«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. HSBC BANK BANKA HESABI KAPATMA

HSBC BANK BANKA HESABI KAPATMA

hsbc-hesap-kapatma-nasıl-yapılır

HSBC Bank hesap kapatma ; HSBC Bankası bir yurt dışı bankası tarafından tamamen yabancı sermaye ile kurulan bir bankadır. 1990 yılında Midland Bank Anonim Şirketi adıyla hizmet vermektedir. Kurulduğu yıllarda daha çok kurumsal faaliyetlerle öne çıkmıştır. Zamanla bireysel bankacılık hizmeti de vermektedir. Bu hizmetti yeterli bulmayan HSBC Bankası müşterileri olarak hesaplarınızı kapatmak isteyebilirsiniz.

www.finanshaberi.net olarak okurlarımıza 2018 yılından başlayarak banka haberleri hakkında bilgiler veriyoruz. Ayrıca finans ve ekonomi alnında da sitemizde haber paylaşımları yapıyoruz. Sizlerde bizleri takip ederek finans, ekonomi, banka ve banka sektörü ile ilgili haberler hakkında bilgiler alabilirsiniz. Ayriyeten yayımlarımızda günlük olarak altın, dolar, BTC, euro kurlarındaki son dakika gelişmeleri hususunda da bilgiler albilirsiniz.

HSBC Bank Hesap kapatma Hesap Silme

HSBC Bank hesap kapatma ; Kullanmadığınız HSBC banka hesabınıza hukuki olarak tanınan süreçte bankacılık işlemleri yapmazsanız HSBC hareketsiz olarak tanımlar. Banka tarafından HSBC hesabınıza hesap işletim ücreti yansıyabilir. Bankaya 3 ayda bir 70 TL gibi bir ücret ödeyebilirsiniz. Diğer bir neden olarak hesap işletim ücretini ödemek istemeyen HSBC müşterileri olarak hesabınızı kapatabilirsiniz. HSBC Bankasında bulunan hesabınızı ‘HSBC Hesap Kapatma ‘adlı bu yazımızdan faydalanarak kolayca kapatabilirsiniz.

Şube’ den HSBC Bank Hesap Kapatma

Şubeden HSBC Bank hesap kapatma ;  Size yakın olan HSBC şubesini seçerek hesabınızı kapatabilirsiniz. TC kimlik numaranızla ve HSBC banka kartınızla talep başvurusunda bulunabilirsiniz. Talep başvurusunda bulunduktan sonra banka çalışanları tarafından hesabınız incelenmeye alınır. Hesabınızın kapanmasına bir sebep görülmüyorsa hesabınızı kapatabilirsiniz. Hesap işletim ücretini ödememek için hesabınızı kapatıyorsanız badı durumları inceleyebilirsiniz. Size bilgilendirme mesajı gelmeden hesap işletim ücreti bankanıza yansıdıysa gişelerden ödediğiniz ücreti alabilirsiniz. Ücreti aldığınıza dair banka çalışanları dilekçe yazmanızı isteyebilirler.

İletişim Hattı İle HSBC Bank Hesap Kapatma

İletişim Hattı İle HSBC Bank Hesap Kapatma ; 0850 211 01 11 HSBC Bank Müşteri Hizmetleri numarasını arayarak HSBC Bank hesap kapatma işlemlerinizi  gerçekleştirebilirsiniz. Çağrı merkezine bağlandıktan sonra dikkatlice dinleyerek ‘Hesap Açma / Kapama ‘ hattını tuşlamalısınız. Yurt dışından arama yapmak için başına alan kodu girerek aynı numarayı arayabilirsiniz. Müşteri temsilcinize bağlandıktan sonra adınız soyadınızı ve telefon bankacılık şifrenizi söylemelisiniz.

İletişim Hattı İle HSBC Bank Hesap Kapatma ; Telefon bankacılığı şifrenizi HSBC Bankası şubelerinden veya HSBC Bankası ATM’lerinden yapabilirsiniz. Şifre bilgilerinizi de verdikten sonra talebinizi oluşturabilirsiniz. Talebinize bakılarak HSBC hesabınız incelenmeye alınmaktadır. Hesabınızda kapatmak için bir sorun bulunmuyorsa hesabınızı kapatabilirsiniz. Hesabınızı kapatmaya uygun sorun varsa müşteri temsilciniz açık bir dilde bahseder. Çözüm yolları için buradan bilgi alabilirsiniz.

HSBC iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/hsbc-iletisim-hatti-0850-211-0-111/.html

hsbc-iletişim-bilgileri
HSBC İletişim Hattı İle Hesap Kapatma

İnternet Bankacılığı ile HSBC Bank Hesap Kapatma

İnternet Bankacılığı ile HSBC Bank Hesap Kapatma ; HSBC web adresini ziyaret ederek hesabınızı kolaylıkla kapatabilirsiniz. İnternet tarayıcınıza girerek arama motoruna  www.hsbc.com adresini yazmalısınız. HSBC resmi internet adresine girerek sağ üstte yazılı olan ‘Bireysel Giriş’ i seçmelisiniz. İnternet bankacılığına giriş yaptıktan TC kimlik numaranız ve internet şubesi şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Sağlıklı giriş yaptıktan sonra ‘HSBC Hesaplarım’ menüsünü seçmelisiniz. Hesabınıza ait para veya borç bulunmuyorsa hesabınızı kapatabilirsiniz. Hesabınızda sorun varsa menüyü seçtiğiniz anda ‘Uyarı ’ yazısı vermektedir. Sorununuzu hallettikten sonra talebinizi yenilemelisiniz. Hesaplarınızı veya ek hesaplarınızı buradan kapatabilirsiniz.

HSBC internet şube url : https://www.hsbc.com.tr/hsbc/internet-bankaciligi

Mobil Bankacılık ile HSBC Bank Hesap Kapatma

Mobil bankacılık ile HSBC Bank Hesap kapatma ; HSBC mobil uygulamasını indirmek için HSBC resmi internet adresini ziyaret etmelisiniz. Web adresinin sol tarafında bulunan mobil işlemlerini tıklamalısınız. Çıkan yeni sayfada HSBC mobil uygulamasını kolayca indirmek için size hizmet sağlanacaktır. Cep telefonunuzu ve verilen güvenlik kodunu doğruca girmelisiniz.

Mobil bankacılık ile HSBC Bank Hesap kapatma ; Telefonunuza SMS yoluyla gelen linke basarak uygulamayı indirebilirsiniz. Uygulamanın ilk açılan giriş sayfasının en altında ‘Şifremi Unuttum’ bölümünü seçerek şifre oluşturabilirsiniz. Şifre oluşturmak için sizden HSBC kart numaralarınızı isteyebilir. TC kimlik numaranız ve oluşturduğunuz şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.  HSBC mobil uygulamasından hesaplarınızı kolaylıkla kapatabilirsiniz.

Mobil bankacılık ile HSBC Bank Hesap kapatma ; İster HSBC vadeli hesabınızı ister vadesiz hesabınızı mobil uygulamadan hızlıca kapatabilirsiniz. Öncelikle mobil uygulamadan Hesaplarım menüsüne gelmelisiniz. Alt alta sıralanan çoklu sayfadan ‘ Hesap Kapatma ‘ menüsünü seçmelisiniz. Seçtiğiniz menüde ‘Vadeli Hesap Kapatma / Vadesiz Hesap Kapatma ‘iki seçenekten hangisini kapatacaksanız onu seçmelisiniz. Seçtiğiniz anda hesabınıza ait borç ya da para varsa ekranda görebilirsiniz. Eğer böyle bir durum ile karşılaşırsanız Banka hesabınızı kapatamazsınız. Bu sorunları çözerek bahsettiğimiz adımları takip ederek HSBC hesap kapatma işlemlerini yeniden yapmalısınız.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *