«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İŞ BANKASI DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

İŞ BANKASI DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

İŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

İş Bankası Döviz Hesabı Açma

Çok para birimli bir hesap, standart bir vadesiz /vadeli hesap gibi çalışan, ihtiyaç duyduğunuzda ödeme almanızı ve ödeme yapmanızı sağlayan bir mevduat hesabıdır. Çoğu durumda, İş Bankası döviz hesabı fonlarınıza banka kartınız, elektronik ödemeleriniz, banka havalesi ve çek yoluyla erişebilirsiniz. Vadeli dolar hesabı ve Euro hesabı ile sahip olduğunuz para birimine bağlı olarak farklı faiz oranları alabilirsiniz. Bir ticari banka hesabına benzer şekilde, yapılan işlemlerle ilgili ücretler olabilir. Bu, yıllık bir hesap ücretini, belirli bir değerin üzerindeki para birimlerinde veya belirli para birimlerinin para yatırma veya aktarma ücretini içerebilir. Yine de bir İş Bankası döviz hesabı, yabancı para birimlerinde gerçekleştireceğiniz bankacılık işlemlerinde daha az maliyet ödemenizi ya da hiç ödememenizi sağlayacaktır.

İş Bankası Döviz Hesabı Nedir?

Çok para birimli hesap,  aynı hesapta birden fazla para birimi tutmanıza olanak sağlayan bir mevduat hesabıdır. Bu tarz dolar hesabı ya da Euro hesabı normal olarak kontrol hesabı gibi davranan hesaplardır. Küçük bir işletmenin ya da kişinin ödeme alabileceği ve / veya ihtiyaç duyduğunda ödeme yapabileceği bir hesaptır. Açtıracağınız bir İş Bankası döviz hesabı, döviz için bankacılık işlemlerini yapabileceğiniz bir hesaptır. Siz veya işletmeniz sık sık uluslararası işlemler yapıyorsanız, yararlı olabilir. Önce liraya çevirmek zorunda kalmadan yabancı para birimlerinde ödeme yapabilir veya alabilirsiniz. Seçebileceğiniz çok sayıdaki para birimi ile fonlarınızı size en uygun zamanda dönüştürebilirsiniz.  Böylece yabancı fonlarınızı kolayca kontrol edebilirsiniz.

İş Bankası Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Bir İş Bankası döviz hesabı açma işlemi son derece kolay bir şekilde yapılabilir. Bankaya gitmenize bile gerek kalmadan hesap açma işlemlerini saniyeler içinde tamamlayabilirsiniz. Banka bünyesinde hali hazırda bir TL mevduat hesabınız varsa internet bankacılığı ya İşCep uygulaması üzerinden yeni hesap açma adımlarını izleyebilirsiniz. İkinci bir TL hesabı açıyormuş gibi seçtiğiniz ve banka tarafından desteklenen yabancı para biriminde Euro dolar hesabı açma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Dilerseniz müşteri hizmetlerini arayarak telefon bankacılığı aracılığıyla da hesabınızı açtırabilir ve anında kullanmaya başlayabilirsiniz. Hesap açıldıktan sonra tüm İş Bankası ATM’leri aracılığıyla da hesabınıza para yatırma, para çekme ve para transfer etme işlemlerini yapabilirsiniz.

İş Bankası Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Açtıracağınız hesap türüne bağlı olarak İş Bankası döviz hesabı açmak için gerekli belgeler değişiklik gösterebilir. Eğer şubeye giderek hesap açma işleminizi gerçekleştirecekseniz yanınızda geçerli bir kimlik belgesi bulundurduğunuzdan emin olmalısınız. Hesap açtırma talebinde bulunan kişinin siz olduğunuza emin olunması için kimlik sunmak zorunludur. Kimliğinizin fotoğraflı, okunaklı ve 2020 itibariyle de yeni olması gerekmektedir. Kimlik olarak ayrıca pasaportunuzu ya da ehliyetinizi de kullanabilirsiniz.  Maaşınızı döviz hesabınız aracılığıyla alacaksanız çalıştığınız firmaya ait bilgileri ve maaş bordronuzu sunmanız istenebilir. Maaş döviz hesapları ayrıca hesap işletim ücreti ödememektedir. İşletme sahibi olarak çalışanlarınız için bir İş Bankası döviz hesabı açtıracaksanız çalışanlarınızın bilgisini sunmanız gerekir.

Serbest çalışıyorsanız, ticari faaliyetlerini kanıtlamanız talep edilebilir. Ayrıca adres ve iletişim bilgilerinizi vermeniz de bankanın gerekli durumlarda tarafınıza ulaşabilmesi açısından önemlidir. Eğer İş Bankası’nda mevcut bir TL ya da yabancı para birimi hesabına sahipseniz, tüm bu prosedüre gerek kalmayacaktır. Hiçbir belge ya da bilgi sunmadan internet ya da telefon bankacılığı aracılığıyla hesap açma adımlarını tamamlayabilirsiniz. Banka ve kredi kartlarınıza tanımlı ana hesap türünüzü dilediğiniz zaman değiştirerek döviz hesabınızı yurtdışında da ATM’lerde para yatırmak ve çekmek için kullanabilirsiniz.

İş Bankası Döviz Hesabı Özellikleri

Bir çoklu para birimi hesabına sahip olmanın sayısız avantajı bulunur.  İş Bankası döviz hesabı özellikleri sayesinde yurtdışı ile gerçekleştireceğiniz bankacılık faaliyetlerinizdeki maliyetinizi ciddi oranda düşürür. Ekonomik etkilerinin yanı sıra, bir döviz hesabı size çok daha farklı konularda da kolaylık sağlayabilir:

  • Dünyanın neresinde olursanız olun tek bir hesapta birden fazla para birimini kolayca ve hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz. İş Bankası Euro dolar hesabı açma sayesinde, farklı ülkelerdeki farklı para birimlerinde farklı hesapları yönetme zorluğu ortadan kalkar;
  • Aynı bankacılık ortağını kullanan bir alıcıya para gönderiyorsanız, hesabınızda etkin olan para birimlerinin herhangi birinde işlem yaparken döviz kurundan tasarruf etmenize yardımcı olabilir;
  • Kurlar daha uygun hale gelinceye kadar birden fazla para birimi tutarak kur riskini yönetmenize yardımcı olabilir;
  • Yurtdışı ile ticaret yapıyorsanız, uluslararası çalışan personeliniz varsa veya düzenli olarak uluslararası müşterilerle çalışıyorsanız basit bir çözüm sağlar;
  • Nihayetinde, paranıza global olarak erişebilmeniz için güvenlidir ve her zaman bunun keyfini çıkarmanıza yardımcı olur.

İş Bankası dolar hesabı ve Euro hesabı, hesap açım ücreti içermez. Ticari faaliyetleriniz için bir işletme ya da maaş hesabı açıyorsanız hesap işletim ücreti ödemenize gerek kalmaz. Ayrıca aynı para birimleri arasında yapacağınız işlemlerin hiçbir maliyeti yoktur. İş Bankası’nda çok sayıda para birimi için bir yabancı para birimli hesap açabilirsiniz.  Bu, yurtdışında bir adrese gerek duymadan bu para birimleri için yerel hesap ayrıntılarına sahip olmanın tüm avantajlarını elde edebileceğiniz anlamına gelir. İş Bankası döviz hesabı ile desteklenen tüm para birimlerinde ücretsiz ödeme alabilir, birikim yapabilir ve birikiminizi yönetebilirsiniz.

Döviz transferleri, döviz hesabı açma sayesinde para transferlerini lira hesabına göre sekiz kat daha ucuz hale getirir. Yapılan transfer işlemleri genellikle gerçek piyasa döviz kuru üzerinden gerçekleştirilir. Ayrıca çok para birimli bir hesap, döviz transfer etmenin yapmanın hızlı bir yoludur. İş Bankası tarafından Türkiye’den yapılan transferler maksimum bir iş günü içinde tamamlanır. Yapılan transferlerin çoğu ise anında gerçekleşmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *