«
  1. Anasayfa
  2. Memur Haberleri
  3. Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı İlanı

Maliye Bakanlığı 400 Memur Alımı İlanı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Memur Alımı 2022

Maliye Bakanlığı Memur Alımı İlanı Yayımlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 400 Uzman yardımcısı (memur) alımı yapılacaktır. 400 uzman yardımcısı (memur) alımı için gerekli şartlar nelerdir, memur alımı için gerekli KPSS puanı, memur alımı için yaş sınırı, memur alımı başvuru tarihleri ve sınav ücretleri ödeme kanalları haberimizin devamında bulunmaktadır.

Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan duyuruya göre, Maliye ve Hazine Bakanlığı’ndaki memur açığınıın kapatılması için 400 Uzman yardımcısı (Asistan) alımı yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ortak yönetiminde kamu idaresi kurumlarının Genel Yönetim sınıfında 6-9’ncu kadrolarda görevlendirilmek üzere özel bir yarışma sınavı düzenlenecektir.

Bu hususta özel yapılacak sınav ile Hazine ve Maliye Bakanlığı 400 memur alımı yapacak. Söz konusu sınava girecek memur adaylarının belirli şartları taşıması gerekecektir. 400 (memur) uzman yardımcısı alımı için başvuru koşulları aşağıdaki gibidir:

400 Uzman Yardımcısı Alımı / 400 Asistan Alımı Başvuru şartları nelerdir?

1.Memur alımı için başvuruda bulunmanın genel koşulu olarak, başvuru sahibinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 8 inci maddesindeki nitelikleri taşıması gerekmektedir.

2.Buna göre, erkek adaylardan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve kamu haklarından yoksun olmaması gerekmektedir.

3.Görevini yerine getirmesine engel olacak sağlık sorunlarının bulunmaması gerekmektedir.

4.Ayrıca yine erkek adayların askerliğini yapmış veya askerlikle ilgisi olmayan erkek adaylar olması gerekiyor.

Memur Alımı İçin Özel Başvuru Şartları Nelerdir / Memur Alımı İçin Eğitim Koşulları Nelerdir

Memur alımı (uzman yardımcısı) alımı için en az dört yıllık üniversitelerin veya aynı yetkili merci tarafından onaylanmış yabancı veya ulusal eğitim kurumlarının hukuk, siyaset bilimi, iktisat, işletme, iktisat ve idari bilimler fakültelerinden mezun olmak.

Memur Alımı İçin Gerekli Yaş Şartı Nedir?

Uzman Yardımcısı alımı sınavının yapılacağı senenin Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak ( 1 Ocak 1987 tarihinde ve bu tarihten sonra ).

Uzman Yardımcısı (Memur) Alımı İçin KPSS Şartları Nelerdir?

Uzman yardımcısı olmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından yapılmış olan 2021 veya 2022 senelerinde yapılan KPSS’den P48 puan türünden en az 75 puan almış olmak şartı gerekiyor.

Sınav Ücretleri Ödeme Kanalları

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 400 uzman yardımcısı (memur) alımı için belirli ücretler ödemek zorundadır. Başvuru yapabilmek için adayların ÖSYM web sitesinde veya mobil uygulamalarda bulunan ÖDEMELER alanında ÖSYM adına kredi/banka kartı ile sınav ücretlerini ödemeleri gerekmektedir.

Memur Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak

Uzman Yardımcıları memur alımı için ön başvurular 8-14 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında yapılacaktır. Başvurular elektronik ortamda yapılacaktır.
NOT: İlginizi çekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşağıda verilen url’den haberlerimize giriş yapabilirsiniz.

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.