«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. TEB Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

TEB Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Nasıl Açılır

TEB Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Nedir ?

TEB kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Türk Lirası ile yapılan yatırımıları USD/ EUR gibi döviz kurlarındaki değişimlere karşı korumak amacıyla tasarruf sahiplerine sunulan bir vadeli mevduat ürünüdür. ÜLke içinde yerleşik gerçek kişi (Yurt dışında işçi, serbest meslek ve müstakil iş sahibi Türk vatandaşları dâhil Türkiye’de kanuni yerleşim yeri bulunan gerçek kişi) müşterilere açılmaktadır.

(TEB) Türkiye Ekonomi Bankası ‘dan kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açtığınız takdirde döviz kurunda olası düşüş yaşanırsa mevduat hesabınızın faizinden kazanç sağlarsınız. Ancak döviz kurlarının yükselmesi halinde, döviz kurunda oluşan kur farkından faydalanırsınız. Kur korumalı TL vadeli mevduat ürünü tasarruf sahibinin tasarruflarını güvence altına alan mevduat hesabı olarak tanımlanır. TEB Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı özellikleri ve avantajları hakkında merak edilen bilgileri haberimizin devamını okuyarak bulabilirsiniz.

TEB Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Özellikleri

Hesap ürününde spotaj oranı sıfır (0)’ dır.

Kur korumalı TL mevduat ürünü sadece Türk lirası cinsinden açılır.

Hesap 3 ay, 6 ay, 9 ay veya 12 ay vadeler ile açılır.

Mevduat ürünü için banka tarafından belirtilen alt limit 20.000 olurken üst limit bulunmamaktadır.

Vade sonunda sabit faiz oranı ile kur değişim oranı ile kıyaslanır.

Kur değişim oranı hesap üzerindeki faiz oranından daha yüksek ise Hesap’a yüksek olan oran üzerinden faiz tahakkuk eder. Hesaplanan oran daha düşük ise faiz tahakkuku mevcut oran üzerinden gerçekleşir. Hangi oran diğer orandan yüksek ise hesaba yüksek olan oran üzerinden ödeme yapılır.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı için değişim oranı hesabı yapılacağı zaman, vade başında TCMB tarafından saat 11:00’da açıklanan döviz alış kuru ile vade sonunda TCMB tarafından saat 11:00’da açıklanan döviz alış kuru arasındaki değişim oranı esas olarak alınır. Bu husuta vade başlangıç kuru, hesap açılış saatine bakılmaksızın hesabın açıldığı iş günü TCMB tarafından saat 11:00’da açıklanan döviz alış kuru olacaktır.

Kur Korumalı TL mevduat hesabından kısmi para çekim işlemi yapılmaz.

Kur korumalı TL vadeli mevduat için vade gününden önce hesap kapatma ile para çekilmesi halinde hesap otomatik olarak kapatılır. Hesap bakiyesi vadesiz olan hesabınıza Türk Lirası olarak nemalandırılır. Bu durumda hesabın faiz hakkı ortadan kalmış olur.

Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenir. Hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kuru, hesap açılış tarihindeki kurdan düşük ise, hesabın açılışında yatırılan tutardan daha düşük bir bakiye ödenebilir. Kur korumalı hesap için bu durumun yaşanması durumunda hesaba yatırılan anaparada eksilme olabilir.

Ürünün kapatıldığı gün dikkate alınacak kur, erken kapama talimatının saatine bakılmaksızın ilgili iş günü TCMB tarafından saat 11:00’da açıklanan döviz alış kuru olarak esas alınır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Nasıl Açılır ?

(TEB) Türkiye Ekonomi Bankası’dan kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açma işlemleri TEB Bankasını bütün şubelerinden yapılır. Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı CEPTETEB Mobil Uygulaması, ve CEPTETEB İnternet Şubesi üzerinden de açılmaktadır. Müşterek olarak Kur Korumalı TL vadeli hesap açmak isteyen yatırımcıların paydaş evraklarını noksansız olarak tamamlaması gerekir. Müşterek hesaplar banka şubelerinden açılır.

CEPTETEB Mobil İle Kur Korumalı Mevduat Hesabı Açma

CEPTETEB ile kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmanız için öncelikle CEPTETEB uygulamasını akıllı telefonlarınıza indirmeniz gerekir. Uygulamayı indirdikten sonra CEPTETEB mobil şifrenizi almalısınız. Şifrenizi aldıktan sonra CEPTETEB mobile giriş yaparak Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

CEPTETEB mobil URL : https://www.cepteteb.com.tr/cepteteb-mobil-bankacilik

CEPTETEB İnternet Şubesinden Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

İnternet ortamı bulduğunuz her yerden CEPTETEB internet şubesine giriş yapabilirsiniz. TEB Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını internet şubesinden açmak isterseniz CEPTETEB internet bankacılığı hesabı açmanız daha sonra CEPTETEB internet bankacılığı şifrenizi almanız gerekir. İnternet bankacılığı şifrenizle giriş yaptığınız dijital kanaldan kur korumalı TL vadeli mevduat hesabınızı açabilirsiniz.

TEB Müşteri Hizmetleri İletişim Hattı

TEB Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, TEB kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nasıl açılır ve kur korumalı hesap özellikleri hakkında en güncel bilgileri bankanın müşteri hizmetlerini arayarak müşteri temsilcilerinden öğrenebilirsiniz.

TEB müşteri hizmetlerine hızlı bağlanma URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/teb-musteri-hizmetleri-ve-direk-baglanma/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.