«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Araç Kredilerinde Kasko Zorunlu Mu

Araç Kredilerinde Kasko Zorunlu Mu

Araç-Kredisi-Alırken-Araca-Kasko-Yaptırmak-Zorunlu-Mu

Araç Kredisi Alırken Kasko Yaptırmak Zorunlu mu

Çeşitli ihtiyaçlara yönelik olarak araç alımı yapacak olan vatandaşlarımız ellerinde bulunan peşinatların yanı sıra geri kalan meblağı bankalar üzerinden karşılamaktadırlar. Araç satın alacak olan vatandaşlarımız bankaların çeşitli araç kredilerini kullanabilirler. İkinci el veya sıfır araç alımı için sunulan banka kredileri çeşitli faiz oranları ve ödeme koşulları ile banka müşterilerine sunulmaktadır. Araç kredilerinde faiz ve ödeme vadelerine ek olarak bankaların zorunlu koştuğu bir takım uygulamalarda bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak en dikkat çekici olanı ise zorunlu kasko uygulamalarıdır. Araç kredilerinde kasko zorunlu mudur, sorusuna yanıt olarak bir döneme kadar birçok banka zorunlu bir uygulama ortaya koymaktaydı. Taki bankaların birbirleri ile ilgili olan rekabet ortamında dolayı artık birçok banka araç kaskosunda zorunluluğu kaldırmış durumdadır. Her ne kadar uygulama rafa kaldırılmış ise de bazı bankalar kendi finans ve sigorta şirketlerinden dolayı zorunlu kasko uygulamasını müşterilerine dayatmaktadırlar.

Taşıt Kredisi Alırmak Kosko Yaptırmak Gerekir mi

Araç kredilerinde kasko zorunlu mudur, konusu ile ilgili olarak en dikkat çekici hususlardan biri de bankaların rekabet ortamını daha da ateşleyerek müşterilerine kaskoyu teşvik etmeye yönelik uygulamalar ortaya koymaktadırlar. Bu konuyla ilgili olarak en dikkat çekici olanı ise, bankaların alternatif kredi faiz oranları sunmasıdır. Nasıl mı? Birçok banka kendi bünyesinden kredi çeken müşterilerine eğer kendi sigorta şirketleri aracılığı ile kasko yaptırdıkları takdirde araç kredilerini daha uygun faiz oranlarında kredi kullandırmaktadırlar.

Bu uygulama ile ilgili olarak araç kredilerinde kasko zorunlu mudur, ifadesi bankalar tarafından zorunlu hale getirilmeye çalışılmaktadır. Özellikle araç kredilerinde uygulanan faiz oranlarında iki çeşit oran verilmektedir. Yüksek orana sahip araç kredisi genellikle kasko zorunluluğu bulunmayan haller için geçerliyken, düşük araç kredisi için verilen faiz oranı ise kredinin kullanımına bağlı olara kasko yaptırılması zorunlu hal için kullanılır. Sadece araç kredilerinde alternatif olarak sunulan bu uygulamayı banka müşterileri istediği tercihi yapabilmektedirler. Araç alımında önce yapılacak olan küçük bir araştırma neticesinde faiz oranının en uygun ve kaskonun zorunlu bulunduğu krediler üzerinde yapılacak olan basit hesaplama neticesinde en uygun araç kredisi kullanılabilir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *