«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Merkez Bankası Yeni Faiz Kararlarını Açıkladı

Merkez Bankası Yeni Faiz Kararlarını Açıkladı

MERKEZ BANKASI

Merak İçinde Beklenen Faiz Kararı Açıklandı

Değerli okuyucularımız son bir haftadır piyasalar için çok ama çok önemli olan faiz kararı merkez Bankası tarafından açıklanmıştır. Söz konusu olan hususun piyasaları çok yakından ilgilendirmesi ayrıca faiz kararlarının açıklamasından kaynaklı genellikle döviz kurlarındaki artışlar bakalım piyasalar tarafından nasıl karşılanmış. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalara göre Merkez Bankası Faizlerde hiç bir değişiklik yapmayarak faizleri yine yüzde 24’te sabit bıraktığını açıklayarak merkez Bankası en son Eylül ayında faizi 625 baz puan olarak da artırmıştı. Açıklamalar yapılırken yalın ilk toplantısı kurul tarafından yapılmış ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo faiz oranlarını ise yine beklentilerin oluştuğu gibi aynı oranda yüzde 24’te tutmuştur.

Merkez Bankası Faiz Açıklamalarının Detayları

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamalara göre iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın devam edeceği göstermiş aynı zamanda ise son zamanda açıklanan veriler doğrultusunda ekonomideki dengeleme eğiliminin belirginleştiği de yapılan açıklamalara eklenmiştir.

Yine Merkez Bankası açıklamalarında fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiğini hatta ve hatta ilerleyen dönemlerde de devam edeceği açıklanmıştır. Açıklamaların devamın da ise ithal girdi maliyetleri ve iç gelişmelere bağlı olarak ta enflasyon görünümünde bir miktar daha iyileşme olabileceği de açıklara eklenmiştir.

Yine Merkez Bankası tarafından yapılmış olan açıklamaların doğrultusun da Söz konusu olan ekonomik istikrar açısından ihtiyaç duyulması halinde mutlaka ilave parasal sıkılaşma yapıla bileceği açıklanmış ve diğer unsurlardaki gelişmelerin özenle çok daha yakından izleneceği de yapılan açıklamalara eklenmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *