«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Garanti Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Garanti Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

garanti-bankasi-

Garanti BBVA Kredi Kartı Bloke Kaldırma 2020

Değerli okuyucularımız son zamanlarda kredi kartı bloke artışı hemen hemen iki katına çıkmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda kredi kartı bloke artışı normalin çok üzerine çıkmış en fazlada garanti bankası kredi kartlarına bloke koymuştur. Garanti BBVA’ nın daha fazla kredi kartına bloke koymasının sebebi ise doğal olarak Ülkemizde en fazla kredi kartı müşterisi olması sebebi ile garanti bankasının kredi kartı bloke koyması çok doğal olarak karşımıza çıkmaktadır. Şimdi bugünkü konumuz olan garanti bankası kredi kartı bloke kaldırma işlemleri ve detayları hakkında bilmeniz gereken bütün bilgileri sizlere açıklayalım.

Garanti BBVA Kredi Kartı Bloke Kaldırma İşlemleri

Garanti BBVA tarafından kredi kartına bloke konulmuş ise mutlaka blokeyi 90 gün içerisinde kaldırmanız gerekmektedir. Eğer karta olan borcunuzu hiç ödemez iseniz eğer bundan sonraki gelişmeler sizin adınıza çok daha kötü olacaktır. 90 gün boyunca ödemediğiniz kredi kartı borcunuzu yine ödemez iseniz bu sefer yasal işlem banka hakkınızda yasal işlem başlatacak olup sizi daha kötü etkileyecektir. Eğer bloke edilen kredi kartı borcunuzu ödeyemiyor iseniz bankanıza giderek kredi kartı borcunuza yapılandırma istemelisiniz. Eğer 90 günde önce yapılandırma talebinde bulunur iseniz hakkınızda yasal işlem başlamayacak olup kartınızı bankanın belirlediği taksitler ile borcunuzu ödeyerek kapata bilir ve borç bitiminden hemen sonra kredi kartı blokesinin kaldırılmasını isteyebilirsiniz.

Kredi Kartı Blokesi Ne Zaman Kaldırılır

Değerli okuyucularımız eğer mali durumunuz müsait ve kredi kartına konulan blokenin hemen kaldırılmasını isterseniz eğer bu sefer yapmanız gereken tek şey bloke konulan kredi kartı borcunuzun tamamını ödemeniz ve borcunuzu kapatmanız gerekecektir. Bloke olan kredi kartı borcunuzun hepsini ödemeniz dahlinde kredi kartınıza konan bloke en geç 24 saat içinde kaldırılacak olup sizlere SMS yolu ile bankanız tarafından bilgi verilecektir. Bazen bazı sorunlar yaşanmakta olabilir ve kredi kartındaki bloke kaldırılmamış olabilir. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız bu sefer yapmanız gereken işlem bankanızın müşteri hizmetlerini aramanız olacaktır. Kredi kartınıza konulan bloke borcunuzu kapatmış olduğunuz halde kaldırılmamış ise garanti bankası müşteri hizmetleri telefon numarası olan 444 0 333 ü arayarak müşteri temsilcisi ile görüşerek bloke konulan kredi kartınızın bütün borcunuzu kapattığınızı ve kredi kartınızı kullanmaya devam etmek istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Bu işlemleri de gerçekleştirdikten hemen sonra yani bankanızın müşteri hizmetleri ile olan görüşmenizden hemen sonra en geç bir saat içinde kredi kartınızdaki bloke kaldırılacaktır.

Kredi Kartına Bloke Olursa Kredi Notu Düşer Mi?

Değerli okuyucularımız bankalar için artık en önemli detay kredi notudur. İster kredi kartı talebinde bulunun isterseniz kredi kartı limiti ve nakit avans limiti artırımı talebinde bulunu isterseniz de herhangi bir kredi kullanma talebinde bulunun bankanız mutlak suretle ilk olarak sizin kredi notunuza bakacaktır. Daha önce kredi kartınıza konan bloke kredi notunuzu düşürdüğü için kredi kartınızdan bloke kaldırılmış olsa bile kredi kartı limitinde ve kredi kartı nakit avans limitleriniz de düşüklük yaşanacaktır. Kredi kartınıza bloke konulduğu için banka nezdinde kredi notunuz düşmüş olacak ve buda sizlere olumsuz yansıyacaktır. Fakat bunları çokta sorun etmenize gerek kalmayacaktır. Eğer kredi kartınızdaki bloke kaldırıldıktan sonra kredi kartı ödemelerinizi nizami olarak günüde yaparsanız bankanız tarafından kredi notunuz yeniden yükseltilecektir. Kredi notunuzun yükselmesi için çok düzenli ödemeler yapmanız hatta kredi kartınıza elektrik, doğalgaz ve su faturası gibi giderlerinizi otomatik ödeme talimatı vererek bankanız tarafından yükseltilecek olan kredi notunuzun daha hızlı yükselmesini sağlamış ve katkıda bulunmuş olacaksınız. Kredi notunuz yükseldikten sonra kredi kartınızdaki nakit avans limiti ve kredi kartı limiti bankanız tarafından yükseltilecektir.

Kredi Kartı Blokelerinin Çoğalma Nedenleri

Değerli okuyucularımız Garanti bbva kredi kartı bloke kaldırma işlemleri ile ilgili aklınıza bir çok sorular takılmış ve cevabını alamadığınız sorular olabilir. Söz konusu olan husus hakkında bizlere merak etmiş olduğunuz konuları ve aklınıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz. Aklınıza takılan soruları bizlere sormak isterseniz eğer garanti bankası kredi kartı bloke kaldırma haberimizin en alt bölümünde mevcut olan yorum bölümünden bizlere ulaşabilir ve aklınıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz. Değerli okuyucularımız kredi kartı bloke işlemlerinin bu denli artmasının nedenlerine biraz daha değinelim istedik. Sizlerinde bildiği üzere Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile bir çok şirket ve firma konkordato ilan etmiş ve birçok fabrika ve küçük işletmelerde kepenk kapatmış bir çok firma iflasını vermiş ve bazı firma ve fabrikalarda küçülme yoluna giderek işçi çıkarmıştır. Bu işçi çıkarmalar ve kapanan fabrikalar nedeni ile bir çok vatandaşımız işsiz kalmış ve kredi kartlarını ödeyemediği için kredi kartı bloke işlemleri çoğalmıştır…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *