«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Dev Şirket Konkordato İlan Etti

Dev Şirket Konkordato İlan Etti

konkordato

En Büyük Gıda Sektörü Firmalarından Biri Daha Konkordato İlan Etti

Konkordato ilan eden şirketlerin firmaların arkası bir türlü kesilmek bilmiyor. Her ne hikmetse hükümete göre bazı şirketler bunu uyanıklık olarak yapıyor diyorlar fakat gözüken durum hiç bir şekilde öyle olmadığını gösteriyor. Bundan önceleri önce küçük esnaflar büyük esnaflar tarafından yıpratılmış rekabet etme şansları kalmadığından büyük marketler ülkenin kasabını, manavını, bakkalını, kırtasiyeciyi, züccaciyeciyi bitirmişti. Neden hükümetin hep büyük esnafı desteklemesi küçüklerde birleşsin büyüsünler gibi demeçleri hala hafızalarda dururken izledikleri ekonomi açısından yanlış polikalar yüzünden sıcak paranın en çok döndüğü sektörler birer birer kapatmak zorunda kalmış ayakkabıcılar, konfeksiyoncular ise AVM ler tarafından ezilerek esnaf ve piyasa için çok önemli olan sıcak para piyasadan çekilmişti. Şimdi aynı durumları büyük şirketlerde yaşamaya başlamış ve en son ekonomi savaşına maruz kaldık denilerek bu zamana kadar yanlış yapılan politika hatalarını örf bas etmek istenmişti. Ülkenin üretimine özelliklede tarımsal üretime ağırlık vermek yerine bütün paraları betona inşaata yatırarak yabancı şirket ve firmaları ülkemizde büyüterek bütün sektörlere girmelerini sağlayarak yabancı firmaların önü iyiden iyiye açılmış oldu. Peki bizim firmalarımıza ne oldu hepsi birer birer yapılan yanlış polika’nın yüzünden dolar bazlı çalışmanın yüzünden hepsi iflas noktasına gelmiş ve Konkordato talebinde bulunur olmuşlar. Sıradaki kim diye beklerken Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu arasında bulunan ve 2 yıl önce TMSF bünyesine geçiş yapan fakat bir müddet sonra tekrar sahiplerine iadesi yapılan Aynes Gıda Konkordato ilan etti.

Aynes Gıda Konkordato İlan Etti 

Aynes gıdanın konkordato ilan etmesinin sebebinin yüksek miktarlarda tahvil borçlarını çeviremediği için bu yola başvurup konkordato ilan ettiği açıklandı. Haberin detaylarına şirketten yapılan açıklama ile devam edelim.

Aynes Gıda Şirketinden Yapılan Açıklama

Bir süredir ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sebeplerden dolayı işletmenin bütünlüğünün ve devamlılığının bozulması ayrıca alacaklarına tam ve eksiksiz olacak şekilde tahsil etmek amacı ile Acıpayam Asli Hukuk Mahkemesine 2018 / 662 esas sayısı ile konkordato talebinde bulunmuş ve yapılan inceleme sonrasında İcra İflas Kanununun 287′ inci maddesi gereğince şirketimizin 3 aylık süre ile hakkında yapılacak olan bütün takip işlemlerini durdurmasına yönelik tedbir kararı vermiş bulunmaktadır şeklinde açıklanmıştır.

 

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *