«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. GARANTİ BBVA DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

GARANTİ BBVA DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

GGGGGGGGG

Garanti BBVA Döviz Hesabı Açma

Basitçe söylemek gerekirse, Garanti BBVA döviz hesabı, uluslararası sınırlar boyunca gerçekleşen bankacılık işlemlerini gerçekleştirmenize yardım eder. Borç veren kişilerin yabancı para birimleriyle işlerini yürütmesi Rönesans’a kadar uzanır. Bununla birlikte, çağdaş dünyada uluslararası bankacılık, küresel bir pazarda uygun bankacılık koşullarını arayan şirketler ve kişiler tarafından kullanılmaktadır. Bir başka açıdan bakıldığında, dolar hesabı ve Euro hesabı farklı bir ülkeye para gönderilebilmesine olanak tanır. Ya da aynı şekilde başka bir ülkede bulunan bir kişiden ya da işletmeden ödeme alınmasını kolaylaştırır.

Garanti BBVA Döviz Hesabı Nedir?

Çok para birimli bir Garanti BBVA döviz hesabı, aynı hesapta birden fazla para birimi tutmanıza olanak sağlar. Örneğin, dolar hesabı ve Euro hesabı gibi hesaplar açabilir ve bu paraları tek bir hesapta tutabilirsiniz. Bu para birimlerinin her birine para yatırabilir ve çekebilirsiniz. Döviz hesabı açma birden fazla para biriminin yönetilmesini daha kolay hale getirebilir. Bu yolla yalnızca başa çıkacak bir hesabınız vardır ve tutulan her bir para birimi için ekstre alabilirsiniz. Ayrıca, farklı ülkelerde birden hesaba sahip olmaktan daha ucuz bir alternatiftir. Yurtdışında Euro dolar hesabı açmak ve hesabınızı açık tutmak için aylık ücret ödemeniz gerekir. Veya yurtdışındaki her bir para birimi için minimum para yatırmanız gerekebilir. Ayrıca Garanti BBVA’daki hesabınızla farklı hesap ayrıntılarını ve bankacılık şifre işlemlerini hatırlamanıza gerek kalmaz.

Garanti BBVA Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Şu anda Garanti BBVA’da herhangi bir para biriminde hesabınız mevcutsa, şubeye gitmenize gerek kalmadan döviz hesabı açma işleminizi halledebilirsiniz. İnternet bankacılığı üzerinden Hesaplar > Hesap Açılışları adımını takip ederek saniyeler içinde seçtiğiniz para birimine ait hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Dilerseniz 444 0 333 numaralı Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi’ni arayarak da hesap açma talebinizi iletebilirsiniz. Hesabınız açıldığı anda aktif olarak kullanılmaya uygun olacaktır. Açtırdıktan sonra başka bir prosedüre ve beklemenize gerek kalmadan para gönderip almaya başlayabilirsiniz. Bankada mevcut bir hesabınız yoksa öncelikle hesap açtırmak için herhangi bir Garanti BBVA şubesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Şubeye gittiğinizde bireysel müşteri hizmetleri aracılığıyla işleminizi kolayca tamamlayabilirsiniz. Şubede Euro dolar hesabı açmak için gerekli belgeleri yanınızda bulundurmaya dikkat etmelisiniz.

Garanti BBVA Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Mevcut bir TL ya da döviz hesabınız varsa herhangi bir belgeye ihtiyaç duymadan yeni döviz hesabınızı kolayca kendiniz açabilirsiniz. Bunun için mobil bankacılık ve internet bankacılığını kullanabileceğiniz gibi müşteri hizmetleri aracılığıyla da hesap açma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Banka müşterisi değilseniz herhangi bir para biriminde Garanti BBVA döviz hesabı açmak için gerekli belgeler öncelikle kimliğiniz bulunmaktadır. Sunacağınız kimliğin güncel ve geçerli olması gerekmektedir. Geçerliliğinde sorun bulunmayan Pasaport, Ehliyet, T.C. Nüfus Cüzdanı belgelerinden herhangi birini beyan edebilirsiniz.

Ayrıca adres bildiriminde bulunmak için son aylara ait bir fatura da vermeniz istenebilir. Banka, gerekli gördüğü durumlarda maaş bordrosu ya da gelir belgesi beyan edebilir. Bu, özellikle de ticari işletmeler ya da işlemler için Euro dolar hesabı açmaile ilgileniyorsanız gerek duyulabilecek bir prosedürdür. Maaşınızı yabancı para biriminde aldığınız için bir maaş hesabı açtırıyorsanız, istenen bilgileri beyan etmeniz durumunda hesap işletim ücretinden muaf olursunuz. Bunun için hesabınızın maaş hesabı olarak, ticari işletme hesabı olarak ya da maaşınızı yatıran şirket tarafından açtırılması gerekmektedir.

Garanti BBVA Döviz Hesabı Özellikleri

Farklı para birimleri üzerinden iş yapıyorsanız, aşırı transfer ücreti ödememek istemeniz normaldir. Farklı para birimlerinizi tek bir yerde yönetmenize yardımcı olmak için Garanti BBVA’da bir döviz hesabı açma fikrini düşünmelisiniz. Ekonomik ortamdaki belirsizlikler nedeniyle, çoklu para birimi hesaplarına olan talep özellikle de Euro – dolar hesabı açma konusunda artmış durumdadır. İşletmeler kendilerini döviz kurlarındaki dalgalanmalardan korumak isterler. Bir yabancı para birimi hesabıyla işlem ücreti ödemeden ya da minimum ücretlerle ticari faaliyetlerinizi kolayca yönetebilirsiniz.

Sınır ötesi ticaret yapan herhangi bir işletme sahibi ya da kişi Garanti BBVA döviz hesabı özelliklerinden faydalanacaktır. Birden fazla para birimini yönetmek zorundaysanız dolar hesabı yada Euro hesabı sizin için kullanışlı olacaktır. Müşteriniz tarafından bir para biriminde ödeme alabilir ve ardından tedarikçilere veya çalışanlara başka bir ödeme yapabilirsiniz. Çoklu para birimi hesap açma işlemi aşağıdaki durumlarda gerekli olabilir:

  • Çok fazla sıklıkla yurtdışında bulunmanız gerekiyorsa;
  • Yurtdışındaki tanıdıklarınıza düzenli olarak para gönderiyorsanız;
  • İşletmeniz uluslararası ticaret yapıyorsa; ihracat, ithalat ya da her ikisi de;
  • Online bir satıcıysanız ve çeşitli pazarlarda ürün satıyorsanız;
  • Bir e-ticaret mağazası işletiyorsanız ve mal veya hizmetleri birden fazla para biriminde satıyorsanız;
  • Yurtdışında personel istihdam ediyor veya yurtdışındaki serbest çalışanlarla çalışıyorsanız;
  • Düzenli olarak uluslararası müşterilerle çalışan bağımsız bir serbest çalışansanız Garanti BBVA döviz hesabı özellikleri ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayabilir.

Garanti BBVA internet bankacılığı üzerinden yabancı para birimi tabanlı hesaplarınızı da kolayca yönetebilirsiniz. Garanti ATM’lerinden farklı para biriminde para yatırma işlemi yapabileceğiniz gibi para da çekebilirsiniz. Farklı ülkelere ya da diğer döviz hesaplarına kolayca transfer yapabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini arayarak farklı para birimine sahip hesaplarınız için de işlemlerinizi halledebilirsiniz. Garanti BBVA’da, USD, Euro, GBP, JPY, AUD, CAD, CHF, DKK, MTL, NOK, SAR, SEK ve RUB para birimlerinde döviz hesabı açma avantajına sahip olursunuz.

Vadeli mevduat döviz hesabı birikiminizi katlayarak kar elde etmenizi sağlayabilir. GBP için 500, JPY için 100.000 ve diğer para birimleri için 1000 döviz cinsinden alt limit şartını sağlayarak faizden yararlanabilirsiniz. 1 yıla kadar vadelerde stopaj oranı, 1 yıl üzeri vadelerde ise ’dir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *