsiniz. Vakıfbank Mobil uygulaması IOS 10 üzeri ve Android 4,2 ve üzeri işletim sistemli cihazlarınızda çalışabilmektedir. Eğer mobil cihanız bu işletim sistemlerini karşılayamıyorsa, bu uygulamayı indiremezsiniz. Vakıfbank uygulamasını indirdikten sonra TC kimlik numaranızla ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Eğer mobil uygulamaya ilk girişiniz ise ‘Şifremi unuttum / Mobil Bankacılığa İlk Giriş ‘ bölümünden tek kullanımlık şifrenizi isteyebilirsiniz. Telefonunuza gelen tek kullanımlık şifre ile Vakıfbank mobil uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Mobil uygulamasından ‘Şifre ‘ bölümünden size özel şifre oluşturabilirsiniz. Böylelikle aktivasyonunuzu tamamlamış olursunuz. Vakıfbank mobil bankacılık aktivasyonu tamamladığınızda aynı zamanda ‘Cep İmza’ ya sahip oluyorsunuz. Cep imza uygulaması ile tek kullanımlık şifre gerektiren tüm işlemlerinizi sadece ‘Cep İmza Onayı’ vererek gerçekleştirebilirsiniz. Vakıfbank internet bankacılığı ile belirlenen hizmetler mobil bankacılık içinde geçerlidir. O yüzden Vakıfbank Mobil uygulamasından sadece ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Ek hesap kapatma işlemlerinizi de sırasıyla ‘Hesaplarım’ ve ‘Hesap İşlemleri’ menüsünden gerçekleştirebilirsiniz. İstenilen kart bilgilerinizi doldurabilirsiniz.  Ek hesaplarınıza dair borç varsa mobil uygulamadan görülür ve Vakıfbank banka hesabınızı kapatmak istiyorsanız diğer yollara başvurabilirsiniz.

Vakıfbank mobil bankacılık uygulaması, görme engelli müşterileri için okuyucu programlar özelliklerini kullanabilirsiniz. Ayrıca İngilizce olarak uygulamayı kullanabilirsiniz.

4. Vakıfbank İnternet Bankacılığı ile Banka Hesabı Kapatma

İnternete bağlanabildiğiniz her yerden Vakıfbank İnternet Bankacılığını kullanabilirsiniz. Vakıfbank şubesinden gerçekleştirebileceğiniz çoğu banka işlemlerinizi internet adresinden gerçekleştirebilirsiniz. Sade tasarımı ve kolay kullanımı ile hızlıca işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. En çok tercih ettiğiniz işlemleri öne alarak Vakıfbank internet bankacılığı hizmetini kişiselleştire bilirsiniz. Bazı otomatik işlemlerinizi şifre kullanmadan hızlıca yapabilirsiniz. Vakıfbank resmi internet adresine girerek giriş yapmalısınız. Bireysel işlemleri kullanacağınız için TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Kurumsal girişiniz için ayriyeten banka numaranızı da isteyebilir. İnternet bankacılığı şifresine sahip değilseniz ‘Şifremi unuttum / İnternet Bankacılığına İlk Girişim ‘ bölümünden şifre edinebilirsiniz. Mobil bankacılık uygulaması gibi sadece ek hesaplarınızı internet üzerinden kapatabilirsiniz. Size verdiğimiz tek kullanımlık şifre ile Vakıfbank ek hesap kapatma işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Verilen tek kullanımlık şifreyi ‘Şifre’ bölümünden değiştirmelisiniz. Kendi oluşturduğunuz şifre ile işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ek hesaplarınızı kapatma talebinizden sonra kart bilgileriniz ile hesabınızı kapatabilirsiniz. Ayrıca, görme engelli Vakıfbank müşterileri için ekran okuyucu hizmetinden faydalanabilirler.

Vakıfbank Banka Hesapları Nasıl Kapatılır

Vakıfbank kamu bankası olarak hizmet vermekte ve banka hesap çeşitliliği sayesinde birçok alanda müşteri ağını genişletmekte olan bankaların başında gelmektedir. Vakıfbank banka hesaplarının sağladığı avantajlar ile müşterilerine çok yönlü hesap çeşitliliği ve kazançlar sunmaktadır. Vakıfbank’asının hesap türlerini başlıklar halinde açıklayarak sizlerin bilgilerine sunmak istiyorum.

  1. Vakıfbank vadesiz TL hesabı
  2. Vakıfbank vadeli mevduat hesabı
  3. Vakıfbank vadesiz Altın hesabı
  4. Vakıfbank Mevduat vadeli altın hesabı
  5. Vakıfbank Vadeli ve Vadesiz Döviz Hesabı
  6. Vakıfbank Arı hesabı
  7. Vakıfbank maaş hesabı
  8. Vakıfbank Yatırım fonu hesabı

Sayın okurlarımız üst yazıda sıralı şekilde açıklamış olduğumuz Vakıfbank banka hesaplarını daha öncede açıkladığımız üzere mobil bankacılık üzerinden, internet bankacılığı üzerinden, vakıfbank resmi web sitesinden, vakıfbank müşteri hizmetlerinden ve vakıfbank şubelerinden kapata biliyorsunuz. Ayrıca bu metotlar ile banka hesabı kapatma işlemlerini yapabildiğiniz gibi banka hesaplarını açma işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Vakıfbank banka hesabı açma hakkında çok daha detaylı bilgi almak isterseniz eğer sitemizin haber arama motoruna vakıfbank hesap açma işlemleri yazarak hesap açma konusunda aradığınız bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

Vakıfbank Maaş Hesabı Nasıl Kapatılır?

Vakıfbank hesap kapatma işlemleri içerisinde tek farklılık gösteren hesap vakıfbank maaş hesabı olmaktadır. Bütün işlemleri aynı olsa bile vakıfbank maaş hesabı kapatmak işleminizi tamamlamak için bankanıza gitmeden önce özel sektör çalışanı iseniz şirketinizin muhasebecisine üst yazı ve dilekçe yazdırmanız gerekmektedir. Aynı zamanda kamu kurumunda çalışanlar için ise kurum mutebeti tarafından üst yazı ile anlaşmalı olunan vakıfbank şubesine bilgi verilmesi gerekmektedir. Vakıfbank maaş hesabı sadece banka şubesinden kapatılmakta ve açıla bilmektedir. Vakıfbank maaş hesabı müşteri hizmetlerinden., mobil bankacılık üzereinden, internet bankacılığı üzerinden, vakıfbank web sitesi üzerinden ve ATM’lerinden kapatılmamaktadır. Vakıfbank maaş hesabını kapatmak isteyen kişilerin mutlaka üst yazılarını ve hesap kapatma dilekçelerini banka şubesine götürmesi gerekmektedir.

Vakıfbank hesap kapatma, vakıfbank banka hesabı kapatma ve vakıfbank vadeli ve vadesiz TL hesabı kapatma ve Vakıfbank altın hesabı, döviz hesabı, maaş hesabı ile arı hesabı kapatma hususunda aklınıza takılan sorularınızı haberimizin en alt kısmında mevcut olan cevap yaz bölümünden sorularınızı ve merak etmiş olduğunuz bütün hususları bizlere sorabilirsiniz. Banka ve bankacılık işlemleri sürekli olarak güncellemeye tabi tutulduğu için dilerseniz sizlere en sağlıklı ve en detaylı cevapları verecek olan Vakıfbank müşteri hizmetlerini arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden banka hesabı kapatma konusunda en güncel ve doğru bilgileri alır ve müşteri temsilcisi tarafından en detaylı şekilde bilgilendirilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *