«
  1. Anasayfa
  2. Memur Haberleri
  3. Haziran Ayı Enflasyon Verileri Açıklanıyor

Haziran Ayı Enflasyon Verileri Açıklanıyor

6 Aylık enflasyon verileri açıklanıyor

Memur ve Emekli Haziran Ayı Enflasyon Verilerinin Açıklanmasını Bekliyor

Haziran ayı enflasyon beklentisi düşük mü açıklanacak, Haziran ayı enflasyon oranı hangi gün açıklanıyor, Haziran ayı enflasyon oranı saat kaçta açıklanıyor sorularının cevapları haberimizin detayları içerisindedir.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon verilerine çevrilmiş durumdadır. Haizran ayı enflasyon verileri yarın saat 10:00’da TÜİK, tarafından açıklanıyor. Haziran ayı enflasyon verileride açıklandıktan sonra 6 aylık enflasyon verileri ortaya çıkacak ve enflasyon oranı netlik kazanacaktır. Açıklanan 6 aylık enflasyon verisi Memur ve emeklisinin maaşlarına da yansıyacakdır.

Maaşlar 8 Temmuzda Ödeniyor

Yüzde 7 toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı memur ve memur emeklisinin maaşlarına yansıtılacak. Buna göre Memurlar toplu sözleşmede senenin ikinci yarısı için yüzde 7 oranında zam hakkı kazandı. Kamu personelleri ek olarak 6 aylık enflasyon oranının yüzde 7,5’i aşan bölümü için de enflasyon farkı alacak. Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklilerine zamlı maaşları 8 Temmuz’da ödenecek. SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise 6 aylık enflasyon payı kadar zam alacak.

Tüik Tarfından Açıklanan Mayıs Ayı Enflasyon Oranı

TÜİK tarafınca açıklanan Mayıs ayında enflasyon payı aylık bazda yüzde 2,98 senelik bazda ise yüzde 73,50 olarak gerçekleşti. Kira artış payı için belirleyici olan on iki aylık oranlara göre artış yüzde 39,33 oldu. Bu sayı Haziran ayı kira artış payı olarak kayıtlara geçmişti.

Haziran Ayı Enflasyon Beklentisi

Merkez Bankasının Haziran ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlandı. Söz konusu olan Haziran ayı enflasyon beklentisi, Merkez Bankası’nın 50 katılımcıyla gerçekleştirdiği Haziran ayına ait enflasyon beklenti anketi sonuçlarında rakamlar paylaşıldı. Merkez Bankasının anketinde Haziran ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,77 olarak kayıtlara geçti. Cari sene sonu TÜFE’deki artış beklentisi ise yüzde 64,59 olarak kayıtlara geçirildi.

İlginizi çekeceğini düşündüğümüz haberler için url’ye tıklayınız.

LGS Tercihleri yarın başlıyor: https://www.finanshaberi.net/genel/lgs-tercihleri-yarin-basliyor/.html

Carfinans aidatsız kredi kartı başvurusu: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/cardfinans-fix-kart-basvurusu-nasil-yapilir/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.