«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Burgan Bank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Burgan Bank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Burgan Bank Kur Korumalı Mevduat Nedir

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Nedir ?

Burgan Bank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı döviz tevdiat hesabından Türk lirasına dönüşen ve bu dönüşümden sonra TL olan tasarrufunuzu güvenceye alan mevduat ürünü olmaktadır. Burgan Bank Kur korumalı TL vadeli Mevduat hesabı ile (USD/EUR/GBP) gibi Döviz kurundan TL kuruna geçiş yaparak TL kuruna dönüşen yatırımınız Döviz kurunda yaşanacak yükselişlerden dolayı zarar etmenizi engelleyen mevduat ürünü olarak tanımlana bilir.

Kur korumalı TL mevduat hesabı Hazine ve Maliye Bakanlığı güvencesi altında olmaktadır. Döviz kurunda düşüş olduğunda yatırım sahibine mevduat faizinden kazandıran döviz kurunda yükseliş olunca hem mevduat faizinden hem kur üzerinden kazandıran mevduat hesabıdır.

Burgan Bank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Özellikleri

Kur korumalı TL vadeli Mevduat hesabı için minimum faiz oranı TCMB politika faiz oranı olacaktır.

Hesap 92, 181, 272 ve 366 gün vadelerde açılıyor.

Vade sonunun tatil gününe denk gelmesi durumunda vade sonu bir sonraki ilk iş günü olarak esas alınır.

Burgan Bank Kur korumalı TL vadeli Mevduat hesabının açma alt limiti 10.000 TL’dir.

Hesaptan vade süresi boyunca kısmi çekim ya da hesaba vade günü haricinde para yatırma işlemi yapılamaz. Ar vade işlemi olmamaktadır.

Kur korumalı TL vadeli Mevduat hesabının stopaj Oranı, Sıfır (0)’ dır.

Hesapla ilgili tüm ödemeler sadece Türk Lirası olarak yapılır.

Hesap açılış ve hesap kapanış işlemleri iş günlerinde 11:00-16:30 saat aralığında yapılabilecektir.

Hesaplamalarda esas alınacak vade başı / vade sonu kurları hesap açılış ve hesap kapanış tarihlerinde TCMB’nin saat 11:00’de ilam ederek açıkladığı USD/TRY alış kurudur.

Hesap, vade sonunda, faiz tahakkuku ve vade tarihindeki TCMB Saat:11:00 kurları açıklandıktan sonra, var ise yapılacak kur farkı ödemesi gerçekleştikten sonra hesap otomatik kapatılarak hesap sahibinin vadesiz hesabına nemalandırılır.

Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı sahibi tarafından vadesinden önce kapatılabilir.

Hesap, vadesinden önce kapatılacak olursa Banka faiz ödemesi yapmayacaktır. Bu hususta hesabın açıldığı tarihteki TCMB saat 11:00 (USD/TRY)  alış kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB saat 11:00 USD/TRY alış kuru karşılaştırılır.

Hesap kapama tarihindeki kurun düşük olması halinde hesap bakiyesi bu kura göre güncellenecek ve bu durumda vade başlangıç tarihindeki anaparadan eksilmeler olabilecektir.

burgan bank kur korumalı tl vadeli mevduat avantajları URL : https://www.burgan.com.tr/birikim-yonetimi/bireysel/birikimleriniz-icin/kur-korumali-tl-vadeli-mevduat-hesabi

Burgan Bank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır ?

Burgan Bank kur korumalı Tl vadeli mevduat hesabı açmak isterseniz bankanın bütün şubelerinden hesap açabilirsiniz. Müşterek hesaplar sadece banka şubelerinden açıldığı için müşterek hesap açmak isteyen yatırımcıların paydaş evraklarını noksansız olarak tamamlamaları gerekmektedir. Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabını Burgan bank’ın dijital kanalları olan internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden de açabilirsiniz.

Burgan Bank İletişim Hattı

Burgan bank müşteri hizmetleri iletişim hattı 365 gün 7/24 hizmet vermektedir. Burgan bank Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, Kur Korumalı TL mevduat hesabı nasıl açılır ve hesap özellikleri nelerdir gibi sorularınızı müşteri temsilcilerine sorarak en güncel bilgileri alabilirsiniz.

Burgan Bank Müşteri Hizmetlerine Direk Bağlanma URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/burgan-bank-musteri-hizmetlerine-direk-baglanma/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.