«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Halk Bankası Konut Kredisi Faizlerinde İndirim Yaptı

Halk Bankası Konut Kredisi Faizlerinde İndirim Yaptı

HALK BANKASI

Konut Kredileri Düşmeye Başladı Fakat Yinede Yetersiz

2019 yılına sayılı günler kala Bankalardan güzel haberler gelmeye başladı fakat günümüz koşullarına bakıldığı zaman yinede vatandaşlarımız için bu oranların yine yüksek olduğunu konut kredisi faizlerinin daha çok düşmesi gerektiğini söylememiz gerekmektedir. Sitemizde bu haberi yaparken bazı siteler gibi müjdeli haber diyemiyoruz çünkü hala Bankalar konut kredisi faizlerin de indirim yapsalar dahi günümüz koşullarında halen bu krediler çok yüksek olmaktadır. Ülkemizdeki konut kredisi oranları Avrupa ülkelerine baktığımızda çok yüksek olurken Dünya ülkeleri bazında ise çok daha fazla yüksek olmaktadır. Avrupa ülkelerinde bu konut kredisi faizi oranları en yüksek 0,63’lerde olurken bazı Avrupa ülkelerinde 0,39′ lara kadar düşüş göstermektedir. Avrupa ülkelerinin ortalamasına baktığımız takdirde bu oranlar yüzde 0,58′ lerde olurken bizim ülkemizde bu konut kredisi ortalamaları önde gelen bankalara baktığımızda yüzde 13’40 oranında olmaktadır.

Halk Bankası Konut Kredisi Faizlerini Düşürdü

Konut kredisi faizleri indirimine ilk olarak Ziraat Bankası başlamış ve Vakıfbank’ta aynı Ziraat Bankasının izlediği yolu takip ederek indirim kervanına katılmıştır. Şimdi ise aynı yolu izleyerek Halk Bankası konut kredisi faizlerini düşürdüğünü açıklamıştır. Halk Bankası aynı Ziraat ve Vakıf Bankası gibi bir yol izleyerek konut kredisi faizlerinde indirime gitmiştir. Halk Bankası kendi müşterisi olan inşaat şirketlerinden konut alanlara kredi faiz oranlarını yüzde 0,98’e düşürdüğünü kendi sitesinden de komoyuna duyurmuş ve aylık 0.98 faiz oranı ve 120 aya kadar vade seçeneği sunarak 500 Bin TL’ ye kadar konut kredisi kullandıracağını da belirtmiş ve bu hususta 0,98’i aşan faiz maliyetlerinin ise anlaşmalı firmalar tarafından üstlenecek olduğunu açıklamalara eklemişlerdir.

Not: Değerli okuyucularımız halen bazı Bankalarda konut kredisi oranları yüzde 0,11 – 0,12- 0,13-0,14 lerde olmaktadır. Şuan için en uygun olanları Ziraat Bankası, Vakıf Bankası ve Halk Bankasıdır. Fakat günümüz koşullarında yine bu oranlarda yüksek olurken konut kredisi kullanırken çok iyi düşünmeniz gerekmektedir. Bir süre daha beklemekte ve konut kredisi faizlerinin en azından 0,68′ lere kadar düşmesini beklemeniz sizler adına daha iyi olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *