«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıfbank Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

Vakıfbank Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

vakifbank enflasyon

VAKIFBANK Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

Enflasyon korumalı mevduat hesabı devlet bankaları tarafından başlatılmış bir işlemdir. Bu sayede tasarruf yapmak isteyen banka müşterilerine özel olarak mevduat hesabı sunulmuştur. Vakıfbank da devlet bankaları tarafından desteklenmiş olan bu projenin bir parçası olarak çalışmalarını başlatmıştır. TL birimi üzerinden birikimleri korumak amacı ile yüksek miktarda getiri sağlamak ve TL cinsinden biriken paranın enflasyondan etkilenmemesini sağlamak adına yapılan bu tasarrufları koruma amacı gütmüştür. Vakıfbank enflasyon korumalı mevduat hesabı bölümünün ortaya çıkış amacı bu şekilde gerçekleşmiştir.  Bu hesaba göre toplamda üç ana başlıkta ürün imkanı sunulmaktadır. Bu ürünlerden herhangi birini kullanarak kolay bir şekilde TL cinsinden paranızı biriktirerek enflasyondan etkilenmeden yatırımlarınızı gerçekleştirmeniz mümkündür. Birikimlerinizi korumak adına Vakıfbank’ ın büyük oranda müşterilerine sağlamış olduğu bu destekten yararlanabilirsiniz. Bu üç ana bölüm başlığında ürünleri aşağıda bulabilir ve sizlerde kendi yönteminizi belirleyerek kolay bir şekilde Vakıfbank ile çalışıp birikimlerinizi koruyabilirsiniz.

Vakıfbank Enflasyon korumalı Mevduat Hesabı İmkanları

  1. Vakıfbank Enflasyon Endeksli Hesap

Bu hesabın vade imkanı minimum 92 maksimum da 500 gündür. Bu günler arasında sunulan vade imkanı ile belirlenecek faiz oranlarından kolay bir şekilde yararlanabilirsiniz. Vakıfbank Enflasyon Endeksli hesap açıldığı an itibari ile sizlere belirlenen vade üzerinden sabit bir getiri ile faiz imkanı sunmaktadır. Hesabın vadesinin son dönemi geldiğinde yıllık olarak tüfe değişimi de bu hesaba eklenerek birikimlerinizi katlamaya yönelik çalışma göstermektedir. Sabit faiz oranı enflasyona yenik düştüğü zaman sizlere yıl içerisinde gerçekleştirilmiş olan vade zamanı boyunca taahhüt edilmiş olan faiz oranı ile tüfe değişiminin faiz oranı karşılaştırılarak en yüksek faiz oranı hangisi ise o hesabınıza yansıtılacaktır. Bu sayede yatırım amaçlı biriktirmiş olduğunuz mevduat hesabındaki TL cinsinden paranız korunmuş olacaktır.

  1. Vakıfbank Dönem Ödemesiz Enflasyon Endeksli Hesap

Vakıfbank Dönem Ödemesiz Enflasyon Endeksli Hesap vadesi minimum 366 maksimum 500 gün olarak belirlenmektedir. Dilediğiniz süre içerisinde vade koyma hakkına sahipsiniz. Koymuş olduğunuz vade oranına göre de faiz oranınız belirlenmiş olacaktır. Hesap ilk açıldığı zaman sizlere bu hesap çerçevesinde “risk prim oranı” taahhüt edilmektedir. Her yıl düzenli olarak vade sonlarında bir yıllık tüfe oranı değişimi miktarı hesaplanarak en yüksek faiz oranından hesabınıza vade sonunda yatırılacaktır. Hesap açıldığı andan itibaren ortaya çıkan enflasyon değişimlerindeki risk oranları da hesaba eklenmektedir. Bu sayede TL cinsinden birikim yaptığınız vadeli hesabınızda paranız değer kaybetmeden, enflasyona yenik düşmeden birikim sağlayacaktır.

  1. Vakıfbank Dönem Ödemeli Enflasyon Endeksli Hesap

366 gün ile 370 gün arasında vade belirleyerek bir yıllık olarak Vakıfbank Dönem Ödemeli Enflasyon Endeksli Hesap açılabilmektedir. Bu hesapta üç aylık olarak dönemler belirlenmektedir. Her üç ayda bir tüfenin değişmiş olduğu oran miktarı hesaba sahil edilmektedir. Hesap açıldığı andan itibaren oluşabilecek risklere dair primler de bu hesaba dahil edilmektedir. Verilecek olan bu oranlar dahilinde kolay bir şekilde paranız değer kaybetmeden kazancınız yükselmiş olacaktır.

Vakıfbank Enflasyon Korumalı Hesap Nasıl Açılır?

Vakıfbank Enflasyon Korumalı mevduat hesabı sizin imkanlarınıza ve belirlemiş olduğunuz vade limitine göre açılış miktarı bulunmaktadır. Bu üç ürün için de Vakıfbank’ tan mevduat hesabı açmanın minimum alt limiti 5.000 TL olarak belirlenmiştir. 5.000 TL altında para ile ne yazık ki bu hesaplardan herhangi birisi açılamamaktadır. Ayrıca sadece hesap açmak için değil vade zamanı dolduğu zaman paranızı çekebilmek için de gene aynı miktarın hesabınızda bulunması gerekmektedir. Vakıfbank Enflasyon Korumalı Mevduat hesabı açtırmak isteyen kişilerin kendilerine en yakın Vakıfbank şubelerine gitmeleri gerekmektedir. Bu hesap TL biriminden yatırım yapmak ve para biriktirmek isteyen kişiler için geçerlidir. Sizler de herhangi bir enflasyon endeksli mevduat ürününü kendi bütçenize ve aylık yatırım planınıza göre belirleyebilirsiniz. Hem vadeyi hem de açmak istediğiniz hesap türünü sizler şubede banka personelleri ile danışarak bulabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *