«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Bankalar Alacaklarını Sattıklarını KAP’a Bildirdi

Bankalar Alacaklarını Sattıklarını KAP’a Bildirdi

bu-bankalara-borcu-olanlar-dikkat

Üç Banka Birden Alacaklarını Sattıklarını Duyurdu

Ülkemizde faaliyet gösteren 3 banka alacaklarını sattığını açıkladı. Bankaların alacaklarını satmasının en büyük sebebi bu alacakları tahsil edememiş olması ve şuan piyasalarda yaşanan darlıktan ve bankalara para girişinin olmamasından kaynaklanması da bu satışlardaki en büyük hususlardan biri olarak gösterilmiştir. Alacaklarını sattığını ilk açıklayan ve KAP’a bildirim yapan Ülkemizin köklü bankalarından birisi olan Akbank gerçekleştirdi. Bunun üzerinden çok geçmeden iki banka daha alacaklarını sattığını duyurmuştur. İlk olarak Akbank’ın açıkladığı alacaklarını satma hususu daha sonra Albaraka Türk ve Fibabank ta eşlik etmiş ve KAP’a bildirim yaptılar.

Albaraka Türk Toplam 242,1 Milyon Liralık Alacağını Sattı

Söz konusu olan Bankaların alacaklarını satması hususunda Albaraka Türk kanuni takip müşterilerine ilişkin toplam tutarı 242,1 milyon TL tutarındaki nakdi alacağını sattığını açıkladı. Albaraka Türk Bankasının yapmış olduğu açıklama doğrultusunda nakdi alacakları olan paranın tahsil edilemediği açıklanmış ve bu alacakların Bankanın kanuni takip müşterilerine ilişkin 242.104.831,00. TRY tutarındaki nakdi alacaklarını sattıklarını açıklamış ve söz konusu olan alacakların temlik edildiğini KAP’ a bildirmiştir.

Fibabanka 153,5 Milyon Liralık Alacağını Sattığını Açıkladı

Fibabank KAP’ a açıklama yaparak kanuni takibe intikal eden toplam tutarı 153,5 Milyon TL alacağını gelecek varlık yönetimine devrettiği bildirmiştir. Söz konusu olan hususta Bankadan yapılan açıklama kredi dosyalarından kanuni takibe intikal etmiş 153.505.522,89 Türk Lirası kredi alacağını bütün teminatları ile birlikte gelecek varlık yönetim A.ş’ ye devrettiğini açıklamış ve KAP’ a bildirmiştir.

AKBANK Toplam 446 Milyon TL Alacağını Sattığını KAP’a Bildirdi

Söz konusu alacaklarını sattığını açıklayan ilk Banka olan Akbank KAP’ a bildirim yapmış ve toplam tutarı 446 milyon TL olan alacağını 19,4 Milyon TL karşılığında sattığını açıklamış ve KAP’a bildirmiştir.

Görünen  köy kılavuz istemez vatandaşlarımızın hepsi bir şekilde kredi batağına saplanmış yoksa neden bankaların bu kadar alacağı olsun ki vatandaşlarımızın aldıkları aylıklar yetmeyince borcu borçla kapatmak istemiş kredi üstüne kredi çekmiş zor durumlarda kalmıştır. Burada asıl sorun kredi borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımızda değil vatandaşlarımızı bu duruma kredi batağına sürükleyenlerdedir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *