«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. ELAZIĞ DEPREM SON DAKİKA

ELAZIĞ DEPREM SON DAKİKA

Elazığ

Elazığ’da Son Dakika Deprem Haberleri

Elazığ’da 6.8 şiddetinte yaşanan deprem bütün Ülke insanını tedirgin etti. Ülke genelinde kuzey fay hattı en büyük fay hattı olarak bilinmektedir. Elazığda meydana gelen Deprem Yurdumuzdaki İkinci en büyük fay hattı olan doğu anadolu fay hattında meydana gelmiştir. Söz konusu olan Elazığ’da yaşanan depremi hakkında Kandilli Rasathanesinden açıklama gelmiştir. Kandilli Rasathanesi, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6.5 büyüklüğünde yerin 10 kilometre derinliğinde deprem meydana geldiğini açıkladı. Elazığ da yaşanan deprem Türkiyenin en temel fay hattı üzerinde meydana gelmiştir.

Elazığ Depremi Son Dakika Haberleri

Elazığda yaşanan Deprem sonrasında yıkılan evlerin olduğu gelen haberler arasındadır. Elazığda yaşanan Depremde kıyı kesimlerdeki evlerde yıkımların olduğu söylenmektedir. Elazığ’da yaşanan depremden sonra en çok tedirgin olunan yerler Elazığ’ın Sivrice İlçesi ve köyleri olmaktadır. Elazığ ilimizde meydana gelen Deprem nedeni ile Yakın ve uzak illerden bile hissedilmiştir. Malatya, Sivas, Diyarbakır, ve bütün doğu anadolu illerinin bir çoğunda hissedilmiştir. Elazığ depremi sivrice ilçesinde meydana gelirken bu deprem ile son 8 ayda Elazığ üçüncü depremi yaşamış oldu. Elazığda meydana gelen deprem Karadeniz illerimizde Gümüşhane, Samsun, Trabzon gibi illerimizde dahi hissedilmiştir. Elazığda meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin 5 km derinlikte meydana geldiği belirtilmiş ve Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanmıştır. Şu saatlere kadar çok şükür can kaybının olmadığı ve üzücü haberlerin olmadığı gelmektedir. Elazığda meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulunan İç İşleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU şuana kadar hiçbir can kaybının yaşanmadığı şeklinde olmuştur. Özellikle Elazığ Merkezde kıyı mahalleler haricinde yıkılmış evler olmadığıda gelen bilgiler arasında yer almıştır. Bütün Elazığ ve Türk Milletine Geçmiş olsun.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *