«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT BANK ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

PTT BANK ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

PTT ÇALIŞMA

PTT BANK Çalışma Saatleri 2020

Türkiye’nin en eski, önemli ve büyük posta ve dağıtım ağı olan Posta Telgraf Teşkilatıdır. Kısaltması  PTT olarak bilinen bu kurum 100 yıldan daha fazla bir süredir ülkenin dört bir yanında mektup, telgraf, posta taşımaktadır. Milyonlarca kişiyi birbirine bağlamayı hedef almış ve başarmıştır. Ayrıca günümüzde yenilenen hizmetleriyle birlikte doğalgaz, elektrik ve su faturalarının ödendiği adres her zamanki gibi  PTT olmuştur. Ayrıca banka olarak da faaliyet gösteren PTT her gün farklı farklı hizmetle milyonlarca kişiye hizmet vermektedir.
Posta Telgraf Teşkilatı 1840 senesinde Osmanlı Devleti zamanında kurulmuştur. 15 sene sonra Telgraf Müdürlüğünün kurulmasıyla aktivitelerini artıran bu kurum daha sonralarında posta nazırlığı ve telgraf müdürlüğünün birleşmesiyle büyümüştür. Para transfer işlemleri 1901 yılında başlamıştır. 1939 senesinde PTT Genel Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığına bağlanmıştır. Meclis kararıyla 2013 yılında PTT Anonim Şirketi olmuştur. Postacılık, bankacılık, lojistik, taşımacılık vb. pek çok farklı alanda faaliyet gösteren bu kurum seneler boyunca milyonlarca kişiye destek olup hizmet vermiştir. Günümüzde PTT binlerce personel çalıştırılmaktadır. En büyük katkıyı ülke ekonomisine vermektedir.
Milyonlarca insan, yüzlerce firma, binlerce çalışan her gün PTT üzerinden posta, telefon, banka, fatura ödeme vb. işlemlerini gerçekleştiriyor. Bu nedenle vatandaşlarımız PTT’nin kaçta açılıp kaçta kapandığı ve çalışma saatlerini merak etmektedir. Türkiye’nin her şehrinde ve hemen hemen her ilçesinde bulunan kolayca ulaşabileceğimiz PTT şubeleri çalışma saatleri 08.30 da açılıp, 17.30’da kapanmaktadır.

PTT BANK Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor 2020

PTT şubeleri sabah çalışma saatleri 08.30’da hizmet vermeye başlamaktadır. 4 saat süren kesintisiz hizmetin ardından şubeler saat 12.30’da 1 saatlik öğle paydosuna girmektedir.  1 saatlik mola sonrasında saat 13.30’da şubeler hizmet vermeye kaldığı yerden devam etmektedir. 3.5 saat süren kesintisiz hizmetin ardından tüm şubeler saat 17.00’de hizmetlerini bitirirler. PTT şubeleri sabah saat 08.30’da açılır ve saat 17.00’da çalışma saatleri son bulur.

PTT BANK Hafta Sonları Ve Tatillerde Açık Mı?

PTT şubeleri 2020 yılında hafta sonları ve resmi tatillerde hizmet vermemektedir. PTT cumartesi ve pazar günleri yani hafta sonları kapalıdır. Ancak bunun yanı sıra bazı şubeler iş yoğunluğu veya önemli işler nedeniyle cumartesi günü yarım gün hizmet verebilir. Bu nedenle çalışma saatleri sabah 08.30 ile 13.30 arasında olur. Fakat pazar günleri tüm şubeler kapalıdır. Merkez PTT şubeleri bir aksilik olmadığı sürece hafta sonları açık olmaktadır.
PTT şubeleri bütün resmi kurumlarda olduğu gibi 1 Ocak Yılbaşı, 1 Mayıs İşçi Bayramı, 23 Nisan Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi resmi tatillerde kapalıdır. Kurban ve Ramazan Bayramlarının 1. günü de yine PTT şubeleri hizmete kapalıdır. Bunlar dışındaki tüm günlerde PTT şubeleri hizmet vermektedir.
Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *