«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Burgan Bank Kredi Kartı Bloke Kaldırma

Burgan Bank Kredi Kartı Bloke Kaldırma

BURGAN-BANK

Burgan Bank Kredi Kartı Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Değerli okuyucularımız Burgan Bank Kredi Kartı blokesi kaldırma başlıklı haberimizin bir çok detayı olmaktadır. Öncelikle bilinmesi gereken burgan bank kredi kartı bloke işleminin neden uygulandığı yani bankanız kredi kartınıza neden bloke uyguladı bu hususu bilmek gerekmektedir. Burgan bank kredi kartı bloke işlemi uygulamış ise eğer bunun iki ana sebebi olmaktadır. Birinci sebep çalıntı, kayıp ve bir yerde unutma gibi sonuçlardan olmaktadır. Diğer bir sebep ise borcun ödenmemesinden kaynaklanmaktadır. Şimdi bu hususları detaylı olarak açıklayalım.

Çalıntı Ve Kayıp Sebebi İle Bloke Olan Kredi Kartından Bloke Kaldırma

Değerli okuyucularımız diyelim ki kredi kartınızı çaldırdınız veya kayıp ettiniz veya da bir yerde unuttunuz. Bu neden ile bankanızı arayıp yaşadığınız sorunu bildirince bankanız kredi kartınıza yani burgan bank kredi kartı bloke uygulama işleminizi güvenlik maksadı ile gerçekleştirecektir. Daha sonra bir yerde unuttuğunuz burgan bank kredi kartınızı buldunuz ve bankanızı geri arayarak kartınızı bulduğunuzu bildirdiniz ve kredi kartını kullanmaya devam etmek istediğinizi söylediniz. Kredi kartınızın bloke uygulamasını kaldırmak için bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak bildirdiğiniz husus da bankanız bloke edilen kredi kartınızı en geç 24 saat süre zarfı içinde kaldıracak ve sizlere bilgi verecektir. Bu işlem güvenlik amaçlı yapıldığı için kredi notunuz da düşemeyecek yani hiç bir şekilde kredi notunuzu olumsuz yönde etkilemeyecektir.

Borcundan Dolayı Bloke Olan Kredi Kartından Bloke Kaldırma

Değerli okuyucularımız borcundan dolayı kredi kartınızın bloke edilmesi için son ödeme tarihi geçtikten sonra 30 veya 90 gün süre zarfında uygulanır. Bazı banklar 30 gün geçince bloke eder bazı bankalar ise 90 günü geçince kredi kartınızı bloke eder. Bu işlem Bugan Bankta 30 gündür. Yani son ödeme tarihini geçtiği halde 30 gün daha ödeme yapmadınız işte o zaman burgan bank kredi kartı bloke işlemini uygular ve kredi kartınız bloke edilmiş olur. Bu işlem kredi notunuzu da olumsuz yönde etkileyecek olup kredi notunuzun düşmesine sebep olacaktır.

Borcundan dolayı bloke edilen kredi kartınızdan bloke işleminizi kaldırmanız için yapmanız gereken işlem bloke edilen kredi kartının bütün borcunu tamamen yatırmanızdan geçmektedir. Eğer burgan bank kredi kartı bloke kaldırma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız bütün borcun hepsini ödemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bloke işlemi kesinlikle kaldırılmaz. Kredi kartınızın bütün borcunu ödedikten sonra burgan bank kredi karı bloke uygulamasını en geç 24 saat içerisinde kaldıracak ve SMS yolu ile sizi bilgilendirecektir. Bazı durumlarda banka güncelleme yapmadığı için bloke kaldırılmamış olabilir. O zaman ise yapmanız gereken işlem Burgan bank müşteri hizmetlerini arayarak bloke edilen kredi kartınızın tüm borcunu yatırdığınızı ve kredi kartı bloke işleminin kaldırılmasını bildirmeniz olacaktır. Bu işlem gerçekleştikten hemen sonra burgan bank kredi kartı bloke uygulamasını en geç 1 saat içerisinde kaldıracak ve sizlere SMS yolu ile bilgi verecektir.

Değerli okuyucularımız haberimizin başlığında da belirttiğimiz üzere söz konusu olan burgan bank kredi kartı bloke kaldırma işlemi hususunda akılınıza takılan ve ya merak ettiğiniz konular var ise eğer haberimizin en alt kısmında olan yorum bölümünden ve telefon numaralarımızdan ayrıca e-posta adresimizden bizlere ulaşa bilir ve aklınıza takılan bütün soruları sorabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Ahmet

    iyi günler kredi kartım bloke oldu ilk yapmam gereken şey arayıp bildirmek olacak değil mi,ola ki bildirmedim banka bana bu konuda dönüş yapar mı?

    • Uğur Aydın

      Sayın okurumuz Ahmet bey Burgan bank kredi kartınız bloke olmuş ise eğer Burgan bank mutlaka size dönüş yapacaktır. Önemli olan kredi kartının neden bloke edildiği. Kayıp çalıntı olayından dolayı mı yoksa borcundan dolayı mı. Fakat her hangi nedenden dolayı kredi kartı blokesi yaşarsanız eğer Burgan bank veya diğer bankalar olsun mutlaka size dönüş yapacaktır.