«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Nedir

Kredi Nedir

kredi nedir

Kredi nedir başlıklı yazımızda öncelik olarak kredi nedir tanımını yaparak başlamamız gerekmektedir. Bu tanımı çok geniş çok amaçlı olmakla birlikte çok çeşitli bir şekilde tanımlaya biliriz. Kredi denilince aklınıza ilk gelen bankalardan her türlü ihtiyaçlarınızın giderilmesi için alınan nakit yani para olacaktır. Fakat bu tanım sadece krediyi tanımlamak olacak. Kredinin birden çok çeşitleri ve farklı türleri olduğunu hepiniz bilmektesiniz bu farklı türdeki kredi çeşitlerini daha sonraki yazılarımız da ayrı, ayrı açıklayacağız. Şimdi krediyi ve tanımını açıp hep birlikte kredi hakkında bilgi sahibi olalım.
Tanımlanacak kelime kredi olunca hepimizin de ilk olarak aklımıza gelen bankalardan alınan kredilerden başlayalım. Günümüz koşullarında kredinin tanımına şu şekilde açıklık getire biliriz. Kredi bir borçlanma şeklidir aslında. Fakat bu borçlanma şekli normal borçlanmanın dışında farklılık gösteren bir borçlanma şeklidir. Normal borçlanma gibi 5 aldık 5 öderiz ile olmamaktadır. Her zaman fazlasını ödeyen borçlanan taraf olmaktadır. Yani bir borçlanma şekli olan kredi nakit ihtiyaçlarınızı karşılamak için almış olduğunuz nakittir.Kredi sizin olmayan paranın bankalar tarafından veye kurum ve kuruluşlar ile esnaf odaları tarafından nakit ihtiyaçlarınızı karşılaya bilmek için aldığınız fakat almış olduğunuz nakit miktarını geri öderken anaparanın haricinde faizleri ile ödemek zorunda olduğunuz nakit paranın adıdır. Günümüz şartlarında kredi almak için da en çok başvurulan kurumlar bankalardır.Diğer bir tanımı ile bankalar ile kurum ve kuruluşlar tarafından faiz ile para satma sistemidir.Bu konuya başka bir açıklama getirmemiz gerekirse örneğin bir esnaf satacağı ürünün veya malzemenin üzerine hem iş yeri giderlerini sağlamak hemde kendi kazancını oluştura bilmek için kar payını ilave ediyor ise kredi aldığınız banka veya kuruluşlarda kendi iş yeri giderlerini karşılamak ayrıca sattığı üründen kendi kazançlarını sağlamak için bir kar payı koymak zorundalar dır.Çünkü bu tarz kuruluşların sattığı ürünün para olduğunu düşündüğümüzde bununda bir ticaret olduğunu anlaya biliyoruz.Birde başka bir konu hakkında açıklık getirmek istiyorum. Kosgeb ile tarım gibi devlet kurumlarının verdiği kredileri bankalarla karıştırmamak gerek.Bilindiği üzere kosgep ve tarımın verdiği krediler teşvik ve destek bazında olan kredilerdir. Devletimizin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Bağlı bir kurumu olan kosgeb in verdiği krediler yeni iş yeri açanlara, işletmelere ve yatırımcılara destek olmak için verdiği teşvikli krediler olup Tarım Bakanlığınında verdiği krediler çiftçilere ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerimize verdiği destek ve teşvik amaçlı kredilerdir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *