«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. 23’Haziran Seçimlerinden Sonra Dolar Artacak Mı

23’Haziran Seçimlerinden Sonra Dolar Artacak Mı

Dolar ne olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimlerinden Sonra Dolar Ne Kadar Olacak?

Değerli okuyucularımız sizlerinde bildiği üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri yenilecektir. Fakat bu doğrultuda İstanbul’un bütün ilçelerinde değil seçim İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için yapılacak olmaktadır. 31 Mart seçimlerinden sonra dolar bundan önceki yapmış olduğumuz tahminleri görmüştür. Yine aynı veriler ve Ülke genelinde yaşanan siyasi gerginlik ile ekonomik krizin gün geçtikçe artması dolarda yeniden çok hızlı artışların yaşanmasının önünü açmaktadır. 31 Mart seçimlerinden önceki yazılarımızda sizlere Dolar kurunun mutlaka 6.00 TL’ nin üzerine çıkacağını belirtmiştik. Ne yazık ki yine dolar hakkında güzel haberler veremiyoruz. Bizim için ve Ülke ekonomisi için güzel haber demek dolar düşüyor demek TL değer kazanıyor demektir. Fakat Dolar yatırımcıları içinse doların yükselmesi iyi haber olmaktadır.

23 Hazirandan Sonra Dolar Yükselecek Mi?

Burada çok güzel haberler vermek ve ülke ekonomisinin iyiye gittiğini söylemek isterdik ama maalesef böyle bir şey söz konusu bile olamamaktadır. Sürekli Bakan Albayrak tarafından yapılan açıklamalar gerçekleri yansıtmamakta ve ışık görünüyor demesi de bir nevi seçimler öncesinde vatandaşı oyalama taktiği olmaktadır. Işık değil ülke genelinde ekonomik anlamda kara tablo çok net gözükmektedir. Mutlak suretle hükumetin geçici politikalarla değil kalıcı ekonomik politikalar geliştirmesi gerekmektedir. 23 Haziran Seçimlerinden sonra ise doların yükseleceği alenen belli olmaktadır. Şu an bile dolar 6.100 lira ile 6.200 lira arasında seyretmektedir. Sayın okurlarımız 23 haziran İstanbul Büyükşehir belediye başkanı seçimlerinden sonra ister hükumet kazansın ister muhalefet kazansın doların yükselmesi engellenemeyecektir. Çünkü bu sorunlar bu günün hataları değil yıllardır süre gelen ekonomik hatalardan kaynaklanmaktadır.

23′ Haziran Seçimlerinden Sonra Dolar Ne Kadar Artacak?

23′ Haziran seçimlerinden sonra dolar istemeyerek açıklasak bile 7.00 lira ve 7.250 lira gibi seviyelere geleceği gözlenmektedir. Bu yorumlar sadece bizim burada yapmış olduğumuz yorumlar değil ülkemizdeki bütün tarafsız olan ekonomist araştırmacı ve bu hususta konusunda uzman olan kişilerin yapmış olduğu yorumlar olmaktadır. Bundan dolayı ülke genelinde artan ekonomik kriz nedeni ile Bireysel emeklilik sistemi yani BES zorunlu hale getirilmek istenmekte ayrıca çalışanların en doğal hakkı olan Kıdem Tazminatı ise çalışanların elinden alınarak fona devredilmek istenmektedir.

Değerli okuyucularımız buradan sizlere küçükte olsa tavsiyede bulunmak istiyorum. Bu sıralar kesinlikle dolar borçlanmayın, kredi kullanmayın. Çünkü dolar ve euro’nun ne kadar yükseleceği ve faizlerin ne kadar artacağı belli olmamaktadır. Tek belli olan husus mutlaka yükselecek olmasıdır. Bu nedenlerden dolayı kesinlikle sizlere bu tarz borçların altına girmemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü 23 haziran seçimlerinden sonra dolar bizim burada yapmış olduğumuz tahminlerin üzerine çıkma ihtimalide bulunmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *