«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Tartılar Nedeni İle Ceza Alan Esnafa Af Geliyor

Tartılar Nedeni İle Ceza Alan Esnafa Af Geliyor

af geliyorrr

Kural Dışı Kullanılan Tartı Aletleri İçin Af Geliyor

Hükümetten yerel seçimler öncesi yeni bir af paketi daha geliyor. Bu af paketi bilindiği üzere kural dışı tartılar kullanan esnafa yönelik kesilen para cezalarının kaldırılması hususunda olacağı gelen haberler arasındadır. Bu hususta kural dışı derken esnafın bilerek hile yaptığı değil ölçü ve tartı aletlerinin muayenelerini zamanında yaptırmadıkları için kesilen cezalarda olmaktadır. Bahsi geçen tartı ve ölçü aletlerinden para cezası kesilen vatandaşlarımızın yani esnafımızın sayısı 500 bini geçmiş durumda olurken net rakamın 500 bin ile 600 bin kişi arasında bir rakam olarak bilinmektedir. Bir defaya mahsus çıkarılmak istenen af kapsamıda bu yönde olmaktadır. Bu konuda hangi esnaflarımız ceza yemiş olarak düşünüldüğünde aklımıza tartı aletlerini kullanan bütün esnaflarımız gelebilir. Küçük, büyük marketlerden tutun kuyumcu, Toptan sebze hallerindeki tartılar, manavlardaki tartılar ayrıca benzin ve gaz pompalarıda bu hususun içinde yer almaktadır.

Af Kapsamında AK Partinin Teklifi 50 Maddeden Oluşuyor

Ak Parti akaryakıt kaçakçılığı ve ölçüm aletlerinde yapılan usulsüzlüklerle ilgili Meclise yasa teklifi sunma hazırlığı yapıyor. Buna göre kural dışı tartılar nedeniyle idari para cezası kesilen yaklaşış 500 bin ile 600 bin kişiyi kapsayan bir defalık af gündemde olacak.

Akaryakıt kaçakçılığına ve ölçüm alaetlerinde yapılan usulsüzlüklere ağır cezalar getiren Madencilik Yasası İle ilgili yeni bir teklif hazırlanarak Meclise sunulacak. Eğer bu yasa teklifi TBMM de kabul görecek olursa ölçü ve tartı aletlerinde hile ile vatandaşlarımızı kandıran ve haksız kazanç elde eden kişiler af edilmiş olacaktır.

İşlenen Her Suçun Cezası Olmalı Adalet İçin

Ne yazık ki bizim Ülkemizde suçlar işlenir sonra af edilir. Af demek bir daha yapabilirsin demek değil mi. Birinin canına malına kast edersin  biraz cezanı çekersin af çıkar. Suç işlersin biraz cezanı çekersin sonra tekrar af çıkar. Esnafsın düzenli vergi ve düzenli SSK ve BAĞ-KUR pirimlerini yatırırsın ama yatırmayana vergi kaçırana bir bakmışsın af çıkmış. İşini gücünü düzenli ve haysiyetli yapan esnafın suçu ne karı ne diye aklımıza bir sürü nedenler geliyor. Peki her işlenen suça af gelecek ise ADALET neden var. Bırakın herkes suç işlesin.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *