«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ölen Kişinin Kredi Kartını İptal Etme

Ölen Kişinin Kredi Kartını İptal Etme

Ölen kişinin kredi kartını iptal etme

Ölen Kişinin Kredi Kartını İptal Etme

Kredi kartları, günlük yaşamda olmazsa olmaz dediğimiz son yıllarda birçok insanın bu ürünleri kullanma noktasında yönlendirme yapıldığı ve özellikle internet üzerinden yapılan birçok alışverişin anlık ödeme ile yapılmasından dolayı bu ürünlere ihtiyaç duyulur. Sadece internet için değil özellikle alışveriş sırasında banka müşterilerinin günlük alışverişlerde ödeme kolaylığı, acil nakit avans desteği ve aylık gelen faturaların otomatik ödeme sistemi ile ödenebilmesine imkân sağlar. Birçok özelliği bir arada barındıran kredi kartlarının kullanımına dair bir takım işlemler de bulunmaktadır.

Ölen Kişinin Kredi Kartı Nasıl İptal Edilir

Bilinen bu işlemler ile ilgili olarak en dikkat çekici olanı ise hayat sigortasının yaptırılmasıdır. Ayrı kredi işlemlerinde olduğu gibi kredi kartlarında da yapılan hayat sigortaları kaza ve ölüm gibi durumlar karşısında var olan tüm borcu sigorta tarafından ödenmektedir. Özellikle ölümle ile ilgili durumlarda ölen kişinin kredi kartı nasıl iptal edilir, sorusu birçok vatandaşımız tarafından sıkça sorulan sorular arasındadır. Ölüm hadisesi gerçekleştikten sonra kişinin mevcut kredi kartının olup olmadığı noktasında yeterli bilgi edinildikten sonra defin işlemlerine varana kadar verilen tüm evrakların saklanması gerekmektedir.

 

Ölen Kişinin Kredi Kartı Nasıl Kapatılır?

Ölen kişinin kredi kartı nasıl iptal edilir, sorusuna cevap olarak bilinmesi gereken en önemli nokta ise vefat eden kişinin kredi kartına hayat sigortası yaptırılıp yaptırılmadığıdır. Eğer hayat sigortası ile sigortalanmış ise mevcut tüm borcu firma tarafından ödenir ve iptal işlemi için ölüm belgelerinin gösterilmesi yeterlidir. Bunun dışında ise, eğer kişinin hayat sigortası yoksa bu sefer borcunun bulunup bulunmadığına bakılır. Mevcut borç durumu olumlu ise bu sefer geri de kalan mirasçıları tarafından ödenebilmesi adına bulundukları il veya ilçe merkezindeki hukuk mahkemelerine başvuru yapmaları gerekecektir. Veraset ilamı olarak adlandırılan bu işlem de geride kalan mirasçılarına vefat eden kişinin borç ve alacak durumu bildirilir. Eğer mirasçıları alacakları karşısında borcu ödemeyi kabul ederlerse kredi kartı yine mirasçıları tarafından ödenip kapattırılır. Ölen kişinin kredi kartı nasıl iptal edilir sorusu ile ilgili olarak en dikkat çekici olanı şüphesiz mirasçılarının veraset ilamını reddetmeleridir. Eğer mirasçıların mirası reddetmeleri durumunda kredi kartı borcunun ödenmesi noktasında muhatap bulunmaması durumunda banka yasal işlemlere başvurur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *