«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma Kuveyt Türk

Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma Kuveyt Türk

ku korumalı TL Vadeli Katılma hesabı nasıl açılır

Kur Korumalı TL Vadeli Katılma Hesabı Nedir

Döviz kurlarında yaşanan hareketliliklere karşı yatırımcının tasarrufunu koruma altına alan banka hesabı olarak tanımlayabiliriz. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından desteklenerek yatırımcı vatandaşlarımızın birikimlerinin Türk Lirasına çevrilmesi ve tasarruf sahiplerinin tasarruflarını korumasını sağlamaktadır. Ayrıca Türk Lirasını değerine değer katmasınıda sağlamaktadır.

Kuveyt Türk Kur Korumalı Vadeli Katılma Hesabı

Katılım bankacılığının öncülerinden olan Kuveyt Türk Katılım Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Katılma Hesabı ile müşterilerine hizmetler vermeye devam etmektedir. Kuveyt Türk Katılım bankasının her zaman olduğu gibi birinci önceliği müşteri memnuniyeti olmaktadır. Sizlerde Katılım bankacılığının öncüsü olan Kuveyt Türk Katılım bankasından Kur Korumalı TL Vadeli Katılma Hesabı açarak birikimlerinizi güvende tutabilirsiniz.

Kuveyt Türk Kur Korumalı Vadeli Katılma Hesabı Özellikleri

Hesap 3 ay 6 ay ve 12 ay vadelerde TL cinsinden açılır.

Kur Korumalı TL vadeli katılma hesbının kâr paylaşım oranı %95-5 olup katılım bankacılığı esaslarına uygun olarak getiri oranı vade sonunda belli olmaktadır. (01/02/2022 – 28/02/2022 tarihleri arasında açılan hesaplar için geçerlidir.)

Kur Korumalı TL vadeli katılma hesabın Yurt içi yerleşik gerçek kişiler tarafından açılabilir.

Kur Korumalı TL vadeli katılma hesabı için belirtilen alt limit 250 TL’ olmaktadır.

TL vadeli katılma hesabında stopaj oranı yüzde sıfır (0) olup hesapla ilgili tüm ödemeler TL olarak yapılır.

Kur değişim oranı, vade başlangıç ve hesap kapanış tarihleri arasında TCMB tarafından saat 11:00’de yayımlanan dolar alış kuru baz alınarak hesaplanacaktır.  Buna göre vade sonunda hesaplanan kur değişim oranı ile hesabın kâr payı getirisi kıyaslandığında; Kur değişim oranı kâr payı getirisinden düşük ise müşterilere vade sonunda kâr payı getirisi ödemesi yapılır.

Söz konusu olan kur değişim oranı hesap kâr payı oranından daha yüksek ise hesaba kâr payı banka tarafından ödenir.

Kur değişim oranı ile kar payı oranı arasındaki fark isemüşterinin hesabına yansıtılması için Kuveyt Türk Katılım Bankasına TCMB tarafından Türk Lirası olarak nemalandırılır.

Kur Korumalı TL Katılma hesabından vade öncesinde çekim yapılamamaktadır. Vade tarihinden önce çekim yapılması halinde ise hesap otomatik olarak kapatılır ve cari hesaba dönüştürülür.

Kur Korumalı TL Katılma Hesabını vade tarihinden önce kapatılması halinde oluşacak senaryo;

Kur korumalı TL katılma hesabının kapatıldığı tarihte saat 11:00’de TCMB tarafından yayımlanarak belirtilen Dolar alış kurunun Kur korumalı TL katılma hesabının açıldığı gün saat 11:00’de TCMB tarafından ilan edilen Dolar alış kurundan düşük olması durumunda hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından ilan edilen USD alış kurundan hesap bakiyesi güncellenecektir.

Kar payı getirisi elde edilemeyeceği gibi kurlar arasındaki oluşan fark, banka tarafından Hazineye aktarılmak üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ilgili TL hesabına aktarılır. Ayrıca söz konusu hesabın vadeden önce kapama yapılması durumunda, döviz kurunda yaşanacak düşüşe bağlı olarak anapara bakiyesinde eksilme olabilir.

Kur korumalı TL katılma hesabının kapatıldığı tarihte saat 11:00’de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanarak ilan edilen kurun vade başında esas alınan kurdan yüksek olması durumunda TCMB tarafından kur farkına ilişkin ödeme yapılmayacağından hesaba ilişkin kâr payı ve kur farkı getirisi talep edilemez.

Hesaptan para çekme ve hesap kapatma işlemleri saat 11:00’den sonra sadece bankanın şubesinden gerçekleştirilir.

Kur korumalı TL katılma hesabının vade sonu haftasonu veya resmi tatil gününlerine denk gelmesi durumunda ilk iş günü olarak belirlenir.

Kuveyt Türk Kur Korumalı TL Vadeli Katılma Hesabı Nasıl Açılır

Kur korumalı TL vadeli Katılma hesabı Kuveyt Türk şubelerinden, Kuveyt Türk Mobil bankacılık üzerinden ve Kuveyt Türk İnternet bankacılığı üzerinden açabilirsiniz. Kur Korumalı TL Katılma hesabı açmak için size en yakın Kuveyt Türk şubesine başvuruda bulunabilirsiniz. Müşterek olarak hesap açma işlemi yine bankanın şubelerinden yapılmaktadır. Müşterek hesap açmak isteyen kişilerin mutlak suretle paydaş evraklarını eksiksiz olarak tamamladıktan sonra başvurularını yapması gerekir.

Kuveyt Türk Mobil İle Hesap Açma

Kuveyt Türk Mobil ile kur korumalı TL vadeli katılma hesabı açmak isterseniz yapmanız gereken ilk işlem Kuveyt Türk Mobil bankacılığını akıllı telefonlarınıza indirmeniz gerekiyor. Sonraki işlemizi ise mobil bankacılık şifresi almak olacaktır. Mobil bankacılık şifrenizi aldıktan sonra mobil şubeden Kur Korumalı TL Vadeli katılma hesabı açabilirsiniz.

Kuveyt Türk Mobil İle Hesap Açma URL : https://www.kuveytturk.com.tr/subesiz-bankacilik/mobil-sube/kuveyt-turk-mobili-kullanirken

Kuveyt Türk İnternet Bankacılığı İle Hesap Açma

Kuveyt Türk internet bankacılığı ile kur korumalı TL vadeli katılma hesabı açmak isterseniz yapmanız gereken ilk işlem Kuveyt Türk internet bankacılığına giriş yaparak internet bankacılığı hesabı açmak olmaktadır. İnternet bankacılığı hesabınızı açtıktan sonra internet bankacılığı şifrenizi almanız gerekiyor. Sonraki işlemizi ise internet bankacılığına giriş yaparak hesaplar bölümünden kur korumalı TL vadeli katılma hesabını seçmek olacaktır. Sırası ile işlemleri takip ederek hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

Kuveyt Türk İnternet Bankacılığı İle Hesap Açma URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/kuveyt-turk-internet-bankaciligi/.html

Kuveyt Türk İletişim Hattı

Kur Korumalı TL Vadeli katılma hesabı nedir, Kuveyt Türk Kur Korumalı TL Vadeli katılma hesabı nasıl açılır ve Kuveyt Türk katılma hesabı özellikleri hakkında en güncel bilgileri bankanın müşteri temsillerinden alabilirsiniz.

Kuveyt Türk İletişim Hattı URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/kuveyt-turk-musteri-hizmetleri/.html

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.