«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Nedir

Türkiye Finans Kur Kurumalı TL Katılma Hesabı Nedir

Tasarruf sahibi yatırımcıların USD, EUR gibi döviz kurlarında yaşanabilecek yükselişlere karşı Türk Lirası olan tasaarrfunı güvence altına alarak yatırımcıyı koruyan katılma hesabı olmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı desteği ve güvencesi altında olan hesap, günümüz şartlarının en güvenli yatırım aracı olmaktadır. Finans Katılım Kur Korumalı TL katılma hesabı ile sizlerde olası döviz kuru yükselişlerine karşı tasarruflarınızı korumak için güvence altına alabilirsiniz. Söz konusu olan Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı nedir, Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı nasıl açılır, Türkiye Finans Kur Korumalı TL Katılma Hesabı özellikleri hakkında merak edilen soruların cevapları haberimizin içeriğinde bulunmaktadır.

Finans Katılım Kur Korumalı Katılma Hesabı Özellikleri

Kur korumalı katılma hesabını 3 ay, 6 ay veya 12 ay vadeli olarak Türk Lirası cinsinden açabilirsiniz.

Türkiye Finans Kur Korumalı Katılma hesabı açılış alt limiti 250 TL’ olarak belirlenmiştir.

Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı 90/10 kâr paylaşım oranı ile açılmaktadır.

Türkiye Finans katılım kur korumalı katılma hesabına hesap açılışı yapıldıktan sonra yeniden para yatırılmaz.

Kur Korumalı TL katılma hesaplarından kısmi para çekme işlemi yapılmaz.

Hesap vadesi dolmadan para çekilmesi halinde kâr payı hakkı ortadan kalkmış olur. Buna göre hesap bakiyesi, hesabın açılış tarihindeki TCMB alış kuru ve hesabın kapandığı tarihteki TCMB alış kuru karşılaştırılarak düşük olan kur üzerinden güncellenir.

Hesap vadesinde kur değişim oranı, kâr payı oranı üzerinde kaldığı takdirde oluşabilecek fark müşteri hesabına Türk Lirası olarak nemalandırılır. TCMB tarafından her gün saat 11.00’de USD alış kuru yayınlanır. Bu hususta kur değişim oranı, vade sonundaki USD alış kuru ile vade başlangıç tarihinde geçerli olan USD alış kuruna göre hesaplanır.

Söz konusu olan hesap vadesinde, kur değişim oranı kâr payı oranı altında kalırsa hesaba ilişkin hak edilen kâr payı ödenir, kur farkı yansıtılmaz.

Finans Katılım Kur Korumalı katılma hesabı için stopaj uygulanmaz. ​ Spotaj oranı sıfır (0) olmaktadır.

Finans Katılım Kur Korumalı Katılma Hesabı Nasıl Açılır

Katılım bankacılığı öncülerinden olan Türkiye Finans Katılım ile kur korumalı katılma hesabı açmak isteyen tasarruf sahipleri hesap açma işlemini üç şekilde yapabilir. Finans Katılım Kur Korumalı Katılma hesabı finans katılım bankasının bütün şubelerinden açılır. Ayrıca Finans katılım mobil ve Finans katılım internet bankacılığı ile açılmaktadır. Müşterek hesap açmak isteyen tasarruf sahibi kişiler sadece finans katılım şubelerinden kur korumalı katılma hesabını açabilimektedir. Ancak Finans katılım kur korumalı katılma hesabını müşterek olarak açmak isteyen tasarruf sahiplerinin gerekli paydaş evlarını eksiksiz olarak tamamlaması gerekmektedir.

İnternet Bankacılığı İle Kur Korumalı Katılma Hesabı Açma

Finans Katılım kur korumalı katılma hesabı açamak isteyen tasarruf sahibi finans katılım internet bankacılığı ile hesap açabilir. İnternet olan her ortamdan finans katılım internet bankacılığına giriş yapıldıktan sonra internet bankacılığı şifresi alınır. İnternet bankacılığı şifreniz ile giriş yaptıktan sonra kur korumalı TL katılma hesabı ürününü seçmelisiz. Sırası ile işlemleri takip ederek kur korumalı TL katılma hesabınızı açabilirsiniz.

finans katılım internet bankacılığı hesap açma URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finans-katilim-internet-bankaciligi/.html

Finans Katılım Mobil Şube İle Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

Finans Katılım Mobil şube ile Kur korumalı TL katılma hesabınızı kolaylıkla açmanız mümkün olmaktadır. Finans Katılım mobil şube’yi akıllı telefonlarınıza indirin. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra mobil bankacılık şifrenizi alarak mobil şubeye giriş yapmalısınız. Mobil şubeye giriş yaptıktan sonra hesap ürünleri içerisinden Kur Korumalı TL katılma hesabını seçin. Sırası ile işlemleri takip ederek hasabınızı açabilirsiniz.

finans katılım mobil şube URL : https://www.turkiyefinans.com.tr/tr-tr/dijital-bankacilik/mobil-sube/sayfalar/mobil-sube.aspx#nasil-kullanilir

Finans Katılım İletişim Hattı

Türkiye Finans Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı nedir, Finans Katılım Kur Korumalı Katılma Hesabı nasıl açılır, Türkiye Finans Kur Korumalı Katılma Hesabı özellikleri hakkında merak ettiğiniz sorular için bankanın müşteri temsilcileri ile görüşerek en güncel bilgileri alabilirsiniz.

finans katılım iletişim hattı URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/turkiye-finans-katilim-musteri-hizmetleri/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.