«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Garanti BBVA Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Garanti BBVA Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Kur Korumalı TL Vadeli mevduat Nedir

Garanti BBVA Kur Korumalı Mevduat Hesabı Nedir ?

Son zamanlarda (USD/EUR) gibi döviz kurlarında yaşanan hareketliliklere karşı tasarruf sahiplerinin yapmış oldukları birikimlerini koruyan mevduat ürünüdür. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Döviz kurlarında yaşanan değişikliklere karşı yatırımınızı korurken, aynı zamanda Türk Lirası olan mevduatınıza faiz eklenmesini sağlar.

Söz konusu olan kur korumalı TL vadeli mevduat ürününde vade sonunda, kur artışı ile TL mevduatınıza sunulan faiz oranı kazancınız karşılaştırılmaktadır. Bu iki orandan hangisi yüksek ise, anaparanız yüksek olan oran üzerinden ödenir. Bu şekilde TL vadeli mevduatınıza avantajlı birikimi elde etmenizi sağlanmış olur.

Bu mevduat ürünü TL olarak yapmış olduğunuz yatırımınızı (USD/EUR) döviz gibi kurlarına karşı korumuş olur. Garanti BBVA Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl açılır ve Garanti BBVA Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı avantajları hakkında mevcut bilgiler haberimizin içerisinde yeralmaktadır.

Garanti BBVA Kur Korumalı Mevduat Hesabı Özellikleri

Korumalı TL vadeli Mevduat ürününden sadece gerçek kişi müşteriler faydalanabilir.

Garanti BBVA Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabında elde edilen getiri stopaj kesintisinden muaf tutulur stopaj oranı sıfır (0) ‘ olmaktadır.

Garanti BBVA Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü için alt ve üst tutar limit sınırı yoktur. Hesabınızı 3,ay 6, ay 9, ay ve 12 ay vade ile açabilirsiniz.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat ürünü için ara vade işlemi (para çekme/para yatırma) olmayacaktır.

Söz konusu mevduat ürünü için vade başlangıcı ve vade sonundaki kurlar TCMB’ tarafından belirtilen günlük olarak saat 11:00′ da  web sitesinde açıklayacağı kur dikkate alınır.

Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması durumunda ise aradaki oluşacak fark müşteri hesabına Türk Lirası olarak ödenir.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır ?

Garanti BBVA kur korumalı TL vadeli mevduat hesabınızı Garanti BBVA’ nın şubelerinden, Garanti BBVA internet bankacılığı üzerinden ve garanti bbva mobil bankacılık ile açabilirsiniz. Müşterek olarak Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak isteyen yatırımcıların ortak paydaş evraklarını noksansız olarak tamamlamaları ve banka şubesinden başvuru yapmaları gerekir.

İnternet Bankacılığı İle Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

İnternet bulunan her ortamdan hesabınızı açabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken denizbank internet bankacılığı hesabınız yoksa, Garanti BBVA internet bankacılığı hesabı açmalısınız. Bir sonraki yapmanız gereken işleminiz internet bankacılığı şifresi almak olacaktır. İnternet bankacılığı şifrenizi aldıktan sonra Garanti BBVA internet bankacılığına giriş yaparak kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını seçmelisiniz. Açmak istediğiniz hesap ile ilgili işlemleri sırası ile takip ederek hesabınızı kolaylıkla açbilirsiniz.

Garanti BBVA İnternet bankacılığı şifre alma URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/garanti-bbva-bankasi-internet-bankaciligi-sifre-alma/.html

Mobil Bankacılık İle Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Garanti BBVA mobil kullanıcısı değilseniz öncelikle Garanti BBVA mobili akıllı telefonlarınıza indirmelisiniz. İşlem sırasında sonraki adımınız Garanti BBVA mobil şifresi almanız olmaktadır. Mobil bankacılığa şifreniz ile giriş yaptıktan sonra Garanti BBVA Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabını seçin. İşlem sırasını takip ederek hesabınızı açabilirsiniz.

Garanti BBVA Mobil bankacılık URL : https://www.garantibbva.com.tr/tr/bireysel/subesiz/cep_bankaciligi/cepsubesi.page

Garanti BBVA Müşteri Hizmetleri İletişim Hattı

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı nedir, Garanti BBVA Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl açılır ve Garanti BBVA  Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Özellikleri hakkında sorularınız için en detaylı ve güncel bilgileri müşteri hizmetlerini arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden alabilirsiniz.

Garanti BBVA müşteri hizmetleri iletişim hattı URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/garanti-bankasi-musteri-hizmetleri-444-0-333/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.