«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. TEB BANKA HESABI NASIL KAPATILIR

TEB BANKA HESABI NASIL KAPATILIR

TEB Hesap Kapatma

TEB Bankası Hesap Kapatma

Türkiye Ekonomi Bankası 1927 yılından itibaren  hizmet vermektedir.  Kurulduğu yıldan itibaren geniş şube ağı ile müşterilerine kaliteli hizmetler sunmaktadır. TEB bankasından 6 ay ve üzeri kullanmadığınız hesaplarınız pasif duruma geçmektedir. Pasif duruma geçen hesaplarınız TEB tarafından belli bir işletim ücretine tabi tutulmaktadır. Eğer TEB hesabınıza yansıyan bu işletim ücretini ödemek istemiyorsanız hesabınızı kapatabilirsiniz. Hesabınızı nasıl kapatacağınızı bilmiyorsanız TEB Bankası Hesap Kapatma adlı bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.

1.TEB Şubeden Banka HesabıKapatma

TEB Bankası şubelerine giderek hesabınızı kolayca kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şubelere giderken bazı belgelerinizi yanınıza almış olmalısınız. Kimlik belgeniz ve TEB banka kartınızla hesap kapatma talebinizi oluşturabilirsiniz. Kimlik belgeniz yerine pasaport belgenizi veya ehliyetinizi de kullanabilirsiniz. Talebinizi dile getirdikten sonra TEB hesabınız incelenmeye alınır. TEB Hesabınızın içinde para bulunuyorsa hesabınız kapatılamaz. Bu parayı gişelerden veya ATM ‘ lerden alabilirsiniz. TEB hesabınızın kapatılmasına dair sizden örnek dilekçe formunuzu doldurmanız istenir. Dilekçe formunuzu doldurduktan sonra hesabınız bir hafta içerisinde kapatılabilir. Bu bir hafta içerisinde hesabınızda herhangi bir finansal işleminizi gerçekleştirmemelisiniz. Gerçekleştirdiğiniz takdirde TEB hesabınız tekrardan aktif hale getirirsiniz. Hesap kapatmak için bu işlemlerinizi tekrarlamalısınız.

2.TEB Çağrı Merkezi Aracılığı ile Hesap Kapatma

TEB Banka hesabınızı veya ek hesaplarınızı çağrı merkezinden kolayca kapatabilirsiniz. 0850 200 0660 numarayı arayarak çağrı merkezine bağlanabilirsiniz. Yoğunluğa göre TEB çağrı merkezine bağlanma süreniz değişiklik gösterebilir. TEB müşterici temsilcinize bağlandıktan sonra hesap kapatma talebinde bulunabilirsiniz. TEB hesabınız incelenir ve sorun varsa müşteri temsilcisi tarafından dile getirilir. Bu sorunlarınızı çözdükten sonra TEB bankası çağrı merkezini tekrardan aramalısınız. Hesap kapatma isteğinizi nedenleri ile TEB müşteri temsilcinize dile getirmelisiniz. ‘TEB Banka hesabı kapatma talebiniz alınmıştır.’ cümlesini duymadan müşteri temsilciniz ile iletişiminizi kesmeyiniz. Hesap kapatma talebinizi oluşturduktan sonra 7 iş günü içerisinden hesabınızı kapatabilirsiniz. TEB hesabınız kapatıldıktan sonra SMS veya eposta yoluyla bilgilendirme mesajı alabilirsiniz. Bilgilendirme mesajı almadıysanız TEB Çağrı Merkezini arayarak hesabınızı kontrol edebilirsiniz.

3.TEB İnternet Bankacılığı ile Banka Hesabı Nasıl Kapatılır

İnternete bağlı olduğunuz her yerde TEB bankasının internet bankacılığı hizmetinden yararlanabilirsiniz. CEPTETEB internet bankacılığı ile bankacılık işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz. İnternet adresinde tasarımı ve menüleri oldukça sade ve anlaşılırdır. İsterseniz akıllı arama özelliği ile kendi TEB sayfanızı oluşturabilirsiniz. En çok kullandığınız işlemleri ‘Benim Menüm ‘ adı altında toplayabilirsiniz. Web adresinin sağ tarafında ‘Video Chat’ hizmeti ile müşteri danışmanızla yüz yüze bağlanabilirsiniz. TEB bankası hesap kapatma hakkında bilgi alabilirsiniz. Öncelikle TEB internet adresinde ‘Bireysel İşlemler Giriş‘ menüsünden giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranız veya TEB müşteri numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. İnternet bankacılığı şifreniz yoksa aşağıda bulunan ‘Şifre Al’ butonundan şifre alabilirsiniz. TEB Bankasından sağlıklı giriş yaptıktan sonra ‘Hesaplarım’ menüsünü seçmelisiniz. Hesaplarım menüsünden ‘Hesap Kapatma’ menüsüne tıkmalısınız. Hesap kapatma menüsünden TEB hesap kapatma talebini oluşturabilirsiniz. Vve kısa sürede hesabınızı kapatabilirsiniz.

4.TEB Mobil Bankacılık ile Hesap Kapatma İşlemleri

CEPTETEP adıyla mobil bankacılık uygulamanızı ücretsiz indirebilirsiniz. CEPTETEB başvuru formunu doldurmalısınız. Banka tarafında sizi arayıp ziyaret için randevunuz alınmaktadır. Nerede iseniz TEB çalışanları yanınıza gelmektedir. CEPTETEB olmanız için imzanızı almaktadır. Cep telefonunuza girerek CEPTETEB uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu mobil uygulaması ile çoğu bankacılık hizmetinizi gerçekleştirebilirsiniz. TEB Bankacılık işlemlerinizi mobil bankacılık hizmetiyle gerçekleştirirseniz hesap işletim ücreti, TL para transferi gibi masraflar hesabınıza yansımaz.  Ne yazık ki TEB mobil uygulamasından banka hesabınızı kapatamazsınız. TEB hesabınızı kapatmak istiyorsanız bahsettiğimiz diğer yolları deneyebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *