«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. KGK Memur Alımı İlanı 2020

KGK Memur Alımı İlanı 2020

KGK

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Memur Alımı 2020

8′ nci ve 9′ ncu kadrolarda çalıştırılmak üzere Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’na 2 kişi alınacaktır. Adaylar giriş sınavı uygulanarak istihdam edileceklerdir. Başvuruda bulunacak olan kişilerin başvuru şartlarına haiz olması ve yapılacak olan giriş sınavını başarı ile geçmeleri önemlidir. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 personel alımı kapsamında hangi pozisyonlar için alım yapılacağı, personel alım şartları, sınav tarihleri ve sınav başvurusu gibi bilgilere yazımızın detaylarından ulaşabilirsiniz.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 personel alımı dahilinde 2 kişi istihdam edilecektir. Adayların başvurudan önce kurumda memur olmak için istenen genel şartlarla birlikte pozisyonun gerekliliklerini de detaylıca incelemeleri önerilir. Atamaların yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre yapılacağı sınavlarda kişilerin bilgi düzeyi, ifade yeteneği, davranışlarının mesleğe uyumu, özgüveni, genel yetenek ve kültür bilgisi, bilimsel ve teknolojik yeniliklere ne kadar açık olduğu değerlendirilecektir. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 personel alınacak pozisyon kapsamında 2 adet uzman yardımcısı alınacaktır.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 Personel Alım Şartları

Uzman yardımcısı kadroları için istihdam edilecek kişilerin sahip olması gereken Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 personel alım şartları şu şekildedir:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48nci maddesinin birinci fıkrasındaki A bendinde bulunan genel şartlara sahip;

Yurtiçinde örgün eğitim veren yükseköğretim kurumlarının 4 yıllık elektrik – elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ya da elektronik mühendisliği bölümlerinden mezun;

Yurtdışında eğitim görmüş olanların Yükseköğretim Kurulu’nca kabul gören denklik belgesine sahip;

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce 2018 ya da 2019 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınav’ından KPSSP1 veya KPSSP2 puan türlerinde 80 üstünde puan almış ilk 40 kişi içinde;

1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması;

Fiziksel ve zihinsel sağlığının ilgili pozisyon için görevini yapmaya engel olmaması gerekmektedir.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 personel alımı için başvurular 27 Ocak 2020’de başlayacak olup 10 Şubat 2020 tarihinde mesai bitimi olan saat 17:00’de sona erecektir. Giriş sınavı yazılı ve sözlü olacak şekilde iki aşamalı yapılacaktır. Yazılı sınav 21 Mart 2020’de Ankara’da yapılacaktır. Sınava girmeye hak kazanan kişilerin listesi kurumun resmi sitesinde sınavdan 10 gün önce duyurulacaktır. Ayrıca sınava girmeye hak kazananlar sınav yerlerini de bu site üzerinden öğrenebilirler. Sınavdan 70 üzeri puan alan kişiler en yüksek puan alandan başlanarak kontenjan miktarının 4 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır. Sözlü sınavda başarılı olunması için de sınavdan en az 70 puan alınması şarttır.

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

8nci ve 9ncu kadrodan uzman yardımcısı olmak isteyenler başvurularını elektronik olarak Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu web sitesi üzerinden yapacaklardır. Başvurunun başarılı sayılması için sitede yer alan Sınav Başvuru Formu’nun eksiksiz ve hatasız doldurulması gereklidir. Sözlü sınav sonuçlarının da belli olmasıyla birlikte ilgili kadro için uygun bulunan asıl ve yedek adayların listesi hem kurum içerisinde hem de resmi sitede ilan edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen kişilerin başvuruları ve sınavları iptal edilerek atamaları yapılmayacaktır. Atamalara ve sınav sonuçlarına itirazlar sonuçlar açıklandıktan sonra 7 gün içinde Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu’na yazılı ibraz ile yapılabilir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *