«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT BANK BANKA HESABI NASIL KAPATILIR

PTT BANK BANKA HESABI NASIL KAPATILIR

ptt hesap kapatma

PTT BANK Hesap Kapatma-Silme

PTT Bankası, 1870 yılı aşkın geçmişi ile Türkiye’nin en köklü bankalarından biri olmaktadır. Teknolojik cihazlar icat edilmeden önce mektuplarla, telgraflarla ve jetonlu telefonlarla hizmet vermektedir. Günümüzde ise 650 şubesi ile hizmet vermektedir. PTT bankasının sadece şubelerinden yararlanmayabilirsiniz. İnternet, telefon, mobil bankacılık hizmetinde de kolaylıkla yararlanabilirsiniz. Bu hizmetleri yeterli bulmayabilir veya başka bankaların avantajlarından isteyebilirsiniz. Banka hesabınızı nasıl kolay açtıysanız öylede kolayca kapatabilirsiniz. Bu yazımızdan faydalanarak, PTT Bankası hesabınızı sağlıklı bir şekilde kapatabilirsiniz.

1.PTT Şubelerinden Hesap Kapatma

Herhangi PTT Bankası’ndan hesap kapatma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. İnternet bankacılığı üzerinden hesabınızı açsanız dahi şubelerden kapatma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. PTT bankası şubelerine giderken kimliğinizi veya kimlik belgeniz yerine geçen belgelerinizi yanınıza alabilirsiniz. Hesap kapatma isteğinizden sonra adınıza ait banka hesabınız incelenebilir. Hesabınız kapatılmaya uygunsa hesap kapatma talebiniz alınır.  PTT Bank şubesinden hesap kapatma dilekçenizi yazabilirsiniz. Bunun için örnek hesap kapatma dilekçelerini inceleyebilirsiniz. Hesap kapatma talebinizi oluşturduktan sonra 3 gün içerisinde hesabınız kapatılacaktır. Bu 3 gün içerisinde banka hesabınız ve kartlarınızı kullanmamalısınız. Eğer bir işlem yaparsanız, hesabınız tekrardan kullanıma açılacaktır. Bunun için tekrardan hesap kapatma işleminizi yenilemeniz gerekmektedir. PTT Bankası tarafından hesabınızın kapatılmasına dair size bilgilendirme mesajı gelmelidir. Böyle bir bilgilendirme mesajı almadıysanız, PTT Bank şubelerinden talebinizi tekrardan doğrultabilirsiniz. Şubelerle tekrardan iletişim halinde olmak zor geliyorsa PTT Bankası çağrı merkezini arayabilirsiniz. Sorununuz kısa sürede giderilecektir.

2. PTT Bank Mobil Bankacılık ile Hesap Kapatma

‘PTT Bank’ uygulamasını ücretsiz bir şekilde mobil cihazlarınıza indirebilirsiniz. Uygulamayı TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Mobil uygulamasına ilk giriş yapıyorsanız giriş sayfasının en altında ‘Şifremi unuttum – Şifre Alma’ menüsünü seçebilirsiniz. TC kimlik numaranızla ve telefon numaranızla şifre alma talebinde bulunabilirsiniz. Sitede yazdığınız telefonunuzu PTT bankası sisteminde aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bilginiz güncel değil ise internet şubesi aracılığı ile bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. SMS şifre doğrulama ile bilgilerinizi doğrulamalısınız. Sizden kart bilgileriniz istenecektir. Kart bilgilerinizi doğruladıktan sonra şifre edinebilirsiniz. PTT Bankası’nın mobil bankacılık hizmetiyle ek hesaplarınızı kapatabilir veya silebilirsiniz. Ek hesaplarınızı kapatmak için ‘Hesaplarım’ menüsünü seçebilirsiniz. Sonradan ‘Ek Hesaplarım’ menüsünü seçmelisiniz. Hangi ek hesabınızı kapatacaksanız onu seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Mobil Bankacılık şifreniz ile bu talebinizi onaylayabilirsiniz. PTT Mobil bankacılık hizmeti ile anında ek hesabınızı kapatabilirsiniz.

3. PTT Bank İnternet Şubesi ile Banka Hesabı Nasıl Kapatılır

PTT Bankası resmi internet sitesine giriş yaparak banka işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. TC kimlik numaranız ve şifreniz ile internet şubesini kullanabilirsiniz. PTT Bank internet şubeliğini ilk defa kullanıyorsanız ‘Şifre Al’ menüsünü seçebilirsiniz. TC Kimlik numaranızla ve telefon numaranızla buradan şifre alabilirsiniz. Burada telefon numaranızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer sistemde belirttiğiniz numara sitede yazdığınız numara ile aynı değil ise işleminizi gerçekleştiremezsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra resmi internet adresinin sağ üst tarafından giriş yapabilirsiniz. PTT Bankasından sadece ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. PTT Banka hesabınızı tümden kapatmak isterseniz diğer yolları deneyebilirsiniz. PTT Ek hesabı kapatmak için ‘hesaplarım’ bölümüne gelmelisiniz. Sonradan ‘Ek Hesaplarım’ menüsünden istediğiniz hesabınızı kapatabilirsiniz. Ek hesabınızı kapatmak için bu hesaba ait borcun bulunmaması gerekmektedir. Borcunuzu ödedikten sonra talebinizi tekrardan yinelemelisiniz. Sırasıyla bu işlemleri tekrarladıktan sonra ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Ek hesaplarınız anında kapatılacaktır. PTT Bankanızda ek hesaplarınızı kapatmak ile ilgili bilgilendirme mesajınız SMS veya e – posta yoluyla size gönderilebilir. Bilgilendirme mesajına sahip değilseniz PTT şubelerine gidebilirsiniz.

   4.PTT Bank Çağrı Merkezi ile Banka Hesabı Kapatma

PTT bank müşteri hizmetleri ile hesap kapatma veya hesap silme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 444 1 788 veya 0 850 460 60 60 telefon numarasını arayarak müşteri temsilcinize kolaylıkla bağlanabilirsiniz. Çağrı merkezi hizmeti ile Hem PTT Banka hesabınızı hem de ek hesaplarınızı kapatabilirsiniz. Müşteri temsilcinize hesap kapatma talebinizi dile getirdikten sonra PTT Banka hesabınız incelenir. PTT Banka hesabınız kapatılmaya uygunsa işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hangi durumlarda banka hesabınızı kapatamayacağınızı resmi internet sitesinden öğrenebilirsiniz. PTT Banka Hesabınız kısa sürede kapatılacaktır.

PTT Bankası işitme ve konuşma engelli müşterileri için görüntülü konuşma imkânı sağlayabilir. 0850 222 1 788 numarasını arayarak görüntülü bir şekilde hesabınızı kapatabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *