«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İş Bankasından Konut Kredisi İndirimi

İş Bankasından Konut Kredisi İndirimi

İŞBANKASI

Konut Kredisi Faizi İndiriminde Bankalar Sıraya Girdi

2019 Yılının yaklaşması ile Bankalar Arasındaki rekabette iyiden iyiye kızışmaya başladı. Öncelikle Türkiye Ziraat Bankası Tarafından yapılan konut kredisi faizi indirimine sırasıyla Vakıf Bank ardından ise Halk Bankası iştirak etmişti. Şimdi ise Türkiye’nin en köklü Bankalarından biri olan İş Bankası konut kredilerinde faiz indirimine gitme kararı alarak konut kredisi indirimi kervanına katılan Bankalardan birisi olmuştur.

Türkiye İş Bankası Konut Kredisi Faizinde İndirim Kararı Aldı

Türkiye İş Bankası da Konut kredisi faizini indirme kararı alarak konut kredisi faizini indiren Bankalar arasına katıldı. Türkiye İş Bankası ülkenin ekonomisinin desteklenmesi amacı ve destekleme anlayışının bir uzantısı olarak bu kararı aldıklarını kendi sitesindeki açıklamalarına eklerken kampanyanın kapsamında olacak şekilde anlaşmalı oldukları konut projeleri özelinde konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekerek yüzde 0,98 olduğunu da açıklamalara eklemiş ve kamoyuna duyurmuştur.

Konut Kredisi Faiz İndirimi Anlaşmalı Projeler İçin Geçerli Olacak

Konut kredisi faiz indirimi Türkiye İş Bankasının müşterisi olan ve çalışmakta oldukları inşaat firmalarının konutları üzerinde olacak ve inşaat firmaları ile gerçekleştirdikleri projeler kapsamında olacak. Yani Türkiye İş Bankası ile çalışıp bu projeye dahil olan inşaat firmalarının konutlarında geçerli olacak ve edinilen bilgiye göre yüzde 0,98’i aşan faiz oranları olursa bu oranı projeye katılan inşaat şirketlerinin karşılayacağı yönünde olmuştur. Yani alınan konut kredisinin yalnızca yüzde 0.98′ i konut kredisi alan müşteriye yansıyacak.

2019 Yılında Konut Kredisi Faizlerinin Daha Çok İneceği Görüyor

Piyasaların daha çok sıkışması ve sıkışan piyasaların gariban vatandaşlarımızı vurduğu gibi Banka ve Büyük inşaat sektörlerini de vurduğu görünmektedir. Söz konusu olan konut kredisi faiz indirimi oranlarının 2019 yılında daha fazla düşeceği görünürken bunda konutu yapıp satamayan inşaat firmaları ve bankaların da bir nevi ekonomi ve nakit sıkıntısı çekmesinden olduğu da hepinizin malumdur.

Konut Kredisi Çekmek İçin Acele Etmeyin

Bankalar ve inşaat sektörü sıkışıp birlikte çalışmaya başladılar. Değerli okuyucularımız bu yüzden konut kredisi faiz oranları sıkışan piyasa yüzünden daha çok indirime gidecek olup bu doğrultuda diğer Bankalarında katılımı ile rekabet kızışacak olup faiz oranlarını mecburen daha alt sevilere çekeceklerdir. Daha önceki yazılarımızda da uyardığımız üzere konut kredisi faiz oranlarının mutlaka yüzde 0,68′ lere kadar inmesini bekleyin çünkü bu sıkışık piyasanın daha fazla yürümeyeceği görünmekte olup 2019 Şubat ve Mart aylarında mutlaka daha aşağı seviyelere çekilecek olduğu görünmektedir.

NOT: Konut Kredisi Alırken Aceleci Davranmayın Daha Çok Düşecek.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *