«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT Katılım Bankasını Kuracağını Açıkladı

PTT Katılım Bankasını Kuracağını Açıkladı

ptt

Yeni oluşan ekonomi düzeninde katılım bankacılığı yönünde faaliyetler sürdüre bilmek adına PTT tarafından yeni bir atılım daha gerçekleşiyor. Bu gerçekleşecek olan atılım Ülkemiz ekonomisi ve faizsiz bankacılık sistemleri üzerine yapılacak olması bu sektörde kaynaklanan boşlukların dolması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu önemli sektörde belli bir süredir üzerinde hazırlıkları yapılan posta katılım bankası için çalışmaların devam edildiği PTT tarafından duyurularak beyan edilmiştir. Bu çalışmalar kapsamında PTT tarafından yapılacak sigortacılık ve bankacılık işlemlerinin hızlandırılması ve bu hizmetlere ulaşımın çok daha kolay sağlanması için Posta Katılım Bankası kurulacağı hakkında PTT yönetim kurulu Başkanı ve Genel müdürü Kenan BOZGEYİK konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştur.
Yaklaşık olarak bir yıldır bütün ekiplerin çalışma faaliyetinde olduğunu belirterek bu çalışmaların hızlandırılacağı hakkında bilgiler vermiştir. Ayrıca açıklamalarını şu ifadelerle sürdürerek ekonomik kalkınma ve gelişimi destekleme konusundaki eksiklikler ile finansal sistemdeki ekonomik kalkınmanın yetersizliğine de değinmiş ve ekonomik kalkınmanın da toplumun geneline yayılması hususundaki eksikliklerin giderilmesinin gerektiğinden bahsetmiştir. Açıklamalarında islami finans uygulamalarına da değinerek bu uygulamaların daha hızlı yayıldığını dile getirmiş ve 2020 yılına kadar da bu finans sektörünün % 10 daha fazla büyüyeceğinden bahsetmiştir. İslami finans ve bankacılık yönündeki yetersizliklerin de PTT tarafından kapatıla bileceğini sözlerine ilave ederek ülkemizin bankacılık, sigortacılık ve finans alanındaki yürütülmekte olan çalışmalara katkı sunabilmek adına çok önemli faaliyetler de bulunacaklarını da açıklamalarına eklemiştir.
Ankara Grand otel de gerçekleştirilen sempozyon da Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman AKYÜZ’ de açıklamalarda bulunmuştur. Osman AKYÜZ’ ün açıklamaların da Türkiye’ nin süper güç olma yolunda ilerlediği küresel ekonomi de çok önemli roller üstlendiğini ifade etmiş aynı zaman da İstanbul’un katılım bankacılığın da bir finans merkezi olmasının faizsiz finans ekosistemini tamamlayıcı bir unsur olduğunun anlatmıştır. Sempozyon da Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf TEKİN de açıklamalarda bulunmuştur. Prof. Dr. Yusuf TEKİN açıklamalarında büyüme hedeflerine dikkat çekerek katılım bankacılığın da bu büyümeyi sürdürülebilir olmasını ve büyüme için kaynakların oluşturulması için çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiğini ifadelerine eklemiştir. Konuşmalarına devam eden Osman AKYÜZ katılım bankacılığının ülke ekonomisi açısından öneminden bahsederek ekonomideki değişim araçları üzerinde yepyeni değişimlerin olduğunu ve bu katılım bankası sistemlerine farklı aktörlerinde girmesinin faydalı olacağını ifadelerine eklemiş olup katılım bankacılığı sektöründe alternatifler ürete bilmenin gereğini ifade etmiştir. Ülkemizde de vatandaşlarımız tarafından faizsiz katılım bankalarının alternatiflerinin çoğalması çok önemli bir husus olmakla beraber bu bankalar arsındaki rekabet oluşması da çok önem oluşturacak faktörler olacaktır. Katılım Bankacılığının gelişmesi artması ülke ekonomisi açısından da önemli olup parasını faizsiz bankalarda yatırım amaçlı kullanmak isteyen bireylerinde çok yönlü yatırımlarda önünü açacak olmasının da yaraları olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *