«
  1. Anasayfa
  2. Memur Haberleri
  3. Memurların Fazla Mesai Ücretlerine 2019 Yılı İçin Zam Yapıldı

Memurların Fazla Mesai Ücretlerine 2019 Yılı İçin Zam Yapıldı

Mesai zammı

Fazla mesai yapan devlet memurlarının mesai ücretlerine zam tam 16 kuruş zam yapıldığı duyuruldu. Söz konusu olan fazla mesai zammı şu şekilde gerçekleşmiş durumdadır. 2018 yılı için Devlet memurlarının 1 lira 97 kuruş olan saat başına fazla mesai ücretleri, 2019 yılında 16 kuruş zam alacak ve 2 lira 13 kuruşa yükselmiş olacak. Bu kapsamda Harcırah Kanunu uyarınca verilen yurt içi gündelik ücret tutarları da aynı kalmış olacak.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 2019 yılı Teklifi verilerinden derlenerek alınmış olan bilgilere istinaden, memurların alacağı saat başı fazla çalışma ücretleri ise yeni yılda yüzde 8,1 oranının da yükselecek olup, şuan ki durumda 1 lira 97 kuruş olan saat başı fazla mesai ücretleri de 1 Ocak 2019’dan itibaren geçerli olmak kaydı ile 2 lira 13 kuruş olacak şekilde uygulanması yönünde netlik kazanmıştır.

Bu kapsamda söz konusu olan saat başı fazla mesai ücretleri Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personeller ile makam şoförlerine de ayda 90 saati geçmemek kaydı ile ayrıca genel müdürlüklerin merkez teşkilatların da görev yapan şoförler için de 2019 yılında ise belirtilmiş olan 60 saati geçmemek kaydı ile 2,08 lira olarak aldıkları ücret 2,25 lira fazla mesai olacak şekilde artış göstermiştir.

Bu konu kapsamın da diğer makamlar için de aylık fazla mesai çalışma toplamı ise 450 saati aşmamak kaydı ile bütün kurul başkanları (Bakanlıklar), genel müdürlükler ile daha üst birim yöneticileri ve ayrıca strateji geliştirme başkanları, vali, vali yardımcıları aynı zaman da general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydı ile Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan kuvvet komutanlıkları da yani Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkan ve başkan yardımcıları ve daha üst birimlerin yöneticileri,Üniversiteler de rektör, rektör yardımcıları, büyük şehir ve il belediye başkanları ile de çalışan personeller dahilin de yine aynı ay içinde olacak fazla çalışma mesai ücreti 90 saati aşmamak üzere makam onayına istinaden saat başına 2,25 lira fazla çalışma ücreti alacakları belirtilmiştir. Bu kapsam da kamu kurum ve kuruluşların da görevli memur personellerin fazla çalışma mesai ücretleri 2019 yılı için belirtilerek gerçekleşmiş olmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *