«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Bankası Online Alışveriş Açma Kapama

Ziraat Bankası Online Alışveriş Açma Kapama

ONLİNEEEE

Ziraat Bankası Kredi Kartını İnternet Alışverişine Açma ve Onay

Ziraat bankası, Türkiye’de en çok müşteri barındıran bankaların başında geliyor. Bu sayede de piyasada en çok kullanılan banka ve kredi kartları arasında, Ziraat bankası kartlarını görmek mümkün. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte artık online alışveriş ayrıcalıkları ile, internet üzerinden kolayca alışveriş yapabiliyor ve ürünleri biz mağazaya gitmeden getirtebiliyoruz. Bunu yaparken ise bir kredi kartı ya da banka kartına ihtiyaç duyarız.

İnternet üzerinde kredi kartı ya da banka kartınız ile işlem sağlayabilmeniz için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. 3D secure gibi yüksek güvenlik önlemleri ile birlikte, internet üzerinden online alışveriş yapmak hem çok güvenli, hem de çok kolay hale geliyor. Online alışveriş yapmanıza yardımcı olan bankalardan bir tanesi de Ziraat bankası. Ziraat bankası online alışveriş açma, kapama ve onay işlemlerinizi kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Ziraat Bankası Kartı İle Online Alışveriş Yapmak

Ziraat bankası müşterileri, tıpkı diğer banka müşterileri gibi, banka kartından ya da kredi kartından online olarak alışveriş yapma imkanına sahipler. Ziraat bankası kartınızı kullanarak online alışveriş işlemleri yapabilmeniz için kartınıza yasal olarak izin vermeniz gereklidir. Bu izin verme işlemini, internet bankacılığı sayesinde artık kolayca yapabiliyorsunuz.

Ziraat bankası kartı ile online alışveriş yapmak için, Ziraat bankası web sitesi üzerinden, Ziraat mobil üzerinden ya da Ziraat bankası çağrı merkezi üzerinden kolayca kartınızı online alışverişe açabilirsiniz. Aşağıda yer alan adımlardan herhangi birini uygulayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ziraat mobil ya da Ziraat internet sitesi üzerinden işlemleri çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Ziraat bankası şubesine giderek de kolayca halledebileceğiniz bu işlemi, evden oturduğunuz yerden halledebilmeniz de büyük bir ayrıcalık.

Ziraat bankası Web Sitesi Üzerinden Online Alışveriş Açma/Kapatma

Ziraat bankası kartı ile online alışveriş yapmak için, Ziraat bankası internet sitesi üzerinden kolayca Ziraat bankası online alışveriş açma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulamanız gereklidir;

  1. Ziraat bankası internet sitesine www.ziraatbank.com.tr adresinden giriş yapın.
  2. İnternet şubesine girmek için, sağ üstte yer alan “İnternet şubesi” yazısına fareyi ilerletin. “Bireysel” ve “Kurumsal” olarak iki farklı seçenek çıkacak. “Bireysel”i seçin.
  3. T.C. kimlik numaranızı ve internet bankacılığı şifrenizi girip “Devam” butonuna tıklayın.
  4. Karşınıza sizden onay kodu isteyen bir ekran çıkacaktır. Telefonunuza gelecek olan SMS’de yer alan onay kodunu girin.
  5. Sol tarafta yer alan menüden “Kartlarım”ı seçin.
  6. Kredi kartınız için işlem yapacaksanız “Kredi Kartlarım”, banka kartınız için işlem yapacaksanız “Banka Kartlarım”a tıklayın.
  7. Karşınıza size ait olan kartlar sıralanacaktır. İşlem yapmak istediğiniz kartı seçin.
  8. Gelecek olan sayfada önce “Kart Ayarları” sonrasında ise “İşlem Kısıtı Belirleme” butonuna tıklayınız.
  9. Karşınıza çıkan sayfada, “E-TİCARET” kısmında yer alan “Yurt İçi İşlem” ve “Yurt Dışı İşlem” seçeneklerinin yanında yer alan butonu “Erişilebilir” yaparak kartınızı online alışveriş için aktif edebilirsiniz.
  10. Kartınızı online alışverişe kapatmak için ise butonu “Erişilemez” olarak işaretleyip “Devam” butonuna tıklayın.

Mobil Uygulama Üzerinden Online Alışveriş Açma/Kapatma

Ziraat bankası online alışveriş açma işlemi için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise, Ziraat mobil uygulamasını kullanarak izin verme işlemidir. Bunun için Ziraat bankası mobil uygulamasını telefonunuza indirip aşağıdaki adımları gerçekleştirmeniz gereklidir.

  1. Öncelikle mobil uygulamaya giriş yapmak için, uygulamayı açtıktan sonra TC kimlik numaranız ve internet bankacılığı şifrenizi girin. Ardından telefonunuza doğrulama kodu gelecek. Gelen SMS’de yer alan kodu, uygulamada karşınıza çıkan kod ekranına girin ve giriş yapın.
  2. Uygulama üzerinden yan menüyü açın.
  3. Karşınıza sıralanacak seçeneklerden “Hesaplarım” seçeneğinin altında yer alan “Kartlarım” seçeneğine tıklayın.
  4. Buradan işlem yapmak istediğiniz kartı seçin: Eğer kredi kartınız ile işlem yapmak istiyorsanız “Kredi kartlarım”ı seçin.
  5. Karşınıza size ait kartlar ve bilgiler yer alacaktır. Burada yer alan kartlardan, işlem yapmak istediğiniz kartı seçin.
  6. Gelecek olan sayfada “Kart Ayarları” butonuna tıklayın.
  7. Karşınıza çıkacak sayfadaki seçeneklerden “İşlem Kısıtı Belirleme” seçeneğini seçin.
  8.  Sayfa boyunca işlem kısıtlamaları ile ilgili seçenekler yer alıyor olacaktır. En altta yer alan “E-Ticaret” bölümünden “Yurt içi işlem kısıtı” ve “Yurt dışı işlem kısıtı” seçeneklerinin yanında yer alan butonu “Erişilebilir” yaparak e-ticaret için kart kullanımını aktif edebilir ya da “Erişilemez” yaparak e-ticaret için kart kullanımını pasife alabilirsiniz.

Ziraat bankası Çağrı Merkezini Arayarak Kartınızı Online Alışverişe Açma / Kapatma

Ziraat bankası çağrı merkezini arayarak da kartınızı online alışverişe açabilir ya da kapatabilirsiniz. Bunun için kimlik bilgilerinizi bilmeniz yeterlidir. Çağrı merkezini aradıktan sonra  müşteri hizmetlerinden “E-Ticaret” işlemlerine açmak istediğinizi söylemeniz yeterlidir. Bu işlemin ardından, online alışveriş işlemlerinizde, bu kartınızı kullanabilirsiniz.

Bu sayede Ziraat bankası kartı ile online alışveriş işlemlerinizi kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer Ziraat bankası banka kartı kullanıyorsanız, 3D secure kullanmayan sitelerde işlem yapamamaktasınız. Bu, Ziraat bankasının, müşterilerinin güvenliğini sağlamak için uyguladığı genel bir uygulamadır. Bu tür sitelerde kredi kartı ya da sanal kartınız ile işlem sağlayabilirsiniz.

Sayın okurlarımız bugün sizlerin bilgilerine sunmak için hazırlamış olduğumuz makalemizin konusu olan Ziraat bankası kredi kartı internet alışveriş onay, ziraat bankası banka kartı internet alışverişine açma kapama ve Ziraat bankası mobilden internet alışveriş açma hususlarında aklınıza takılan bütün sorularınızı ve aynı zamanda banka ve bankacılık işlemleri hakkındaki bütün sorularınızı Ziraat bankası kredi kartını internet alışverişine açma başlıklı haberimizin alt kısmında yer alan yorum cevap bölümünden sorularınızı sorabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *