«
  1. Anasayfa
  2. Memur Haberleri
  3. 3600 Ek Gösterge Nedir Memur Aylıklarını Nasıl Etkiler

3600 Ek Gösterge Nedir Memur Aylıklarını Nasıl Etkiler

3600

Değerli okuyucularımız son zamanlar da en çok merak edilen ve internette haber olan 3600 ek gösterge nedir bundan hangi memurlar yararlanır veya 3600 ek göstergeden bütün memurlar faydalanacak mı gibi sorular da yoğun bir şekilde artış yaşanmıştır. Bizde siz değerli okuyucularımız için 3600 ek gösterge nedir diye araştırarak sitemiz de bu habere yer vermek istedik. Yazımıza öncelikle 3600 ek gösterge nedir bunun tanımıyla başlamak istiyoruz.

3600 Ek Gösterge

3600 Ek gösterge Devlet Memuru vatandaşlarımızın en büyük çoğunluğunu oluşturmak da olan ve toplam da sayıları 1.5 milyon ile 2.milyona yaklaşan Din görevlisi memur vatandaşlarımız, Polis Memuru vatandaşlarımız, Öğretmen olan vatandaşlarımızı ve hemşire vatandaşlarımızı kapsayacak  olan bir tür ek göstergedir.

Söz konusu olan ek gösterge memur vatandaşlarımızın aylık ücretleri ile emekli aylıklarının belirlenmesin de ayrıca emekli ikramiyelerinin de yükselmesini sağlayacak olan bir unsurdur. Bu husus da ek göstergelerin yüksek olması çok önemlidir. Ek göstergesinin yüksek olmasının en büyük önemi ise emekli aylığı ile emekli ikramiyesinin daha yüksek olmasını sağlamasındandır. İşte bu sebeplerden dolayı memur vatandaşlarımız bulundukları unvanların 1. derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının daha yüksek olmasını arzu etmektedirler. Bu nedenden dolayı ek göstergesi 2500 olan bir memur vatandaşımızla ek göstergesi 3600 olan memur vatandaşımızın alacak oldukları zam oranları ile maaş miktarları da aynı olmayacaktır. Bu husus da 657 sayılı Devlet Kanununa tabi olan Din görevlileri, Hemşire, Öğretmen ve Polis Memurları ile bunun gibi olan meslek grupları da ek göstergenin artışının bir an önce olmasını istemektedirler.

Ek göstergenin diğer bir açılımı ise memurluk yaptıkları süre içindeki yıpranma payı diye de açıklana bilmektedir. Bu husus da akıllara başka sorular da gelebilmekte olup en bariz düşünülen ve sorulan soru ise acaba diğer memur vatandaşlarımız yıpranmıyor mu sorusu olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *