«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İşsizlik Oranları Geçen Yıldan Yüksek Çıktı

İşsizlik Oranları Geçen Yıldan Yüksek Çıktı

aralik_ayinda_issizlik

İşsizlik Oranları Her Geçen Gün Yükselmeye Devam Ediyor

İşsizlik oranları açıklandı ve ne kadar ülke insanının işsiz olduğunu gözler önüne serdi. Her ne kadar bazı medya kuruluşları ve yayıncı kuruluşlar tarafından güzel tablolar yansıtılsa da açıklanan işsizlik oranı herşeyi gözler önüne sermiş durumda. Yapılan ekonomik saldırılar ardı ardına gelen Konkardoto’lar enflasyon canavarının hortlaması hangi birini saysak bilmiyoruz çünkü o kadar çok neden varki. Üretimin azalmasını mı söylesek tarım ve çiftçiliğe verilen desteğe rağmen tarımsal gıdalarda ki artışları mı söylesek tarıma verilen desteğe rağmen tarım ve gıda ürünlerinin üretimini azalmasını mı yoksa hayvancılığın ne kadar zorlaştığı ve besiciliğin bitme noktasına geldiğini mi söylesek. Aslın da bunların hepsi bir neden.

İşsizlik Oranlarıda Aynı Enflasyon Oranları Gibi Hortladı

Üniversitelerden çıkan öğrencilerin iş bulma olanakları nerede üstüne üstelik birde hayata yeni atılacak olan gençleri üniversitede verilen kredilerle borçlu olarak hayatın kucağına atıldığını mı. Acaba yalan haberler ile kendi çıkarları uğruna halen pembe tablo çizmeye çalışan medya kuruluşları bunları bilmiyor mu neden yanlı ve yalan haberler yapılmakta neden masum vatandaşlarımız haber kanalları ile kandırılmaktadır. Kahve haneler, kıraathaneler bu kadar dolu iken kim inanır işsizliğin olmadığına. Tabiki onlara göre gençlerin parası var ondan kahveler dolu ama bize göre gençlerin işsiz olmasından dolu.

2017 Yılının Eylül Ayına Oranla 330 Bin Kişi Daha Artış Gösterdi

İşsizlik oranı 2018 Eylül ayında geçen yılın eylül ayına oranla tam 330 bin kişi daha artış göstererek 749 bin kişiye yükseldi. Tabiki bu oranlar kayıtlı işsiz oranları. Birde kayıt dışı işsizlik oranları açıklansa neler olur. Geçen yıla oranla yüzde 0,8 artış gösteren işsizlik rakamı Mart 2017′ den sonraki en yüksek seviyelere çıkmış durumdadır. Eğer bu oranlar 2017 Mart ayı baz alınırsa yüzde 11,7’lere kadar yükseklik göstermektedir. TÜİK yapmış olduğu açıklamada ise 2.6 Milyonun üzerinde işsiz bulunmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *