İŞ Bankası EFT Yapma
İş bankası eft yapma işlemleri, eft nasıl yapılır, iş bankası eft saatleri, iş bankası eft sorgulama, iş bankası eft iptal etme, İş bankası eft ücretleri ve yanlış hesaba yapılan eft hakkında bütün detaylar haberi devamındadır.
EFT işlemleri ilgili bankadan başka bir bankaya para transferi yapmak anlamına gelmektedir. Aynı banka içerisinde yapılan para transferleri havale olarak başka banka ile yapılan para transferleri de EFT olarak işlem görmektedir. EFT işlemleri iki şekilde gerçekleşmektedir. Bunların kişilerin kendi hesaplarına farklı bankları kullanarak transfer sağlaması ve farklı kişi hesaplarının farklı bankalar kullanılarak para transferi işlemi sağlanmasıdır. Bizler size bu yazımızda İş Bankası EFT işlemleri hakkında açıklayıcı ve oldukça kolay, pratik bilgiler sunmaya çalıştık. Bu sayede İş Bankası müşterileri kendi EFT işlemlerini kısaca ve kolayca yapabilecektir.
EFT işlemi yapılırken iş Bankası hesabınızdan farklı bir bankaya ister hesap tanımlayabilir isterseniz de tanımsız hesaba para gönderme seçeneğini kullanarak yeni IBAN girişi ile paranızı transfer edebilirsiniz. İş Bankası müşterisi iseniz ve EFT işlemi yapmak istiyorsanız sizlere IBAN kullanmanızı tavsiye ederiz. Çünkü IBAN kullanarak hata yapma oranını yok edersiniz. İş Bankası EFT işlemlerini kullanabilmek ve hızlı bir şekilde para transferi gerçekleştirebilmek için sizler de yazımızdan yararlanabilirsiniz.
İş Bankası EFT Nasıl Yapılır?
İş Bankası müşterileri Türkiye üzerinde oldukça fazladır. İş bankası özel bir banka olmasına rağmen yılların vermiş olduğu güven ile ve çoğu kez de maaş hesabı olarak kullanılması nedeniyle sıklıkla tercih edilen bankalardan bir tanesidir. İş Bankası müşterileri EFT konusunda sıkıntı yaşadıkları zaman arama motorları üzerinden İş Bankası EFT Nasıl Yapılır? konusunda arama yaptıkları sıklıkla görülmektedir. Bu nedenle de İş Bankası EFT Nasıl Yapılır? konu içerikli İş Bankası EFT yapımına dair bütün ince detayları anlatan bir yazı hazırladık. İş Bankası müşterililerinin kolaylıklar sağlaması açısından önem teşkil eden bu durum sayesinde İş Bankası EFT yapımında hiçbir sorun yaşanmayacaktır. EFT saatlerine dair, EFT işlemlerinin ne zaman yapılması gerektiği ve bu zaman aralıklarına dair EFT ücretlerinin değişkenlik durumuna da yazımızda yer verilmiştir. İş Bankası EFT Nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız sizler de yazımızdan faydalanabilirsiniz.
İş Bankası EFT işlemlerinde hesap numarası ile ya da IBAN numarası ile EFT işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. IBAN numarasına EFT yapma işlemleri oldukça pratiklik sağlamaktadır. Çünkü siz IBAN numarasını girdiğinizde İş Bankası otomatik olarak EFT yapmak istediğiniz kişinin kim olduğunu isim, banka adı, şube adı vs. otomatik olarak karşınıza getirmektedir. Bu sayede sizler yanlış isme EFT yapma olasılığından kurtulmuş olursunuz. Karşı tarafın hesap bilgilerini tek tek girmenize gerek kalmaz. Yanlış rakam girildiğinde kullanıcı bulunmazsa EFT işlemi gerçekleştirilmez.
İş Bankası hesap no ile EFT işlemi yapma durumunda kişinin hesap numarasında yer alan tam adını, bankanın adını, şubenin kodunu vb. durumları tek tek belirtmeniz gerekmektedir. Bu nedenle artık günümüzde IBAN numarası kullanılmakta ve hata yapma olasılığı da ortadan kaldırılmaktadır.
İş Bankası EFT işlemleri yapılırken, şubeden, internet şubesinden, mobil İŞCEP uygulamasından ve telefon bankacılığından yararlanmak üzere 4 şekilde işlem gerçekleşmektedir.
İş Bankası şube EFT işlemlerinde size en yakın şubeye giderek banka görevlisine bilgileri vermeniz durumunda hızlı bir şekilde EFT işlemleriniz gerçekleşmektedir.
Telefon Bankacılığı EFT işlemleri için, İş Bankası müşteri hizmetlerini aradığınızda telefon ile konuşarak yolda giderken bile EFT yapma kolaylığını sağlayabilirsiniz.
İş Bankası internet Şubesi EFT işlemleri için öncelikli olarak internet bankacılığı şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer hala İş Bankacılığı internet şifreniz yoksa İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma ve yenileme işlemleri için yazmış olduğumuz yazımızdan yararlanabilirsiniz. İş Bankası İnternet Şubesine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Siteye giriş yaptıktan sonra adınıza açılan sayfanın sol üst bölümünde çıkan mavi tema ile Ana sayfa kısmının altında yer alan Para Aktarma bölümünü seçmeniz gerekmektedir. Para Aktarma işlemi oldukça fazla konu başlığından oluşmaktadır. Siz burada EFT kısmını seçmelisiniz. EFT işlemini seçmeniz durumunda daha önce kayıt ettiğiniz tanımlı hesaba ya da yeni bir hesap oluşturarak bu IBAN numarasına para aktarma işlemini yapabilirsiniz. EFT işlemleri çok kolay ve basit bir uygulamadır. Yalnız burada önemli olan bu adımları takip ederken mouse’ u başka bir tarafa çevirirseniz adımları baştan yapmak zorunda kalırsınız. Seri ve akıcı şekilde mouse yardımı ile adım takip etmeniz gerekmektedir.
İş Bankası Mobil Şube EFT işlemleri yapmak için telefon veya tabletinize İŞ Cep uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Bu sayede gene TC kimlik nosu ve internet şubesi şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Buradan EFT işlemlerini seçmek için ana sayfada beliren Para Transferleri ve EFT adımlarını takip ederek anında para transferini sağlayabilirsiniz.
İş Bankası EFT Saatleri 2020
İş Bankası EFT saatleri bankanın çalışma mesai saatleri içindedir. Bu sayede yazın ve kışın saat uygulamasına göre EFT saatleri de değişiklik göstermektedir. İş Bankası buna ek olarak erken EFT ve geç EFT şeklinde mesai saatlerini EFT sistemlerine bölmüştür. Bu sayede geç EFT işlemlerinden daha fazla ücret almaktadır. 16. 15’ e kadar yapılan EFT saatleri erken EFT olarak kabul edilmektedir. 16.15 – 17.00 saatleri arasındaki zaman dilimi de geç EFT olarak kabul edilmektedir.
İş Bankası EFT Ücretleri 2020
İş Bankası EFT ücretleri erken EFT işlemleri ve geç EFT işlemleri olarak işleme alınır. Erken EFT ve Geç EFT işlemlerinin ücretleri de birbirine göre farklı olmaktadır.
Şube aracılığı ile yapılan erken EFT işlemlerinde maksimum 80 TL; geç EFT işlemlerinde ise maksimum 750 TL EFT kesinti işlemi uygulanmaktadır. Mobil bankacılık ve İnternet bankacılığı aracılığı ile yapılan erken EFT kesinti ücreti 6,5 TL; geç EFT ücreti 9,5 TL olarak 2020 yılına özel güncellenmiştir. İş Bankasından düzenli EFT talimatı veren kişilerin EFT kesintileri sabit miktar olarak 6,5 TL kesinti ile uygulama alanı bulmaktadır. Düzenli EFT işlemi sık kullanılan bir İş Bankası EFT yöntemidir. Ayrıca bu fiyatlara BSMV kesintileri de dahil edilmiştir.
İş Bankası EFT Sorgulama
İş Bankası EFT Sorgulama işlemlerini mobil bankacılık ve internet şubesi yolu ile takip edebilirsiniz. Eğer internet arızası alıyor ve internet üzerinden EFT işlemlerinizi takip edemiyorsanız, telefon bankacılığını kullanarak da sorgulama işlemimizi gerçekleştirebilirsiniz. İş Bankası EFT Sorgulama ücretsiz olarak yapılan bir sistemdir.
EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?
İş Bankası EFT işlemi yapıyorsanız bu işlem hemen karşı tarafa geçmez. İş Bankası güvenlik önlemlerini en sıkı tutan bir bankadır. Bu nedenle 10 dakika içerisinde EFT işlem talebinizi alır. EFT işlemi yapıldığı andan tam 15 dakika sonra karşı hesaba geçişi sağlanmaktadır. Hem işlem yoğunluğunun önüne geçmek hem de güvenlik önlemlerinin takibini yapabilmek adına bu şekilde oluşturulmuş düzenli bir sistemleri bulunmaktadır. Çünkü yanlış EFT yapıldığı zaman işlemi iptal etme durumu söz konusu değildir. EFT yapmak istediğiniz parayı ancak 24 saat sonra size iade etmektedirler. Bu nedenle yanlış EFT oluşumunu önlemek amaçlı 15 dakika sınırı ile para transferi gerçekleştirmektedirler.
EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?
İş Bankası EFT işlemlerini askıya alma konusunda müşteri hizmetleri ile iş birliği içerisine pek girememiştir. EFT işlemlerinde hata yapılması durumunda ne yazık ki hiçbir çözüm sunamamaktadırlar. Burada sizin tek yapmanız gereken şey müşteri temsilcisini aramanız olacaktır. Müşteri hizmetleri de yanlış EFT işlemlerine müdahale yapamamaktadır. Yanlış EFT işlemlerinin üzerinden 24 saat geçmesi gerekmektedir. 24 saat geçince sistemde otomatik olarak iptali sağlanmaktadır. Bu sayede paranız da hesabınıza ancak işlemden 24 saat sonra geçebilmektedir. İş bankası ile çalışan ve yanlış EFT işlemi yapan kişiler genellikle acil işlerinde mağdur olmaktadır. Örneğin hesabında sadece 500 TL parası olan biri yanlış EFT işlemini yaptıysa, o paranın hesabına tekrar gelebilmesi için 24 saat bekleme zorunluluğu bulunmaktadır. Eğer o gün EFT yapması zorunlu ise ve hesabında da başka parası bulunmuyorsa ne yazık ki mağdur duruma gelmiş olmaktadır. Bunun üzerine işlem yapılan gün Cuma günü ise ve beklemek zorunda kalan müşteri cumartesi günü de EFT yapamamaktadır. Bu da çifte mağduriyet olur. Çünkü hesapta askıya alınmış bir para durmaktadır ve müşteri o paranın çekilebilmesi için de 24 saat sınırını beklemek zorunda bırakılmıştır. Küçük isim karışıklıkları, yazım yanlışı karışıkları, IBAN da yapılmış bir harf numarası hatası sebebi ile bir şekilde yanlış EFT yapan kişileri EFT işlemlerindeki paralarını işletime koyabilmeleri için bir gün beklemesi gerekmektedir.
Bir Cevap Yaz
İş bankası eft saatleri ile ilgili yazinizdan çok faydalandım gerekli tüm bilgileri buldum yazıda çok teşekkür ederim
Sayın Yücel Bey öncelikler sitemizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. İşbankası EFT İşlemleri hakkında okurlarımız için bütün bilgileri en güncel şekli ile paylaşarak en doğru bilgileri vermek istedik. Tekrar teşekkür ediyoruz.